Шта хранити репу за раст

Узгој било којег усјева у башти се користи за повећање приноса. Ефективно утиче на било коју биљку, важно је само знати која гнојива користити. У овом чланку, размотрићемо које ђубриво се најбоље користи у узгоју репе, иу које време га треба спровести да буде најефикасније.

Општа правила за гнојива за репу

У случају шећерне репе, она је укључена у биљке које лагано извлаче из тла велику количину хранљивих састојака. Зато је квалитативна и правовремена обрада толико важна за биљку. Будите сигурни да храните своје плантаже репе са минералним ђубривима, иначе добра жетва не би требала чекати. Поред тога, након што се жетва пожање, земља ће бити веома осиромашена минералима. Узгајивачи шећерне репе добро знају да културу карактеришу високи захтјеви раста. А ако желите да добијете заиста висок принос шећерне репе, потребно је правилно оплодити земљу, ослањајући се, пре свега, на минерална ђубрива. А ако је земљиште лоше, користите максимално дозвољену количину ђубрива, тако да се култура на њих одазвала интензитетом раста и великом количином усева.

Домаћа исхрана репе

Уводи се ради брзог раста горњих јестивих делова репе (листова, изданака, букве). Ова лисна ђубрива брзо падају у коренски систем и тако засићују поврћеминерали и елементи у траговима.

· Цикла врло добро храни уреа пасту: 20 г урее се помеша са 10 литара топле воде и остави се 20 минута; затим протресите све и попрскајте течност танким слојем на листовима репе. Проведите ову процедуру у вечерњим сатима, када сунце више није вруће.

Борна киселина је погодна и за исхрану без корена: за 10-15 литара воде узмите 1 кафену кашичицу борне киселине и попрскајте добијену течност лопатицом.

· Манган садржи многе есенцијалне елементе репе. Штити поврће од контаминације труле ноге. ? Кашичица кристалног мангана је растворена у 5 литара топле воде и заливених лежајева. Залијевање отопином мангана може се вршити 5 пута у сезони, почевши од тренутка када ће се појавити прве степенице. Такође је добро залијевати им шупљине прије садње сјемена.
Исхрана корена корена

\ т

За исхрану корена, хранљиве материје се уносе испод корена, али у посебним депресијама на 3-4 цм. Након ђубрења земља производи обилно залијевање.

Храњење органске репе

Ако храните репу органском твари, онда на сваком храњењу можете користити раствор птичјег измета (1 дио измета на 12 дијелова воде) или отопину крављег гнојива (1 дио гнојива на 8 дијелова воде). За сваких 10 квадратних метара слетања треба направити до 12 литара. изабраним раствором, а његов одлив је потребан не на корену цервикса, већ у посебним жљебовима направљеним на удаљеностиоко 5 цм од биљака.

Занимљиво је да је као ђубриво за узгој репе на отвореном тлу добро приказана уобичајена кухињска сол. Обично се сол може нахранити у јулу, када су се појавиле степенице, ау августу - непосредно пре жетве.

За 10 литара. вода се мора узети 1 тбсп сол и сипати добијени раствор лежајева. Такви делови ђубрива биће довољни за један квадратни метар.

Редовно кухање репе на отвореном тлу омогућава раст корјенастих усева великих и естетски лепих.

Минерално храњење репе

Минерална ђубрива треба да се користе на основу анализе земљишта, узимајући у обзир ниво њене плодности и пласман усева у плодореду. Примењене дозе минералних ђубрива треба да одговарају стварној потреби биљака у хранљивим материјама, узимајући у обзир садржај макро и трагова у земљишту, који доприносе максималном повећању приноса ратарских култура у његовом високом квалитету, и да омогуће даље повећање и позајмљивање плодности земљишта.

Азот - један од важних елемената исхране, неопходан за формирање свих вегетативних делова биљке. Као недостатак, и вишак азота може драстично смањити принос репе. Уз вишак азота, вегетација се продужава, корени усјева коријена и сјемена се одгађају. Недостатак азота успорава раст и развој биљака, постају бледо зелене, више пате од штете од штеточина.

Фосфор убрзава развој и сазревање коренских усева и семена, развој кореновог система, посебно у првим \ твегетације, повећава отпорност на ниже температуре. Експерименти су показали да фосфор побољшава квалитет столне репе, постаје мање груб. У одсуству фосфора, раст и развој биљака престају, зрење коренских усева и семена се касни. Листови тако имају значајну пигментацију, постају плавичасти, а затим добијају тамносмеђу нијансу.

Калијум побољшава раст и развој биљака репе, његово сазревање, повећава отпорност на хладноћу и толеранцију на сушу, као и отпорност на болести. Калијум је неопходан за фотосинтезу, помаже у побољшању нивоа усева корена током зимског складиштења. У недостатку калијума, продуктивност биљака слаби, сазревање семена касни.

Калциј је потребан за нормалан раст лишћа и кореновог система. У недостатку калцијума, усеви коренских усева и семена су оштро смањени, његов вишак доприноси развоју трулих срца и сувих трулих коријенских усева.

Шта хранити репу након клијања

\ т Посебност ове културе је у томе што је у стању да акумулира значајну количину нитрата. Због тога је неопходно да се хемијска ђубрива носе са њом са великим опрезом. Ово се посебно односи на ђубрење душиком. Увођење истих калијумових ђубрива са садржајем хлора, напротив, може допринети смањењу нитрата у кореновим усевима. Такође, за младу репу, фосфатна ђубрива су веома корисна. Употреба лекова овог типа убрзава формирање коренских усева и стимулише раст зелене масе. Тако ће бити веома корисно хранити младу репу (након појаве 3-4 стварног лишћа на њој)калијум хлорид и суперфосфат. У ту сврху, прелиминарно између редова на удаљености од око 5-8 цм од стабљике биљака не врло дубоке бразде. Уношење ђубрива се врши наизменично. То јест, у првом жлебу, калијум пада, други - суперфосфат, итд. Затим утори заспу и залијевају кревете. Клор калијум се користи у количини од око 5-10 м по метру, суперфосфат - 5 м по метру. Питање шта хранити репу за пролећни раст је још један одговор. Врло добро стимулише развој ове културе комплексног узгоја "Кемира за репу".

Шта хранити репе за раст по народним лековима

У активном периоду раста не постоји мање важна храна за животиње, јер недостају хранљиве материје из тла или из тла. Да биљка не трпи, а стечена снага и неопходни минерали, потребно је стално вршити инфузију свеже краве, као и дрвени пепео. Посебно потоњи опипљиво побољшава укус фетуса: постаје сочан, сладак, нестаје горчина и влакна.

Да би се оплодило потребно је направити мале бразде дуж дужине реда, да би се улила инфузија. Али претеривање, такође, не савјетује, јер ће доћи до обрнутог ефекта: умјесто фетуса ће активно расти зелена чипка.

Ако се нисте садили у земљиште кречњака када садите, можете залити биљке млеком током периода његовог раста. Аутохтона исхрана је нарочито потребна када је фетус скоро формиран, а не да оштети његову структуру.