Туш кабина властитим рукама: 9 корака

Туш кабина - удобна структура која вам омогућава да уштедите простор у малој купатилској просторији Наш ритам живота се у последње време убрзано повећава, па је туш постао једна од најтраженијих водених процедура. Упијање у купатило није увијек могуће, јер је потребно вријеме, али "киша", која кличе, или се опушта прије спавања, је увијек ствар. Они мајстори који желе да остваре своје идеје вероватно неће бити задовољни оним што им модерно тржиште нуди. Кабине израђене рукама, не само да су чврсте, већ вам и омогућавају да уштедите новац на куповини овог уређаја.

Туш кабина сопственим рукама: редослед акција

Немогуће је расправљати са чињеницом да су тушеви израђени властитим рукама јединствени, јер је за то потребно доста радити. Исправан приступ захтева сваки детаљ, посебно нацрт, јер морате знати све детаље везе и шта вам је потребно да урадите распоред купатила.

Угаони положај туш кабине вам омогућава да ефикасно организујете простор за купатило

Пре него што наставимо са конструкцијом, потребно је одредити редослед рада:

 • Утврдите гдје ће се налазити будућа туширања, она ће се налазити уз зид или уклопити у кут;
 • Купите све потребне дијелове;
 • Извођење радова у вези са хидроизолацијом;
 • Спровести комуникације;
 • монтирање палете;
 • Израда зидних облога;
 • положи плочицу;
 • Изаберитеврата;
 • укључивање у инсталацију;
 • Проверите перформансе.

Ако одлучите да преузмете купатило својим рукама, морате имати мало искуства у изградњи, како не бисте били разочарани резултатима вашег рада.

Како направити туш кабину и палету плочица властитим рукама

Сви радови укључују постављање оплате на претходно припремљену површину. Затим слагајте блокове од пене, а ако постоје неједнакости, онда се они исправљају посебним решењем. Да бисте и сами направили лепу и удобну палету, можда ће вам бити потребан велики број материјала.

Туш кабина са сопственим рукама биће јединствена

на пример:

 • рулет;
 • Келма;
 • Келн;
 • ниво;
 • шине;
 • светионици;
 • Капацитет где ће решење бити.

Говорећи о предностима туш каде, можемо рећи да је дизајнирана за дуги период рада и има одличне естетске квалитете.

Рад на постављању плочице на палети и туш кабини је следећи:

 1. Након што се припремљена површина осуши, потребно је ставити филм или рубероид, заштитити оквир од влаге. Након тога, ивица цигле се поставља тако да формира осебујни рубник дуж читавог периметра. Када се раствор осуши, они праве кошуљицу и стварају мали нагиб од центра до средине.
 2. Користите ниво зграде и светионике да бисте добили савршен резултат. Резултат би требао бити савршентачан
 3. Потом је цијела површина прекривена отопином и можете је украсити плочицом или великим мозаиком. Побрините се да зидови буду исправни. Ако треба да одаберете слику, морате уложити још мало труда.
 4. Завршава овај процес хидроизолације и организовања декорирања зидова плочицом.

Имајте на уму да ако преживите у вишеспратној згради, морате водити рачуна о уграђеном систему одводње. То ће вас заштитити од могућих сукоба са вашим сусједима. Шавови који се налазе између плочица је боље трљати раствор, што ће додати заптивач. Положени цријеп на зиду помоћу водоотпорног љепила помоћи ће да се избјегну непредвиђене ситуације. Како је исправно поставити циглу или завршити зид мозаиком за туш кабину, и што је најважније, како би изгледала готова кутија, можете сазнати фотографију. Ако не знате како су зидови купатила и туш кабине опремљени стакленим вратима, онда ће вам видео помоћи.

Кабина за туширање: израда

Они који су већ изградили туш кабину властитим рукама, знају да у том процесу не постоји мали број проблема који ће се морати одмах ријешити. Само ако прави приступ случају може добити добар резултат.

Важно је да одмах одлучите коју ћете палету имати, што ће вам дати прилику да подигнете тачку одвода

Главни задатак који се суочава са мајстором је организовање доброг туширања. Да бисте га добили, често морате подићипод и употребом стечених материјала, раствора и пластификатора за исправљање свих недостатака.

Следећа ствар на коју треба наићи је хидроизолација собе. Најбоља опција би била да се користи систем који се користи у базенима.

Правилно дизајнирана хидроизолација неће утицати на просторију и неће је покварити влагом, па је то обавезно.

Да бисте завршили под, потребан вам је неклизајући водоотпорни цријеп, можете користити мозаик, јер такођер има хидроизолацијска својства и укључује прекрасан дизајн и једноставност уградње.

У овом раду је немогуће без љепила без водоодбојних својстава. Од тога зависи квалитет обраде. Да бисте осигурали већу удобност, можете инсталирати под гријање и уградити врата. Иако, ако желите да сачувате, можете користити једноставне гумене жалузине.

Ако желите да изградите туш кабину са зидовима од гипсаних плоча, ова опција неће бити економичнија од купљене цијеле кабине.

но вклучва следните плусе:

 • Туш кабина може бити обложена према укусу власника и има одговарајућу величину;
 • Могуће је инсталирати искључиво квалитетне материјале;
 • Можете бити сигурни да је ваша инсталација квалитативна и да ће трајати дуго.

Можете самостално купити врата која сматрате неопходним и прикладнијима, али је боље користити стакло. Ако постоји потреба за резањем, онда искуситеСтручњаци саветују да почнете да инсталирате завесе и тек онда да се укључите у стакло. У обрнутом редоследу, морамо се обратити специјалистима који ће креирати завесе испод величине стакла, што је много скупље.

Покушајте купити каљено стакло. У случају да се разбије, његове ивице ће бити нејасне или ће остати на филму. Дакле, вероватноћа да сте повређени иако је, али много нижа него када користите конвенционално стакло.

Очврсли материјал има један једини минус, драги је. Ако желите да сачувате, онда можете залијепити обичну чашу са филмом. Наравно, бит ће потребно мало више времена и захтијеват ће одређене вјештине, али резултат може бити сличан ојачаном.

Поликарбонат се може користити као замена за стакло. Такође има и светлу транспарентност, а поред тога није толико захтевна у бризи. Да бисте га инсталирали, потребан вам је оквир из профила.

Уграђена туш кабина: плочице

Израда туш кабине властитим рукама, избор материјала се може обавити као самостално. Ако желите да сачувате, онда можете купити палету од акрила, јефтине варијанте ће бити модели кинеске производње. Палете ће бити скупље из Италије, Пољске или Белгије. У једнаким ценовним политикама су челичне палете. А најскупље су палете фаиенцеа.

У сваком случају, туш кабина са сопственим дизајном биће много удобнија са фабричком кутијом

Поред палете можете направити одређени дизајн, на пример:

 1. Класична опција се сматра непромјенљивом. Укључује пастелне тонове и мало смеђих нијанси са додатком златне боје. Овај стил је савршен за било који туш, ако је допуњен занимљивим фрагментима. Да би сви детаљи били квалитетни, морат ћете купити скупо љепило за плочице.
 2. Стил високе технологије постао је најпопуларнији са великом количином металних и хромираних изузетних детаља. Кабине овог стила могу се употпунити апаратима, масажним четкама, које ће олакшати усвајање квалитетне душе.
 3. Оно што комбинује неколико стилова - фузију, размишљање о ситницама. Његов кључни квалитет није само одличан изглед, већ и удобност приликом туширања. Али, да се не би погрешило са избором, боље је прегледати готове опције креиране у овом правцу и консултовати се са специјалистима. Неправилна организација може довести до тога да додате непотребне детаље и створите прекомерно засићење.

На основу ових критеријума, моћи ћете да имплементирате организацију, која није само за вас, већ и најпогоднија за вашу унутрашњу унутрашњост.

Туш кабина сопственим рукама (видео)

Сумирајући, може се рећи да поред тога што мајстор може самостално да бира стил, креирање туш кабине сопственим рукама подразумева организацију жељеног облика. Може бити квадратна организација, тако трокутаста или чак овална. У продавницама се готове палете продају у било ком облику. Све помажеРазмислите о стварима детаљно и дођите до жељеног резултата.

Конструкција туш кабине са сопственим плочицама (унутрашња фотографија)

)