Угаони профил за ЛЕД траку: избор и примена

У робним кућама или кафићима често можете видјети витрине које су прекривене ЛЕД траком. Стварање таквог позадинског осветљења је лако код куће. Пружа посебан шарм у ентеријеру када је осветљен нишама, плафонима, кухињским радним просторима. Осигуравање позадинског освјетљења на површини даје вам могућност за кутни профил за ЛЕД траку. О другим типовима ЛЕД профила и како их изабрати већ смо писали.

Сврха и примена

Главни задатак угаоног ЛЕД профила је уградња усмереног светла. По правилу се користи као:

 • осветљење ниша, отвора прозора и врата;
 • подне и стропне подне облоге;
 • осветљење степенишних степеница у затвореном простору;
 • декорација ормара, штандова, витрина.

Дизајн угловног профила и ЛЕД траке је релевантан за оригинални дизајн просторије. Омогућава вам да направите осветљење где се не могу инсталирати стандардни уређаји.

Поред тога, угаони профил обавља функцију преноса топлоте, што повећава живот осветљења.

Инсталација ЛЕД трака на степеницама или у кухињи омогућава значајно уштеду на потрошњи електричне енергије. По жељи, осветљење можете распоредити тако да буде укључено само током кретања. Посебно, ово је прикладно на маршу љествице.

Од онога што је направљено и које компоненте

Због употребе лед осветљења у затвореним просторима је малоПодручје и за потребе дренаже се генерише топлотом током рада ЛЕД траке, профилом за његово причвршћивање користи се - алуминијум. Овај материјал не подлеже деформацијама и има дуг радни век.

Профил постављања ЛЕД траке укључује:

 1. Чепови.
 2. Монтажни елементи.
 3. Распршивач.

Предности алуминијумског угловног профила

Алуминијумски ЛЕД углови су лаки и отпорни на корозију. Њихова употреба у причвршћивању лед осветљења има неколико предности:

Материјал није изложен влази и временским условима, што омогућава постављање ЛЕД траке, чак и на улици.

Није потребно користити специјални алат за резање алуминијума. Лако се уклапа у параметре било које области.

Материјал не ствара проблеме током инсталације, тако да можете поправити освјетљење без стручне помоћи.

посипачи

По правилу, два типа дисперзера (сита) су укључена у комплет за угаони алуминијумски ЛЕД профил:

 1. Прозирно.
 2. Мат.

Оба типа екрана су од пластике. Приликом одабира дифузора потребно је узети у обзир чињеницу: транспарентни дифузор пролази 95% свјетлине позадинског освјетљења, мат - само 70%. У првом случају, задатак екрана - да заштити ЛЕД траку од оштећења и спољних утицаја. У другом - дифузор се користи не само да заштити осветљење од влаге, прашине, већ и пригушењасветлосно зрачење.

У већини модела угаоних ЛЕД профила, екрани се монтирају на фронтални дизајн - закључани одозго, за разлику од других типова система за причвршћивање, где се дифузори крију од краја.

тачке фиксирања

Угаони алуминијумски профил за ЛЕД траку је фиксиран у тачки две равни под углом од 900. За монтажу у носач, обезбеђен је задњи зид који вам омогућава да сакријете вијке, вијке или типле. Наведене ставке не оштећују позадинско осветљење или профил.

Угаони профил у кухињи

Пример монтаже угаоног ЛЕД профила са дифузором за стварање позадинског осветљења радног простора у кухињи може се видети у следећем видео снимку:

Како изрезати ЛЕД профил на угловима?

Да би се одсекла игла, постављена је тробродна кутија, у два вертикална лица на којима се налазе попречни пресеци под углом од 450 и 900.

Следите следећи алгоритам:

 1. Поставите плочу у седиште и чврсто је гурните на дно и зид алата.
 2. Држите причвршћивач чврсто у подешеном положају, подрежите угао ножем преко метала под углом од 450.
 3. Са другим делом, који ће формирати скакач од првог, морате извршити све горе наведене радње. Резање монтаже треба бити на супротној страни рампе, како би се ваш угао спојио током инсталације.

На исти начин се сечиво скраћује. Тада се граница профила и екрани благо опере брусним папиром да се изгладе грешкематеријал који је формиран под утицајем ножа.

инсталација

Параметри угаоних алуминијумских профила имају широк распон избора и сходно томе се бира ширина ЛЕД траке. Али већина потрошача куће преферира системе за фиксирање, који имају димензионалне карактеристике - 16к16, 2 метра дужине

.

Сам процес постављања угловног профила не ствара компликације. Може се причврстити на двострану траку. Нарочито је ова метода релевантна када се поставља позадинско освјетљење на плочице и неке дрвене површине које су непожељне да изазову механичка оштећења.

Ако је потребно, направите поузданији ЛЕД тракасти носач, угловни профил монтиран на вијке или вијке. У случају освјетљавања бетонске или опечне површине - препоручљиво је користити типле.

Сумминг уп ...

Угаони профили за ЛЕД траке омогућују вам да разликујете простор просторије, креирате удобне радне просторе у кухињи или осигурате услове за пењање по степеницама ноћу. У овом случају, за монтажу монтажног свјетла потребан вам је минимални сет алата.