Плочице за степенице: како одабрати праву

Елегантно украсите степенице и учините оригиналним могуће уз помоћ прелијепог пликики-а.Посебно добро стилизирани под дрвеним плочицама изгледат ће у собама с високом влажношћу, гдје ће се право дрво на поду испунити оштећењем пода. На пример, у случају. Поред тога, модерно тржиште купцу нуди много дизајна, боја, па чак и облика плоча: од стандардних правоугаоних до нововјековних овала. Још један плус покривен плочицама - они сами могу да покрију кораке, без прибјегавања поправним бригадама.

Керамичке степенице за степенице у кући: разне опције

Ако желите да поставите плочице највишег квалитета и да имате одговарајући буџет, можете погледати италијанску компанију Керама Мараззи. Отворено предузеће је било 1935. године, а данас је лидер на тржишту керамичких плочица.

Поред водеће компаније постоје и десетине других мање познатих, али не мање квалитетних произвођача.

Ако се одлучите за обраду степеница плочицом, морате унапријед знати квалитету и произвођача материјала који сте одлучили купити

Приликом одабира плочице, фокусирајте се на:

 1. Прегледе предузећа и његовог места на тржишту;
 2. Дизајн плочица. Често се дешава да у именику познатих фирми није могуће пронаћи модел који би одговарао дизајну собе или вам се само свидио. У овом случају погледајте распон мање познатих фирми.
 3. Комбинација одабраних плочица са ентеријером просторије.Сложићете се да стилизовани готички орнамент у дечијој соби изгледа најмање бесмислено.

Ако вам је тешко да изаберете, увек можете да се обратите професионалном дизајнеру. Уз то ћете увек бирати најбољу могућу опцију, а сваки детаљ у соби ће изгледати естетски.

Самонивелишне степенице: потребне алатке

Ако сте већ пронашли узорак плочице, онда морате да пронађете и алате да га ставите на под.

Могуће је ставити плочице властитим рукама, главна ствар - унапријед купити све што је потребно за рад, укључујући чекић, лопатицу и друге алате

Листа потребних алата:

 • плочице;
 • ПВА лепило;
 • рез стакла;
 • рулет или владар;
 • чекић;
 • гладилицу;
 • лопатица;
 • бушилица;
 • цемент;
 • песак;

Имајте на уму да приликом рада са плочастим премазом потребно је користити цемент разреда М200 и више.

Такође вам препоручујемо да купите две шпатуле: класичне и гумене, јер ће бити прикладније користити различите варијације на различитим местима. Гума ће помоћи ући у теже доступне нише, ау другим случајевима боље је користити класичну.

Степенице за кућу из плочица: уградња властитим рукама

Након што сте припремили све потребне алате, можете почети припремати степенице.

Фазе припреме тријема за завршне радове:

 1. Поравнајте степенице са вијком за конструкцију. Запамти тооптимални нагиб за степенице је 2-3 степена.
 2. Погледајте степенице за пукотине, и ако је тако, затворите их. Технологија мора бити у потпуности поштована.

Након припремних радова можете наставити са полагањем плочице.

Пре полагања цријепа, прво морате обавити припремне радове који укључују нивелирање и изравнавање

 1. Очистите тријем од смећа и прашине;
 2. Напуните веранду. За то можете користити малтер или направити раствор на бази воде и ПВА.
 3. Проширите плочицу на степеницама. Покушајте да обрасце и обрасце, ако их има, на плочици, међусобно повежете. У супротном, завршни рад ће изгледати нерепрезентативно.

Имајте на уму да је постављање плочица најпогодније од врата. Ни у ком случају не треба журити у овом случају - степенице треба уредно одрезати, без чувања материјала. Обложено степениште изгледа богатије и скрива све недостатке степеница.

Плочица за степенице унутар и изван куће

Типично, плочица за степенице је подијељена на вањске моделе и интеријере. Прве се користе у обради тријемова и улазних степеница, а друго - у степенице унутар куће.

За подизање плочице за степенице потребно је узети у обзир не само квалитете, већ и његов изглед

Њихове главне разлике су:

 1. Дизајн и изглед;
 2. отпорност на хабање;

Говорити о разлици у цијени није вриједно, јер обје категорије имају и јефтине и скупе опције.

Многе модерне викендице су популарна опција за попуњавање степеница у кући. То значи да ће степенице бити обрађене плочицама. Облога се користи и за спољне степенице.

Труп степеница у приватној кући

Ако не желите да то урадите сами, онда можете купити готове рамове степеница од специјалних произвођача. За то, бригада долази код вас кући, врши неопходна мјерења, прерађује детаље са вама, а онда само морате узети готов оквир и кораке. Може се већ инсталирати, а затим третирати као плочица.

Најпопуларнија и најтраженија данас је керамичка плочица

Нај-популарне врсте плочица за степенице:

 1. Металне плочице;
 2. Керамичке плочице;
 3. Плочице клинкера;
 4. Плочник.

Метални цријеп је некада био лидер на тржишту вањских плочица, али сада се поступно замјењује модерним моделима колника и клинкера. Међутим, ако мислите да ће већина металних љестава одговарати вашем подручју - онда храбро купите одговарајући модел.

Пре него што одаберете грађевински тим за изградњу скелета, уређаја за уградњу или плочица, проверите њихов ценовник, прегледе компанија и упоредите информације са другим фирмама. Тако можете изабрати најкомпетентнију компанију, а истовремено уштедјети мало новца.

Керамичке плочице за степенице: добра опција

Керамички модели се сматрају класичним и најсвестранијим опцијама, погодним за практично сваки ентеријер.

Међутим, упамтите да се керамичке плочице за унутрашњу и спољашњу керамику разликују једна од друге.

Специјалисти препоручују да се обрати пажња на отпорност на хабање и чврстоћу плочице, која је намењена за украшавање степеница

Прије свега, индикатори отпорности на хабање, за које унутрашња плочица није погодна за вањске радове. Штавише, степенице - место посебно проходно.

Степенице за плочице - издржљив материјал

Декорација уличних степеница плочицама - добар избор за оне који нису задовољни класичним керамичким плочицама.

Помоћу пјескарења можете осигурати плочицу против клизања, што је посебно важно у зимској сезони.

Степенице плочица за поплочавање изгледат ће лијепо и елегантно

Многи примјећују да су у овом тренутку поплочане плоче најјаче од свих могућих. Можда је то случај, али се не уклапа у сваку парцелу.

Клинкер плочица за степенице - подврста керамике

Клинкер - врста керамичког модела.

Лестве на улици да би се оригинал и лепота могле направити помоћу клинкер плочица

Клинкер за чишћење је лакши од других материјала, има отпорност на светлост и абразију суоченог слоја. Постоје клинкер плочице и недостаци, од којих је главни - цијена. По правилу, она је виша него уобична керамика.

\ т

У клинкер плочици, као иу било којој другој, постоји један минус. У зиму, одузимајући га леду, неопходно је да то урадите уредно и без претјераног напора. Осим леда, лако можете уништити саму плочицу.

Десни избор плочица за степенице (видео)

Тренутно тржиште нуди велики избор плочица за степенице, што омогућава сваком купцу да покупи одговарајући модел. Можда је ваше степениште најбоље постављено са плочицама, или је можда најбоља опција стандардна керамика. Излазите из свог личног укуса и, ако је потребно, помоћи ћемо професионалном дизајнеру.

Прекрасне степенице од плочица (примери фотографија)
)