Како направити одвод туша у под испод плочице?

За модерног човека, туш кабина или купатило је интегрални санитарни уређај без којег не пролази ни један дан. Приликом уградње туш кабине без палете, важно је не заборавити туш каде на поду испод плочице. Овај уређај служи за сакупљање и испуштање течности током поступака обраде воде. Шта би могло бити лакше него дивно дизајнирана рупа за одвод воде у поду туша?

Такав уређај за купање у купатилу се зове љестве, и могуће их је одабрати и уградити потпуно властитим рукама, јер дизајн и уградња љестава за туш кабину нису превише комплицирани. Детаљно ћемо анализирати, који је одвод у поду бољи, како самостално разумјети инсталацију овог система, узети у обзир услове и нијансе уградње одводног отвора.

Конструкција и функција туш кабина

Најлакше је туш када у купатилу са плочицама направљена од метала, пластике или метала-пластике. Овај уређај омогућава ефикасно сакупљање и уклањање воде са пода туш кабине. Туш кабина има једноставан дизајн и ниску цену, погодан за употребу и инсталацију, без грешке током рада.

Дизајн Одвод за туш у туш кабини састоји се од следећих елемената:

 • левак са прирубницом за примање воде из туша, на дну које има излаз за испуштање течности у канализацију. Уз помоћ прирубнице причвршћена је хидроизолациона мембрана;
 • украсна украсна решетка за одлагање предмета,украси, случајно пали на под, велика смећа;
 • сифон за уградњу ормара за воду у лествама за одвод за љестве како би се спријечио продор неугодних мириса из канализације у купаоницу.

Тако, поред сакупљања и одводњавања воде, туш кабине обављају и друге корисне функције:

 • одлагање смећа које може продрети у канализацију и изазвати зачепљење;
 • препрека за продирање смрдљивца у купатило, због сувог затварача или затварача воде;
 • обезбеђује лак приступ одводу ради његовог чишћења у случају зачепљења.

Олуци за туширање са сувим затварачем или затварачима воде штеде простор у малом купатилу, ослобађајући се потребе за инсталирањем купатила или гломазне туш кабине са високим пладњем, што такође резултира значајним уштедама у породичном буџету. Али пре него што купите одводне степенице за подове туша, пажљиво издвојите његове погледе, јер смо изабрали уређај дизајниран за дуг животни век.

Врсте дренажних конструкција за туш

Постоји велика разноликост варијација одвода туша у поду испод плочице сличног типа. Туш каде се могу разликовати по облику, дизајну, величини (висини), на материјалима производње. С обзиром на облик решетке, могу бити правокутни, квадратни или округли.

И по дизајну разликују зидне, тачкасте и линеарне уређаје. Линеарни дизајн се чешће инсталира у углу или на ивицитуш соба Љествице се могу смјестити на било којем мјесту на поду испод плочице. Па, зидне јединице се монтирају углавном у један од зидова.
Постоје и степенице по врсти производње: хоризонталне или вертикалне. Од свог положаја зависи од тога у ком правцу ће се одводна цев повезати са одводом.

У правилу, код изградње већине пролазних стаза, предвиђен је једноставан жљеб који се налази у сифону. Али такав уређај има један значајан недостатак - ако се туш не користи дуго времена, онда вода изнутра испарава, а неугодни мириси продиру у купатило. У овом случају, најбоље је одабрати врата туш каде са сувим затварачем.

Конструкције са сувим затварачем потпуно изолују просторију од продора мириса из канализационог система, јер у овом уређају, поред воденог затварача, још увијек постоји неколико закрилаца који преклапају канал под властитом тежином. Када вода уђе у одводни канал, ови вентили се отварају, слободно пролазе кроз течност, а затим се поново затварају.

Туш на туш кабини је постављен на најпогоднијем месту за ово место. Главна ствар је да се мердевине налазе на најнижој тачки купатила, обезбеђујући ефикасно сакупљање текуће течности. Тако се одводни отвор може монтирати на следећим местима:

 1. У средини туш кабине или са благим померањем са једне стране. Стандардна опција одвода. У овом случају, потребно је осигурати одговарајући нагиб пода четири зида.
 2. Близу зида. У овомеслучај нагиба пода се изводи из једног од зидова у правцу према отвору за одвод. Типично, дакле, постоје прорезане степенице са високим пропусним опсегом, јер су такви уређаји мање заступљени.
 3. У углу. Отвор за одвод овог типа изгледа одлично на поду без гледања у очи. У том случају, нагиб површине пода се израђује у двије равнине до жељеног кута, чиме се осигурава проток воде на одређено мјесто.

Важно је напоменути да је приликом одабира љестава за туширање потребно водити рачуна ио висини уређаја. Овај параметар зависи од тога колико је потребно да подигнете ниво подне облоге у одводном отвору. Наравно, сватко жели да висина пода буде што нижа, али имајте на уму да што је висина љестава виша, то је већи пропусни опсег. Због тога постоји посебан тип мердевина са подесивом висином, одабирајући га, можете прилагодити уређај на било коју висину кравате.

Који материјал треба дати предност?

Туш кабина у поду од плочица је направљена од пластике, нерђајућег челика, ливеног гвожђа и чак стакла. Пластичне конструкције су лагане, отпорне на агресивно дјеловање, лако се чисте, имају дуг радни вијек, па су стекле популарност и код становника приватних кућа и станова. Вода се спаја кроз отвор у поду између туш каде и шипки, а такође пролази кроз рупе на врху решетке.

Пластични пладњеви су опремљени декоративним решеткама од одвојивог или неупојљивог типа различитих облика и узорака. Висина пластичних производакреће се од 75-180 мм. Инсталирање таквог одводног туша у под испод плочице може бити као точка метода на отвореном простору, те угаона или линеарна метода у близини зида. Пошто је пластика компатибилна са скоро свим подним облогама, такви производи се често користе за јавне тушеве (спортске школе, теретане, купатила и сл.).

Све компоненте санитарног туш каде, осим решетки и ножица, израђене су од пластике високе чврстоће. Сифон у таквим производима, по правилу, се изводи на технологији плутајућих лоптица са сувим вентилом. Након што проток воде пролази кроз сифон, куглице падају на његово дно, блокирајући продор неугодних мириса из канализационог канала. Међутим, такав дизајн мало смањује пропусни опсег уређаја.

Да би производ био јефтинији, ноге неких уређаја су направљене од челичне перфориране траке. А да би се љествама дала потребна висина, сама трака се савија на одређеним мјестима. Поред челичне траке, у дизајну производа могу се користити и подесиве ноге за вијке.

Добро опремљене степенице за канализацију од нерђајућег челика. Штавише, челик може бити не само тело производа, већ и украсни украсни роштиљ. Обично се уграђују у купатилима и купатилима са повећаним хигијенским захтевима - медицинским установама, базенима, санаторијумима, дечјим камповима итд.

Линеарне степенице од нерђајућег челика изгледају посебно лепо. У поду су готово непримјетне, обложене керамичким плочицама,природни или вештачки камен. Модерно решење степеништа од нерђајућег челика је један од њихових облика, изведено у облику латиничног слова "У".

Канализациона дренажа од ливеног гвожђа се монтира у санитарним просторијама са крутим радним условима - веш, јавне тушеве и купатила, лабораторије профила. За уклањање економске и оборинске канализације користе се искључиво вертикалне љестве од лијеваног жељеза ДН 100 мм.

Уређаји од ливеног гвожђа имају највећу пропусност, највише отпорну на корозију, тако да њихова експлоатација може досећи 50 година. Обично се ови производи ослобађају из водовода.

Уградња лествичастих лествичастих тушева под плочицом својим рукама

Приликом уградње туш кабина за вријеме изградње приватне куће, обично нема питања о томе како се туширати под тушем. У овом случају, капије се уграђују у поду скеле, која је затим поплочана, и врши вертикално уклањање цеви за канализацију у канализациони канал.

Уз уређење туша у стану, ствари иду мало другачије. У тоалетима вишепородичних кућа, најчешће, дебљина естриха није довољна за држање вертикалних љестава под тушем. Стога, за распоред кабине са овим производом, прво подигните ниво пода у просторији, истовремено осигуравајући њен нагиб. Типично, висина од 12-15 цм је довољна за постављање испод сифона за вијке и одводне цијеви.

Успоставите пролаз у поду за душу својим рукама, слиједећи сљедећи редослијед:

 1. Прво са рулетомизмерите локацију мердевина у прорачуну да од одвода до зидова треба да стане вишеструка количина плочица, не заборављајући на шавове међу листовима (1,5-2 мм). Тако ће под изгледати естетскије него са резаним плочицама.
 2. Затим се мердевине повезују са судом за канализацију помоћу цеви. Нагиб одводне цеви треба да буде најмање 3 цм по метру.
 3. Ако је потребно, изолација естриха, коришћењем листова пене дебљине 5 цм и густине не мање од 35 кг /кубни метар. метар, али је боље користити екструдирани пјенасти полистирен, јер је чврст и мање осјетљив на влагу.
 4. Изолациони лимови се постављају на црну површину пода и прилагођавају димензијама санитарног пролаза, а са врха се бетонска облога израђује од слоја од око 4 цм, који би требао испунити цијели простор до прирубнице одвода.
 5. Потребно је омогућити сушење до потпуног стврдњавања.
 6. Затим, из материјала за хидроизолацију, потребно је направити заптивку за прирубницу, која мора затворити прирубницу са залихом. Унутар заптивке је потребно одрезати отвор према унутрашњем пречнику прирубнице.
 7. Горњи део прирубнице мора бити постављен на заптивач и затегнут вијцима на дно конструкције.
 8. После тога, естрих мора бити покривен хидроизолацијом ваљка. Затворени материјал мора, са преклопом, прекрити заптивку прирубнице и ући у зидове за неколико 3-5 цм
 9. Затим је у тијелу туш клопке потребно уметнути његов унутрашњи дио са сифоном.
 10. Онда треба да попуните циљвијак с нагибом од око 10 мм по метру сипања. За то, на површини пода са хидроизолационим уметком, водилице су направљене од пластичних шина, које их клизе према одводу. Можете купити готове системе за израду љестава под тушем.
 11. Пуњење другог слоја кравате треба бити испод висине сифона тако да се може поравнати са плочицом. Усмерене шине се не могу уклонити. У том случају, тако да отопина не пада у одвод и на зидове, препоручује се да се трака лијепи, а кут између пода и зидова - водоотпорна трака.
 12. Површина је затим поплочана, почевши од одводног отвора до зидова. Плочица би требала бити на истом нивоу са љествама љестава или неколико 3-5 мм. горе.
 13. Након сушења лепка за плочице, потребно је трљати шавове водонепропусним материјалом који је одабран тако да одговара боји керамичких плочица.
 14. Подручја у којима је плочица у контакту са орманом за љестве мора бити пажљиво и пажљиво затворена силиконским заптивачем.
 15. На крају свих радова на каросерији туш кабина, монтирана је и осигурана заштитна решетка.

Исправно постављена ловка за туширање учиниће водене процедуре удобнијима, дајући купатилу оригиналан изглед.