Како припремити крушку за зиму

Као и код већине воћних стабала, припрема крушке за зиму почиње чишћењем. Уклоните све осушене и покварене плодове, још увијек на гранама, сакупите и уклоните са подручја пада. Смрвити и спалити или оставити листове у листовима компоста.

Заливање крушака за зиму

Многи вртлари током припреме крушке до зиме занемарују њено заливање, док у одсуству влаге, дрво не може добити потребне елементе у траговима и исхрану са земље. Сходно томе, биће гори да се толеришу озбиљни мразеви.

Под сваким одраслим стаблом је неопходно у јесен након жетве, истовремено са уношењем ђубрива да би се сипало неколико десетина канте воде.

Посебно, такво наводњавање је важно када се користе органска ђубрива, која без правилног наводњавања могу једноставно спалити коренски систем воћака.

Ношење крушака за зиму

Да дрво не буде подложно механичким оштећењима као што су озеблине и опекотине од сунца, које је такође могуће у зимском периоду, оно мора бити потпуно побељено. У супротном, могу се појавити пукотине на кори, у којима ће се штеточине и споре гљива лако смирити и затим заразити. Поред тога, бела страна га штити од сунца, дезинфикује шант и убија већ постојеће микробе. У радњи можете купити готова рјешења. Али може се кухати и самостално, мијешајући у канту воде пола килограма глине и два килограма вапна. Ако исперете саднице, покријте га раствором у потпуности, ако већ имате велико дрво, а затим крените од базе цеви и покријте кречом док недоње гране.

Малчирање за зиму

Да би земља била зимски отпорнија, замрзните је са хумусом или пиљевином, заједно са снегом ће сачувати од прехладења и заштитити систем корена. Крушке коријена и коре посебно су омиљене код свих врста глодара, па пажљиво омотајте труп са решетком, гранчицама смреке или другим покровним материјалом који спречава штетнике од оштећења коре. Ако припремате саднице крушке за зиму, најбоље је везати гране тако да их хладан вјетар не повриједи.

Храњење крушака за зиму

Ако храните дрво на вријеме, то ће значајно повећати његову отпорност на мраз. Сви знају да дрвеће. које су храњене у јесен, много брже почињу да цветају у пролеће, и задовољне добром жетвом. Ако у јесен ријетко пада киша, а тло је слабо влажно, потребно је додатно наводњавање, јер ће у случају недостатка влаге бити тешко помакнути јак мраз. Стабла пестицида могу оштетити инсекте и глодаре, јер воле кору и њежно дрво, тако да се то не догоди, крушка треба замотати у заштитне материјале. Као материјал погодан је антилоп или специјални случај, који се може обавити независно. Резултат је врста заштите која не дозвољава глодавцима и инсектима да оштете стабло. Вртлари сматрају да је крушка хировито дрво, чак иу поређењу са стаблима јабука. Зато јој је потребна посебна нега и темељита припрема за мраз. Ако се добро бринете о дрвету и придржавате се свих неопходних правила за његу и његу, то је за вас неопходно.ће задовољити своју богату жетву!

Изолација бургија

Млада стабла у којима је коренски систем директно на површини, предстојећа зима представља највећу опасност. Код младих садница неопходно је изоловати органске нити. За то можете користити пиљевину, тресет, хумус или друге сличне материјале.

Слој малча је обично 3-5 центиметара. Касније у пролеће, малч је уклоњен, а тло у пиерцинг круговима мало лабаво, то ће омогућити проток кисика потребан за коријене. У будућности није потребно мултикулирати дебла у одраслим стаблима.

Заштита глодара од крушака

Озбиљни противници крушака зими су водене пацове, које, са наступом упорне хладноће, мигрирају из резервоара у вртове, полажући га испод земље и милујући корење или их потпуно ломе до самог дна. У пролеће се такво дрво лако може извући из земље. Истина, морам рећи да се број ових глодара у посљедњој деценији значајно смањио и они се, чак и далеко од насеља, могу наћи врло ријетко.

Такође, велику опасност чине зечеви, који воле да уживају у младој кори дебла, скелетних грана и младих изданака. Зими, са снежним пахуљицама, буквално пресецају круну слабо укоријењеног дрвета у досежућем подручју.

Не штитећи дрвеће од свих ових несрећа прије почетка зиме, у прољеће можемо добити неугодно изненађење -лабава, отврднута стабла, која ће се морати третирати дуго и упорно, ако опћенито преживе након таквих повреда. Први корак у заштити крушке је кошење траве око дрвета, уклањање са тог подручја много смећа и отпалог лишћа које пружају заклон малим глодавцима. Али зато што је довољан и мали број глодара изазвао велику штету на дрвету, потребно је применити и ефикаснија средства заштите, која су подељена у две категорије: недеструктивне варалице и заштитне баријере.

Анти-мишеви се могу користити не-деструктивне варалице направљене од смеша: дробљено стакло, шећер, брашно у омјеру 2: 1: 1. Незасићена вапна, брашно, шећер (50:30:20). 20:20) Гипс, брашно, шећер (50:20:20) Мица, цемент или алабастер 1: 1.

За борбу са зечевима користе се различите, не-деструктивне варалице, додајући им мирисне компоненте које не воле зечеве, ови мамци су прекривени модрицама и базама скелетних грана. Припремите их у облику павлаке: Глина и крава у односу 1: 1 са додатком карболне киселине или 100 г. цреолина Лајм, узет у једнаким дијеловима са кравом и крвљу животиња. Глодавце се плаши импрегнирањем са 10% пузања тресета или пиљевине, које се постављају дуж пирсинг кругова на крају пада. Од оштећења на кори зечева, дрвеће се може премазати тврдоглавом крвљу животиња, додајући јој јако мирисне супстанце (нафтален или нитрафен). 3-5% -тни раствор нитрафена се врши сојем вратила и грана. Крпе које су овлажене овим раствором виси на дну доњих грана. Глодавци не оштећују коредрвеће, бојено водено дисперговано ВД-К4- 577.

Заштита крушке од морозобина

На новац након зиме могу се појавити тзв. То су мале површине на главном стаблу које су шокиране хладноћом, што доводи до поремећаја у исхрани читавог стабла.

За обнављање крушке потребно је уклонити оштећену кору и дио дрвета.

Убрзање прекомерног раста великог морозобина такође поспешује браздање кортекса око круга осовине. Кресање коре (резање дуж осе осовине) омогућава уклањање унутрашњих ткива из тлачног притиска коре. Борба се одвија у мају, након првог прољетног притиска сока. У ту сврху, оштри ножеви су направљени од стране лимитера, како не би направили превише дубоке резове. На ободу схтаме одвојите 3-4 бразде од врха до дна од прве кучке до површине земље. Свака линија бразди прави интермитентно - 30-40 цм сваки.

Да би се спријечио настанак морозобина потребно је у касну јесен или рано прољеће носити бијељење стабала вапном и другим сличним материјалима.

Треба рећи да су разлози због којих је дрво замрзнуто неколико. А смрзавање се не дешава, само зими, већ иу рано пролеће, када се крушка пробуди из сна, на дрвету се појаве бубрези и први листови.

Током овог периода, ноћни мразеви, који могу уништити дрво, представљају велику опасност. Није неуобичајено да се крушке замрзну у хладним зимама без снијега.

У овом случају вртлар треба правовремену идентификацију постојећих проблема и вакцинацијумост, а сва постојећа оштећења треба премазати вртним лаком или природном бојом уља.