Како правилно изрезати ЛЕД траку?

ЛЕД траке се продају путем интегрисаних вишенаменских вретена или сегмената, вишеструких метара. Али шта ако је расположиви распон дужи него што је потребно? Поставља се питање - да ли могу одрезати ЛЕД траку? И ако јесте, како да то урадимо како треба?

ЛЕД трака се састоји од више малих блокова, сваки са 3 до 10 ЛЕД и неколико отпорника који ограничавају струју. Лако се разликују - светлеће диоде (ЛЕД) су бијеле или прозирне, отпорници су црни. У већини производа између блокова је означена, што показује како се реже ЛЕД трака. Обиљежавање се по правилу наноси на предњој страни у облику испрекидане линије и маказе.Неки брендови су прекривени мат силиконом и немају ознаке на предњој страни. Обично се у овом случају распоред стаза и дијелова примјењује на полеђини.

Доста често у продавницама постоје ЛЕД траке, без икаквих ознака секције. По правилу, то није квалитетан производ, који се не препоручује за куповину. Али ако и даље морате да радите са таквим производом, вреди размотрити локацију делова и контактних јастука које треба стриктно стриктирати у средини.

У другим случајевима, ако је ознака резања, постоји ознака и што је могуће тачније извршена. Важно је напоменути да ће резање захтијевати не само мекани материјал, већ и бакрене траке. Због тога се препоруча резање оштрим маказама или ножем за папир. На посаоМорате пажљиво, чврсто фиксирати производ.

Стандардне Лед-траке се напајају напоном од 12 или 24 Волта кроз специјалне агрегате, али постоје и директни утични каблови од 220 волти. Без обзира на напон напајања, важно је запамтити да је строго забрањено резати ЛЕД траку када је стање укључено.