Врсте заптивача, неутралне силиконске заптивке

разликују неколикотипова заптивача . Свака од њих је намијењена за одређену врсту посла, простор, материјал и његове функције.

Како одабрати бртвило

Да би избор био веран и потпуно у складу са сврхом површине,захтева:

1. Анализирајте површину на коју ће се применити.

2. Анализирати ниво промене фуга.

3. Одредите на којој температури ће се објекат налазити.

4. Одлучите да ли је овај алат обојен.

Свитипови заптивачаби требали бити еластични (повећати се лагано у прекиду и оштре температурне флуктуације), јаки (не би се требали подерати), требали би имати својство као што је лепљење. Још један не мање важан квалитет - треба да буду отпорни на различите утицаје (константан атмосферски притисак, разне зраке, висока влажност). Граматика високог квалитета треба да на различитим температурама допуни промену шава.

Размислите о најпопуларнијим врстама заптивача:

1. Акрил.Често се не користи за вањске радове (уградња лајсни, разних преграда, подова, пилинга зидова и плафона). Савршено су обојени, еластични, али не подносе деформације. Подељене су на водоотпорне и неводене. Потоњи, судећи по имену, не толеришу влагу, са најмањим контактом са пукотином, прснућем и деформацијом. Али они су једноставно незаменљиви током рестаурацијезидови или намјештај. Водоотпоран, а опет се не боји влаге и издржава ниске температуре. Користи се за јачање различитих типова веза. Акрилне заптивке ће бити добра опција за зачепљење пукотина у зидовима.

2. Силикони.Поделите ову врсту на киселе инеутралне силиконске заптиваче . Они практично нису прекривени бојом, па их произвођачи производе у великој палети нијанси. Постоје и безбојне. Неутрално савршено у контакту са металом, користи се за полагање шавова при уградњи плочица. После потпуног сушења, ова средства се протежу скоро три пута више од оригиналне величине. Такођенеутралне силиконске заптивкемогу издржати повишену температуру. Киселу варијанту карактерише јак мирис, који се троши само када је заптивач потпуно сув. Користи се у раду са пластиком или керамиком. Његова примена ће помоћи да се ови материјали дуго чувају. Погодан и за дрво.

3. Полиуретани.Користи се за вањске радове. Уз помоћ својих затворених кровова и темеља. Савршено су отпорни на деформације и веома су еластични. Обојени, тако обојени.

4. Фасадна заптивка. Има високу чврстоћу, брзо се лијепи за дрво, бетон, циглу. Може се флексибилно савити и савити. Врло еластично. Обезбеђује дуг радни век и омогућава вам уштеду на секундарним поправцима.