Како одабрати водоотпорну траку

У конструкцији различитих објеката често се користи трака од битумена или бутилне гуме, чија је главна намјена хидроизолација разних конструкција.

Врло често се користи при уградњи блокова прозора и врата, уградњи кровова, на мјестима пристајања подова и стропова са зидовима, за углове. Тржиште представља траке различитих произвођача, али су основни параметри слични.

Структура водоотпорне траке

Трака намењена за хидроизолационе радове је материјал који се састоји од више слојева, основа самољепљивих, може бити различитих дужина и ширина, у зависности од мјеста примјене и потребних својстава и квалитета.

Структура хидроизолационе траке

структура:

  • Споља, филм је чешће обложен алуминијумском фолијом, која је представљена армираном структуром, али на тржишту постоје и траке које се заснивају на другим материјалима, као и на различитим бојама.
  • Основа је слој битумена или бутилне гуме, који се лако лијепи на било коју површину и под било којим кутом.
  • Изнад материјала је прекривен посебан заштитни филм, његови циљеви су да спријече приањање и сушење траке.

Монтирајте филм на површину која је посебно припремљена и рафинирана.

Приликом извођења хидроизолационих радова на мјестима уградње врата и прозора, љепљена трака треба бити прије него што се појави пуна експанзија грађевинске пјене, што ће омогућитиматеријал ће бити потпуно растегнут и чврсто постављен.

Цена овог производа зависи од њене ширине и од производне компаније.

Одабрати хидроизолациони материјал из многих понуда помоћи ће вам да се упознате са његовим различитим врстама по структури и примени.

спољашња трака

Приликом монтаже хидроизолације употребом посебне траке, изван кориштених зграда, која има повећану чврстоћу на механичке утјецаје и температурне флуктуације. Хидроизолациона самолепљива трака "Никобенд" израђена је специјално за уградњу прозора од ПВЦ-а, на бази полипропилена.

Трака за ПВЦ прозоре , главне карактеристике самолепљивог: веома издржљива, на бази бутила, одликује се одличном адхезијом на површину било којег материјала.

Прозорска трака савршено се носи са заштитом од различитог садржаја влаге, што омогућава да се не користе скупи заптивачи. Појасне траке, функционална карактеристика ових филмова је његова способност да уклања кондензат који се таложи на грађевинској пјени, као и спречавање уношења влаге у просторије споља.

"Тапе-ПСУ".Сличан је пенастој гуми, савршено се носи са вишком влаге, која се формира када се пена потпуно формира, користи се за монтажу радова на уградњи врата и прозора.

Посебност овог производа је заштита пјене од директне сунчеве свјетлости. Осим тога, због поуздане заштите пјена нијенеопходно је хитно глетовати врата и прозоре, што омогућава да се њихова инсталација произведе и на минус температури ваздуха. Врло погодна за уградњу прозора.

Трака за унутрашње радове

Приликом извођења хидроизолационих радова унутар просторије користи се трака - дифузна, она ће блокирати влагу са стране монтажне пјене унутра.

Италијанска водонепропусна парна брана "Гипс"има одличну поузданост и трајност, као и високе критеријуме заштите од влаге и паре. Заснован је на специјалној битуменској врпци, ојачан специјалним полиетиленом. Извана је прекривена алуминијумском фолијом, љепљиве траке, имају заштиту од силикона, а дебљина му је један и по милиметар.

Обим ове траке није ограничен ни на један од грађевинских материјала, савршено је залепљен за бетон, керамику, цемент и друге зидове. Нуде се четири различите боје спољашњег филма, а ова боја се лако може обојити у било којој боји. Ролне су доступне од пет до десет метара дужине, а ширина се може кретати од пет до петнаест центиметара.

Трака за заптивање шавова полиуретана "Мастерфлек"одликује се еластичношћу, отпорношћу на механичке утицаје, високом заштитом од притиска воде под притиском. Приликом монтаже овог филма, површина судара треба пажљиво руковати, али истовремено није селективна за њихов састав. Ова трака је лакалепили на површини имају висок садржај влаге, али другачије напетост и пријањање може поправити са ексерима на удаљености од двадесет - двадесет и пет центиметара. Са овим материјалом запечаћена шавовима.

Покривни филм "Екобит"се користи за хидроизолацију крова, и њен обим се не ограничава на то, она је успешно коришћена у инсталацији прозора, врата и цеви. Трака за пластичне прозоре у потпуности некапризна у избору материјала на који је залепљен.

поставља се повећао ојачана спољашњи слој и алуминијума или бакра премазом. Изван заштићене полиестирол трака дође до тридесет центиметара ширине, покривена са силиконском филм је фиксирана на било коју чисту површину и порозне захтевају посебне прајмера руковање.

Бутилкаучук хидроизолациони трака за прозоре "ЛИПЛЕНТ" , употреба простора унутар прозора падинама.

На тржишту су три врсте таквих бендова

  • у основи полиетилена као ојачавање, споља је покривен алуминијумском фолијом. Бутил заптивач слој делује као крпељ.
  • Риббон ​​хидроизолацију основну композицију је бутил заптивна.
  • И "Кнауф" има одличну флексибилност, израђен је од полиестера, има дуг век трајања, који се користи као хидро изолатор на разним локацијама.

Гидроизолациа трака "Делта"

материал

  • Тапе "Цомфорт". То је дифузнаупијајућу воду која упија влагу, а затим је уклања.
  • "Титан" се одликује одличним заштитним својствима, отпорним на флуктуације температуре, састоји се од полиестерског материјала. Поседује као влагу тако топло изолационо својство, при лепљењу ствара континуални премаз.

Трослојна трака «Вент Н»

Ова трака је изузетне трајности и направљена је од полипропилена, а постоји и грејач.

Основе примене хидроизолационих трака.

Пре наношења било које хидроизолационе траке потребно је темељито припремити површину, јер од ње зависи квалитет адхезије и вијек трајања. Сви наведени материјали се препоручују за употребу. Користе се за заптивање у купатилима, базенима, различитим резервоарима, крововима и оперативним системима, као и за изолацију пукотина у зидовима, зглобовима и зглобовима.

Укупна карактеристика ових трака је њихова способност да савршено комуницирају са различитим типовима грађевинских површина, као и са лепковима, китовима и бојама.

Пре наношења потребно је покупити одговарајућу траку, одредити потребну дужину, уклонити заштитну фолију и притиснути траку до почетка споја, постепено га проширити дуж цијеле површине гурањем посебним ваљком, покушавајући уклонити сав зрак. Тек након тога поставите монтажну пену, након пуног ширења траке која је коначно фиксирана и напета.

Важно је запамтити да се у угловима деформације трака наноси као омега-петља. Такође, трака се наноси на шири спој око шест центиметара. Други слој се слаже дуж ивица траке, остављајући средњу слободну, са доњим слојем већ треба да се суши.

Након описаних корака, моћи ћете да направите одличан хидроизолациони шав.

резиме

Данас самолепљиви хидроизолациони материјали омогућавају заптивање шавова. Материјал је одличан за полагање интерпанелних шавова. Користи се и паропропусна трака за постављање углова пуцања, на прозорима и тако даље. Материјал се лако лијепи за кут. Препоручује се за употребу!