Степенице из бајки: 4 савјета за стварање властитих руку

Степенице од палубе изгледају сјајно у ентеријеру, изведене у стилу земље Степенице су потпуно различите. Неки модели изгледају софистицирано, други су масивни. Степенице, направљене од трупаца, савршено се уклапају у сваки ентеријер. Такве степенице се користе у ентеријерима у сеоском стилу. Степенице од трупаца користе се за купање и друге објекте. Дрвене палубе имају дуг вијек трајања. Прекрасно степениште може бити изведено у било којем стилу и погодно је за викендицу или сеоску кућу у двије зграде.

Степенице у дрвеној кући или колиби

За дрвену кућу или колибу, љестве су идеалне. Трупци имају леп изглед и погодни су за производне кораке. Трупци - јефтин грађевински материјал који се користи за изградњу кућа, степеница и као декоративни елемент у просторијама. У дрвеној кући ова степеница ће изгледати органски због материјала који се користи за израду дизајна.

Цена степеница зависи од количине материјала који се користи. Многе кућевласнице самостално праве степенице из једне палубе без коришћења професионалних услуга. Израда и уградња љестава може бити једноставно и једноставно са свим потребним материјалима и алатима за рад.

Степенице из трупца могу се направити самостално или наручити у специјализованој продавници

Степенице од трупаца могу се састојати од неколико елемената:

 • степени:
 • рукохвати;
 • потпорних елемената

Степенице од трупаца не смеју имати никакав додатни декоративни завршетак. Сам дизајн таквог материјала изгледа као готов производ.

Многи људи украшавају степенице додатним елементима - рукохватима из грана дрвећа. Покријте их лаком и уклоните вишак чворова.

Такви рукохвати обављају само декоративну функцију, али нису главни носећи елемент. Такве степенице се постављају између подова дрвене куће или као украс од тријема.

Фазе рада: степенице из трупца властитим рукама

Степенице из стабла могу се наручити у специјализованој продавници, у продавници или у властитим рукама. Изградња таквих степеница је радно интензиван процес за који ће требати времена. Али, уштедјет ћете новац ако се сами бавите производњом и уградњом љестава. Што више направите у стилу који је погодан за унутрашњост куће.

Приликом одлучивања да се направи мердевина из трупца, потребно је претходно извршити цртеж на папиру

Производство на степението от трубопровода се одвъзва в пълное фазе:

 • Направите скицу;
 • врши мјерења просторија;
 • Извођење цртежа будућег дизајна;
 • Припрема потребних материјала и алата;
 • направити појединачне елементе степеница;
 • Готова конструкција је инсталирана на одређеном мјесту;
 • Направите декоративни или заштитни поклопац.

Степенице од трупаца изгледају лијепо, природно, али масивно. Они нису погодни за строго ентеријер у класичном стилу.

Удобне степенице са зарезом

Степенице се могу направити од полукружница властитим рукама. Да бисте то урадили, резане трупце на пола дуж осовине. Такви степени изгледају оригинално и необично. Степенице из полу-кругова дају кући прекрасан и прекрасан поглед. Ограда може бити направљена од закривљених дебла и балустера танких грана. Такве степенице имају удобну и издржљиву конструкцију.

Међу предностима степеница од трупца је достојна запањујућих естетских квалитета и еколошке пријазности

Кућа са степеништем са пола венца налик турској. Биће вам удобно боравити у таквој соби и погодно је попети се или се спустити са једног спрата на други.

Ово степениште ће вам служити дугорочно. Степенице са полукруговима су практичне и не савијају се под великом тежином.

Карактеристике стубишта од полубрена:

 • има дуг вијек трајања;
 • од издржљивог материјала;
 • Изгледа првобитно.

Такви кораци изгледају добро изнутра и извана. Међутим, приликом пројектовања мердевина, потребно је узети у обзир оптерећење које ће се ослањати на њега, дозвољену величину и регулаторне захтјеве.

Припрема материјала: исецкане степенице из трупца

Двослојне трупце се користе за израду степеница. Изводите степен од осушеног и припремљеног дневника. Изгледају оригинално у дрвеној кући. Такве степенице могу вас одвести на други спрат куће. Степенице могу бити израђене од цилиндричних трупаца, обрађених на пола.

Сецкан на два комада погодна за трупцестепенице за производњу степеница. Декорација палубе може да садржи лакирани премаз.

Пре него што почнете да користите степенице из трупца потребно је да се третира посебним раствором који га штити од негативних ефеката природних фактора

Такве степенице су погодне за "дивљу" и оштру климу, гдје постоји негативна температура, висока влажност и талог у облику снијега. Дрво је отпорно на такве вањске факторе, па се дрвене степенице могу користити не само унутар просторија, већ и на улици.

Да би се трупци користили као степенице за степенице, морате их припремити унапријед.

Потребно је да припремите дрво за израду степеница:

 • сушење трупаца;
 • Очистите трупце од смоле;
 • Третирати материјал антисептично;
 • Покријте површину посебним лаком или бојом отпорном на влагу.

Ако одлучите сами да направите степенице од трупаца, али не одређени његовим изгледом и дизајном, можете погледати примере готових степеница и учинити исто.

Степенице из трупца својим рукама (видео)

Лијеп и еколошки материјал, као што је трупац, идеалан је за производњу степеница у сеоским кућама. Уобичајени дневник се може препилити на пола и направити оригиналне фазе из сваког дела независно. Затим направите степенице за прелепу ограду, које ће употпунити изглед степеница и уклопити се у унутрашњост куће могу се властитим рукама. Ова ставка је уунутрашњост ће дати кући феноменалан и ексклузиван изглед.

Степенице од трупаца (примери фотографија)


)