Универзалне степенице за столице: 10 врста

Стубиште за столице је одличан алат за свакодневну употребу у кућном окружењу, док је степеница Цабрет или столица-трансформатор занимљива и једноставно неопходна ставка у свакодневном животу. Његова предност је да се производ може користити и као столица и као степениште. Ово не дозвољава да се унутрашњост затресе непотребним прибором. Популарност његовог дизајна је била одавно: али наши преци су користили овај проналазак. Индустрија није одмах почела производити столице-трансформаторе: радили су их властитим рукама.

Лакоћа употребе и разноврсност чине је тако популарном и неопходном. Она, поред додатног седишта, обезбеђује лак приступ мезанину, плафону, шипкама итд., Што је једноставно неопходно за дневне потребе.

Универзалне лестве за столице: сорте

Трансформатори у склопљеном облику мало се разликују од уобичајених столица са леђима на изгледу, тако да су једноставно и складно способни да постану део сваког ентеријера. Изглед података о производу може да варира у зависности од типа и типа.

Лестве за столице се могу поделити на типове, како према врсти конструкције, тако и по материјалу производње.

Структурне карактеристике столица трансформатора изражене су одређеним факторима, у зависности од разноликости производа.

Склопиве степенице на столици су веома популарне јер су удобне, практичне и компактне

Наиме:

 1. Столице су високе.ИзгледаСтолица са прилично великом висином и извученим степеништем.
 2. Степенице-трансформатори.Овај тип је увлачиво степениште које путује дуж водича.
 3. Столица-трансформатор.У склопљеном стању изгледа као обичан столац са наслоном за сједење. Када је трансформација веома стабилна, она у правилу укључује 3 корака.
 4. Лестве за столице са модулом.Овај дизајн има малу висину и укључује вијчани модул, са којим су кораци напредовани.

Поред тога, главне дизајнерске врсте степеница - су непокретне и преклопне. Размотрите више врсте детаља.

стационарни

Најјефтинија и једноставна опција за куповину. Стационарне мердевине се могу градити од остатака грађевинског материјала, дрвета или метала. Недостаци дизајна су да ће за складиштење овог гаџета бити потребан посебно одређен простор.

склапање

Веома компактан, згодан за складиштење, мобилни. У производњи су сложенији од стационарних модела. Приликом пројектовања и састављања цртежа, важно је узети у обзир његове димензије како у разложеном тако иу склопљеном стању.

Дрвене степенице и не само: производни материјали

Према производним материјалима, трансформатори су подељени у четири главна типа.

Лепо и стилски допуњује унутрашњост кухињске просторије може бити уз помоћ оригиналне дрвене столице-степенице

Размотримо их подробније:

 1. метал . Овај модел је најјачи и јачи, а не страхвлага и влага, могу се користити у подрумима, гаражама, радионицама. Примјењивије су љестве, а не столице.
 2. дрвена конструкцијаскладније улази у унутрашњост. Материјал је топао и еколошки прихватљив, али је уплашен и ватрен.
 3. Степенице-јастуци од пластике- најлакша конструкција. Модел се лако брине, не плаши се ултраљубичастог светла, мобилан је и једноставан за транспорт. Због своје лакоће и свестраности, пластични подијуми се чешће користе у помоћним просторијама, гаражама, радионицама или у башти.
 4. комбинована столицакомбинује позитивне карактеристике дрвених и металних конструкција. Лестве се састоје од металног оквира и дрвених степеница. Због метала је врло стабилан, а на штету дрвета - топло.

Израђујемо цртеже столице-степенице властитим рукама

Приликом састављања цртежа за самоградњу можете користити типичне величине. Луди на примеру цртежа високе столице.

Направите степениште за столицу самостално, главно - унапред припремите детаљни цртеж

Димензије прибора означени су у милиметрима:

 • Главне носеће ноге (4 ком.) - 715к100к19;
 • Доњи прелази (2 ком.) - 420к100к19;
 • Доњи теле (2 ком.) - 345к105к19;
 • Горњи прелази (2 ком.) - 170х38х19;
 • Горние краљевства (2 шт.) - 345х125х19;
 • Бочне облоге (2 ком.) - 250к170к305;
 • Горња фаза - 445х270х19;
 • Средње ноге (4 ком.) - 470к100к19;
 • Крижања (2 ком.) - 400к100к19;
 • Компактне ноге (2 ком.) - 215к10к19;
 • Предњи овратник (3 ком.) - 220к90к19;
 • Задњи прстенови (3 ком.) - 300к105к19;
 • Степенице (2 ком.) - 298к180к19.

Лестве-столица-трансформатор својим рукама: радите корак по корак

Размотрите монтажу трансформаторске столице на примеру дрвене конструкције са клизним мердевинама. Материјали ће захтевати монтажу, лепак и дрво (бор или бреза). Низ се може замијенити обичном шперплочом.

Од алата и причвршћивања требат ће вам:

 1. Саморезни вијци, вијци, спојеви, лепак за столарство;
 2. бушилица са бушилицама, жицама и електричним вратилом;
 3. Смјер за кораке (2 комплета 310 мм);
 4. Машина за брушење или насдацхка;
 5. Кијевски лак и лакови за премазивање.

Пре састављања дизајна морате све припремити. Ова фаза укључује материјале за резање. Изабрани низ или шперплоча се распршује, према цртежу и припремају се све компоненте.

Пре него што пређете на производњу трансформаторске столице, прво морате припремити све потребне материјале и алате за рад

Дрвени трансформатор столице састоји се од два модула: стела и увученог дијела са степеницама. Модул за извлачење је постављен испод столице и гура га вођица.

За производњу гредица, дебљина шперплоче или поља треба да буде до 2 цм. Приликом сечења материјала важно је јасно посматрати димензије наведене на цртежу. Можете користити електрични заваривач или уске оштрице ножева за резање метала. Пошто се обрадак реже, они супотребно је полирати брусни папир или брусилицу. Приликом резања низа да формира ноге, важно је да се правилно придржавате технологије. Чињеница је да су за стабилност столице ноге на њој причвршћене нагибом од 100 степени од авиона. Да бисте то урадили, изрежите крајеве до 80 степени. Важно је да су кришке паралелне.

Када су све компоненте спремне, можете наставити са монтажом дизајна. У првој фази, примарни склоп је направљен без употребе лепка. Ово је неопходно да би се осигурало да је столица правилно састављена, да ли су сви делови прикладни, да је стабилна и да ради како треба. Примарни склоп се изводи на вијцима, вијцима и сл., Према цртежу.

Након слагања важно је провјерити стабилност, рад клизног механизма, исправност дијелова.

Склоп кластера љестава се израђује помоћу врућег љепила за столарство. За добро лепљење све монтажне тачке се фиксирају стезаљкама. Када се столица монтира, потребно је полирати тачке монтаже саморезних вијака, како би се причврстили чепови. Затим нанесите темељни премаз и након сушења - три слоја лака, дајући претходно осушен претходном слоју.

Преглед и типови: степенице столица (видео)

Имајуци вештине у столарству, мозете самостално сакупљати не само степенице, вец и друге ствари за децу и одрасле. Познавајући редослед рада и држећи се прецизности у величини компоненти, можете самостално направити столицу-степениште које се не разликује од творничке столице ИкеаБецквеем или Молгер.

Детаљи: степенице са столицама (примери фотографија))