Димник за стакленика: 3 врсте и правила третмана

Пушење дима за стакленике сматра се једним од најбољих начина да добијете добар усев и да се ослободите болести стакленика. о предобради просторија против разних болести и штеточина. Најбоља опција за прераду је проверка дима, која се савршено носи са разним болестима и штеточинама.

Како и када руковати пластеником са мачем

За санитарну обраду стакленика можете одабрати различите димне тестере, укључујући: сумпорну, дуванску и хексоклороан. Ако биљке у стакленицима пате од гљивица, бактерија и малих инсеката, онда у том случају треба користити сумпорну киселину. Уз њихову помоћ, дезинфекција се врши не само на тлу, већ иу целој структури. Да би се уклонили инсекти и гусенице у земљишту, најбоље је користити димере на бази хексахлорана.

Дувански дим је од велике помоћи против мољаца, мрава и разних болести.

Уклањање штеточина и болести у овом случају врши се методом фумигације. Када проводи сличан начин третмана, дим продире у сва мјеста стакленика, чак и недоступан. Са овим начином обраде, можете доћи до велике површине са најнижом цијеном и без напора. Узгој усјева у затвореним условиматло је повезано са ризиком заразе биљака и биљака са разним болестима, као и појавом штеточина у стакленику. Да би се то избегло, потребна је дезинфекција.

Уређаји за контролу дима савршено се носе са разним болестима биљака у стакленику

Најбоља и најефикаснија метода за дезинфекцију земљишта у стакленику су следећи контролери као :

 • ФАС;
 • Хефест;
 • Вист.

Уништавају готово све познате врсте ларви, гљивица, микроорганизама и многе друге инфекције. Ако је инфекција била незнатна, препоручује се да се сумпорна врећа стаклене баште третира у јесен након чишћења. Догађај траје 3 дана, након чега стакленик мора бити добро проветрен и близу зиме. У случају тешке инфекције или у присуству различитих штеточина од једном, дезинфекција ће бити недовољна. Због тога је потребно провести додатно третирање тла у прољеће 2-3 тједна прије наводног слијетања у саднице стакленика.

Пушачи дуванског дима се могу користити у периоду активног раста биљака, јер не доносе апсолутно никакву штету, али се врло добро носе са штеточинама.

Такве даме се могу користити у стакленицима, направљени од различитих материјала. Важно! Дим пушења нема резидуални ефекат, јер ширење дима уништава болест и штеточине у стакленику само током паљења дама и неколико сати након тога.

Утицај даваоца дувана на стакленике

Помоћ за дувански дим за стакленике помажеврло брзо се ослободити инсеката и плијесни, као и допринијети активнијем расту биљака и њиховом плоду.

Међу најчешћим штеточинама са којима се дувански контролори могу добро носити, су следећи :

 • таверна;
 • уши;
 • бели виски;
 • Разгледница.

Шампон за дувански дим за стакленике помаже да се брзо ослободе инсеката и плијесни

Врло је лако користити такве даме. Потребно их је разградити по ободу стакленика, запалити и затворити све прозоре и врата. Поступак фумигације траје 3-4 сата, а затим морате отворити стакленик и темељито проветрити. Сами даме не сагоревају, они само јако димају, потпуно обавијајући простор стаклене баште и земље.

Дувански дим апсолутно није штетан за биљке, јер се активни састојак никотина налази у многим поврћима, као што су кромпир, патлиџани, парадајз, паприка.

Током вегетације, потребно је третирати стакленику наношењем контролне јединице за димљени дуван у сврху профилаксе 10 дана. Једна таква провјера је погодна за обраду 50 м2. Да бисте се ослободили већ доступних штеточина у стакленицима, морате узети пуно више дама. У овом случају, један дувански дим схамик иде за 20 м2. Дезинфекцију треба вршити 2 пута са временским интервалом од 15 сати. Најбољи третман је провести ноћу или поподне, када вријеме није посебно вруће.

Дама за третман пластеника: у којим случајевима се примењују

Биљке у стакленицима су склоније многимболести и излагање штеточина. Ово се можете ријешити ако редовно обрађујете стаклену површину користећи посебне димне шахте. Овај метод дезинфекције омогућава да се ријеши инсеката и болести дословно за 1-2 процедуре.

Са распадањем дима, контролор уништава све доступне у стакленику :

 • бактерије;
 • гљиве;
 • вируси;
 • Штетни инсекти.

У процесу распадања у стакленичком диму цртачица уништава штетне инсекте и бактерије

Широко користи се оксид сумпора, који такође потискује глодаре, плашећи их. Таква контролна плоча се састоји од 5-10 таблета, дизајнираних за обраду одређене површине стакленика. За обраду је потребно узети одређени број таблета, отпустити их уз помоћ фитиља и оставити у густо затвореном стакленику неколико сати. Ово ствара пуно дима, који у потпуности испуњава стакленик.

Дим лако продире у најнеприступачнија мјеста, гдје се накупљају патогени и штеточине.

Када се споји са паром и влагом, ослобођени материјал се претвара у сумпорну киселину, која такође обезбеђује неопходан дезинфекциони ефекат, док дезинфикује зидове стаклене баште и земљишта.

Упркос пуној ефективности ове методе дезинфекције, вреди запамтити да је сумпорни диоксид веома токсичан, због чега његова примена нужно захтева поштовање одређених безбедносних правила.

Уређаји за контролу дима за стакленике од поликарбоната

Ефикасност третмана млинца за дим у стакленику против различитихболести и штеточине. Да бисте добили што више погодности, морате правилно обрадити стакленик.

По кона ~ уваве на стакленика с димна ку {а потребно је да се извр {и комплетно ~ исти

.

Извршавање третмана подразумева испод :

 • Генерално чишћење стакленика;
 • да носи личну заштитну опрему;
 • Пажљиво затворите све пукотине да бисте осигурали непропусност;
 • Оперите све површине водом;
 • Поново инсталирајте контролну кутију и затворите врата и прозоре стаклене баште.

Испитивач дима за стакленик од поликарбоната не мора увек бити користан. Не препоручује се да се користи за зграде на металном оквиру, јер метал може да рђа, поцрни и распада се. Ако су неки делови стаклене баште замрачени, онда их темељно исперите топлим сапунастим раствором.

Третман са димњачом у стакленицима (видео)

Одржавање третмана стаклене баште уз помоћ димних контролера омогућава вам да се ослободите свих врста штеточина, гљива и бактерија. Међутим, најважније је придржавати се основних сигурносних правила при раду са сличним производима.