Шта хранити репу и мркву народних лијекова

Величина усева и квалитет корена добијених од шаргарепе директно зависе од тога које се ђубриво користи за његову култивацију. Већина стручњака саветује да се користе само минерална ђубрива за пуњење мркве. Компост, тресет и посебно гнојиво узрокују повећани раст пупољака, доприносе формирању неравних и разгранатих коријена. Чак и присталице еколошки чисте пољопривреде, која у својим градовима поричу било коју хемију, у овом случају се често слажу да органска материја сама по себи има знатно мање утицаја на будуће усеве него што је комбинована са минералним адитивима.

Прво облачење се врши када клице проклијају, а виљушка добро расте. Током овог периода, у тло се уноси око 150 м минералних ђубрива, посебно 60 г калијума, 40 м фосфора и 50 азота. У будуцности мозете пола ове дозе.

Друго храњење може бити заказано 2-3 недеље након првог, како би се осигурао активан раст мркве. Овај пут је боље користити раствор калијум сулфата и азофоски. За припрему састава потребно је разриједити 10 литара воде на 1 жлицу наведених твари.

У узгоју касних сорти мркве може се извршити још једна оплодња, која би требала пасти на фазу активног формирања воћа. Потребно је користити комплекс без азотних ђубрива.

Приликом припреме додатака хранљивим састојцима и коришћења набављених комплексних ђубрива за мркву, важно је придржавати се одговарајућих пропорција иСледите упутства произвођача. Вишак минералних супстанци у земљишту је такође штетан за биљке, као и њихов недостатак, па се мора водити рачуна.

Популарне методе облачења мркве

Пепео се користи за узгој мркве у другој половини вегетације. За то се прави раствор пепела (однос према води од 1 до 10), који се користи за заливање шаргарепе. Резултат овог ђубрива ће у великој мери утицати на бербу и развој кореновог усјева, што захтева велику количину калијума, који само садржи такво ђубриво.

Дрвени пепео такође помаже у заштити мркве од напада штеточина. У ту сврху, постељица се повремено прска овом супстанцом. Ова процедура је обавезна, јер у супротном постоји велика опасност од шаргарепе, која воли ову биљку.

Поред тога, пуњење мркве овом супстанцом доприноси алкализацији слоја тла, што благотворно утиче на раст културе (не расте на киселим тлима).

Размотримо како да узгајамо квасац да би исправно хранили биљке:

  1. Свежих продуктов. За припрему раствора узмите живи производ и разблажите га у топлој води. У овом случају, пропорције су 1: 5. Пре употребе таквог раствора додаје се вода у односу 1:10.
  2. Од суве материје. Добар квасац је сух тако да је лакше припремити раствор. Узмите 10 литара топле воде и растворите 10 грама производа. Затим додајте 60 грама шећера. Контејнер са смешом се чисти на топлом месту сат или два. ПреТретман је добио у 50 литара воде.

Стручњаци не препоручују често гнојење квасца. Много ефикасније ће се једном третирати саднице у фази развоја и раста да би се повећала његова издржљивост. И након садње садница на кревету, корисно је хранити тло три пута годишње у једнаким интервалима.

узгој репе

5-6 дана након разрјеђивања, када се неки коријени ојачају, прво облачење се врши крављом пасмином у омјеру 1: 6 или пилећи бујон разријеђен 1:15. У исто време, веома је корисно садити биљке у пепео, пре-влажење биљака. Ова мјера истовремено с облачењем штити репу и цвјетове репе. Друга обрада се врши за 12-15 дана једним од истих раствора, али уз додатак 5-6 м суперфосфата и 10-12 калијум сулфата на 10 литара. решење У одсуству крављег и птичјег измета, ђубрење се може вршити минералним ђубривима - прво ђубрење азотним ђубривима, од 15-20 м амонијум нитрата или уреје до 1. Друго - фосфорно-калијумова ђубрива у количини од 15 п двоструког суперфосфата и 20 - 25 г калијум сулфата на 1.

Беетроот је добро реагирало на вносно ђубриво које садржи бор. Уз добру залиху бора, жетва се повећава, укус се побољшава, садржај шећера се повећава, вјероватноћа коријена погоршава трулост срца, чији је узрок недостатак бора. Због тога је код првог храњења на лежиштима репа пожељно просути пепео брзином од 100 г /м2. То је топотпуно задовољава потребу за репом у бушотини, као у 1 кг. Пепео садржи до 0,6 грама бора. Биљке се такође могу прскати са 0,2% раствором борне киселине, растварајући 2 м борне киселине у 1 литри воде.

Популарне методе исхране репе

Главни противници употребе минералних ђубрива могу користити народне рецепте за исхрану репе:

  • Пепео је богат калијумом, калцијумом, фосфором. Све што треба репу је у пепелу. Пепео се храни након појаве сејанаца и на почетној фази формирања коренских усева. Могуће је направити у сувом облику, у припремљеним жљебовима у средњим редовима. Али много је ефикасније користити решење пепела. О детаљима употребе пепела погледајте видео:
  • Инфузија траве. Да би се припремила корисна инфузија, потребно је да се пакује у контејнер (обично у посебно дизајнираном бурету) током недеље. За већу ефикасност, биљке се могу фино исецкати. Не можете користити за инфузију корова са већ формираним тестисима. Лобода за инфузију се ријетко користи због присутности ове биљке малих цвастих сјеменки, а најкориснија за репу је коприва.
  • Покупио се за недељу дана и већ мало сопревшују траве залити водом и инсистирати најмање 3 дана, а идеално инфузију треба добро калемити и припремити 7 дана. Тада се препоручује да се течност напне како би се спречила контаминација подручја коровом. У пракси, стратификација се ретко изводи, посебно у случајевима када се инфузија припрема у великим количинама.
  • Хранидба репесол Да би се повећао садржај шећера у корену, репу треба хранити натријумом. Омогућите га са раствором обичне кухињске соли (250 грама на 10 литара воде). Може се залијевати 2-3 пута у току љета: 1-ог - након формирања 6. листа, 2. - када се коријен усјева појављује изнад земље, 3. - у 14 дана.

Народни лекови за узгој репа нипошто нису нижи од њихових купљених минерала.