Профил за ЛЕД траку: погледи, избор, производња

Данас ЛЕД осветљење никога неће изненадити. Лед уређаји се складно уклапају у унутрашњост кућа, станова, уреда и многих других просторија. Поуздану фиксацију обезбеђује профил за ЛЕД траку, која има одређену класификацију и врши функцију заштитног позадинског осветљења.

Типови профила путем инсталације и њихова намјена

Специјалисти класификују профиле за ЛЕД траку методом монтаже за 5 типова:

 1. Кутни.
 2. режијски трошкови.
 3. Ембеддед
 4. Мортисе.
 5. Суспендовано.

Кутни профили за монтажу ЛЕД трака се користе на местима на којима је потребно применити осветљење у контурама савијања. На пример, као плафонски плафон или унутар ормара. Врло често кутак служи и за полагање лед-траке на степеницама или у структурама сложене геометрије.

Елемент за фиксирање изнад главе за осветљење је добио признање због лакоће уградње. Профил овог типа може се лако залијепити или уградити помоћу вијака. Ако је ова врста позадинског осветљења направљена од пластике, може се деформисати испод обода. На пример, ако желите да направите осветљење у луку.

Уграђени, по правилу, користе се за имплементацију неких дизајнерских идеја. Посебно, он савршено извршава улогу спојних елемената појединих дијелова сухозида или иверице. У том случају, трака може да прође изнад профила или уђе у производ.

За суптилностиМонтажни урезни елементи за причвршћивање траке су слични уграђеним. Међутим, потрошаче привлачи присуство ивица, које могу сакрити све неједнакости површине на којој су монтиране. Често се користи за затварање рупе. Може послужити и као прикривено освјетљење разних предмета намјештаја. На примјер, у ормарићу у кухињи можете изрезати дубину у висину, једнаку дебљини профила и уградити је у унутрашњост.

За осветљавање просторија велике површине користити вјешање са уграђеном ЛЕД траком. Присуство таквих оригиналних лампи у просторији омогућава да се спречи "мртва" зона у просторији и да се постигне равномерна дифузија светлости кроз обод.

Класификација према материјалу производње

У зависности од материјала од којег су направљене ЛЕД траке, оне могу бити:

 • Алуминијумски профили - одликују се високом чврстоћом и трајношћу трајања. Из тог разлога, они се често монтирају на плафон и не стварају проблеме са независном инсталацијом. Поред тога, алуминијум је заптивен, па самим тим и поуздана заштита ЛЕД траке. Произвођачи често пружају својим купцима расипач - екран који је одговоран за равномјерну дистрибуцију свјетла.
 • Пластични профили - разликују се по својој доступности, због њихове релативно ниске цијене. Упркос безначајној снази материјала, уређај за причвршћивање има висока заштитна својства.од влаге и прашине.

Ако одлучите да купите флексибилни пвц профил, требало би да преферирате најквалитетнији материјал који неће бити изложен деформацији услед дејства топлоте ЛЕД траке.

типови екрана

Постоје два типа дисплеја дисперзије траке за емитовање светлосне диоде:

 • Прозирно.
 • Мат.

Оба типа дифузора су од пластике.

Прозирни ЛЕД екран има мали губитак осветљености позадинског осветљења (до 5%). Зато се, по правилу, не користи за регулисање протока светлости, већ као заштитни елемент за траку од влаге, механичких оштећења и прашине.

Мат заслони се првенствено користе у просторијама у којима је потребно пригушити освјетљење. Пошто имају способност да апсорбују светлост (до 30%). Овај тип дифузора има исте заштитне особине као и ЛЕД трака, као и транспарентан екран.

Упркос материјалима од којих су направљени дифузори светлости за профиле, они могу бити разних облика и често су покретни елементи у конструкцији. Међутим, на тржишту постоје модели који се монтирају на елемент за причвршћивање уз помоћ заптивача.

Како одабрати ЛЕД траку профил?

Прије наручивања одређеног профила, треба размислити о томе које ће се функционалне одговорности ослањати на позадинско освјетљење: оно је искључиво помоћно код постављања траке или дизајнера.

У другом случају, предносттреба дати као уграђени или обрнути алуминијум. Савршено наглашавају унутрашњост просторије, као позадинско осветљење намештаја, плафона, зидова и одличан је радијатор за лед траку. Осим тога, без алуминијумског профила не може се избјећи ако је потребно освијетлити фасаду. Уосталом, они се разликују по значајној снази, која не може да утиче на климатске услове.

Ако је ваш циљ да поставите ЛЕД траку и заштитите је од спољних утицаја, можете сачувати и купити пластични профил. Нарочито без тога немогуће је радити на мјестима гдје су заобљени завоји.

Како инсталирати?

За примјер водича за инсталацију корак по корак, причврстите ЛЕД траку, узмите алуминијски профил. Требаће вам:

 • Профил.
 • ЛЕД трака.
 • Трансформатор.
 • Хацксавинг он метал.
 • Бушилица, пречника 3 мм.
 • Вијци величине 10к1,5 мм.
 • Двострука жица.
 • Одвијач или одвијач.
 • Рулет.

компоненте

Алати

Као место постављања, узмите кухињске ормаре. Ваш алгоритам акције треба да се састоји од следећих корака:

 1. Измерите област за причвршћивање профила помоћу мерне траке.
 2. Помоћу одвијача изрежите профил одговарајуће дужине.
 3. Код свог корака избушите рупе пречника 3 мм са изабраним кораком.
 4. Монтирајте постоље помоћу одвијача и вијака.
 5. Измерите потребну дужину ЛЕД траке.
 6. Одрежите га на одређеномозначите (обавезно прочитајте како да га исечете на десно).
 7. Поставите позадинско осветљење на профил.
 8. Поставите посипач на профил.
 9. Поставите уметак на крајеве профила.
 10. Причврстите профил на базу.
 11. Повежите траку са извором напајања.

Инсталација је завршена. Можете проверити резултат вашег рада.

Како то учинити?

Да бисте уштедели новац, профил за ЛЕД траку можете извршити својим рукама. За израду ће бити потребно:

 1. Кабелски канал, дебљине 12 мм.
 2. ЛЕД трака дебљине 10 мм.
 3. Оштре маказе.

Током рада треба да: \ т

 1. Скините поклопац са кабловског канала.
 2. Измерите потребну дужину кабловског канала и ЛЕД траку.
 3. Одсеците са маказама канал и траку. Позадинско осветљење треба да буде одсечено у тачкастој линији.
 4. Залепите траку на унутрашњу површину канала.
 5. Причврстите траку на извор напајања.

Наравно, овај производ није погодан за јединствена дизајнерска рјешења. Међутим, постоји најјефтинија опција за причвршћивање ЛЕД трака на многе типове површина.

Сумминг уп ...

ЛЕД трака - удобна је и економична врста расвете. Међутим, са директном монтажом, брзо се излаже спољним факторима и брзо пропада. Да би се спречио овај процес и значајно повећао животни век потрошача, ЛЕД осветљење даје могућност профила,који имају одлична заштитна својства и постају део концепта дизајна.