3 типа сифона - одвод за туш кабину

Одвод за туш кабину има једноставан дизајн, тако да је једноставан за уградњу.Компактна туш кабина за данас није чудо у апартманима и приватним кућама. Туш каде су одавно одлична замена за купатило, штавише, економичније су за употребу.

Како одабрати одвод за туш кабину са ниском ложом

Постоје случајеви када у комплету са туш кабином нема сифона, стога постоји потреба да се купи одвојено. Прије свега, морате знати промјер отвора за одвод - према њиховим стандардима постоје три типа. Одводни сифони величине 52 и 62 мм морају бити монтирани тако да су увијек доступни, ау случају зачепљења или цурења увијек је прикладно уклонити проблем. Сифон пречника 90 мм може се ушити на под, удобно се чисти из унутрашњости кабине.

Одабир одвода за туш каду са ниском палетом треба да се заснива на удаљености од палете до пода

Приликом одабира сифона, тражени услов је висина кабине. Стандардне вредности дубине сифона су 80-200 мм, али можете упознати практично исти модел.

Приликом уградње сифона важну улогу има број спојева, што је мања, то је мања вјероватноћа цурења дизајна.

По механизму дејства сифона су:

 • Подразумевано.Овај тип сифона се сматра застарелим и најјефтинији од свих. Ако је потребно, затворите чеп-чеп који долази комплетан, а може се купити иу било којој продавници.
 • Аутоматски.Сифон се контролише специјалном оловком која јеПриликом окретања затвара се отвор за одвод.
 • Цлицк- цлацк. Најновији модел се контролише једноставним гурањем ногу на вентилу на одводном отвору.

За ниску палету није потребан прелив, али у туш кабинама дубоког капацитета, бочна славина треба бити постављена тако да вода која се увлачи у палету не истиче.

Сифон за туш кабине: типови одводних цеви

Извана, санитарни сифон изгледа као цев савијена под одређеним углом. Ово извијање је неопходно да би остао део воде, што ће спречити улазак непријатних мириса канализације у просторију.

Сифон је повезан са свим санитарним чворовима - тоалетом, умиваоником, кадом, туш кабином.

Дизајн сифона је врло једноставан, они се састоје директно од одводне цеви и вентила. Постоји неколико конфигурација сифона за одвод, који се разликују по дизајну и финоћи за употребу.

Типи сифонов:

 • Сифони колоније (тубуларни). Стално присуство воде у цеви обезбеђено је закривљеним сегментом цеви у облику латиничног слова С или У. Разноврсни сифони за колена су ребрасти - могу се инсталирати под туш кабином, подижући до одређене висине.
 • Сифони за боце. Конструкција је у облику цилиндра, на који је цијев фиксирана, што доводи до канализације. Цилиндар обликује водени затварач, који задржава неугодне мирисе. У "бочици" се најчешће скупља смеће пре уласка у канализациони систем. Инсталиран је углавном испод судопера.
 • Трап-драин. ГивенИдеалан одвод је погодан за туш кабине, јер се инсталира директно у палети или ушивен на поду. Максимална висина сифона је 20 цм.

Сифон за туш кабину може се купити у било којој продавници која продаје водовод

Препоручује се уградња сифона након комплетне монтаже и инсталације кабине на постољу. Туш кабина може бити постављена на дрвену кутију или на посебне јединице, а тек након одређивања удаљености за одвод, наставите са инсталацијом сифона.

Како инсталирати одвод за палете за туш каде

Можете повезати кабину са канализацијом својим рукама, не треба много времена и труда. Поред сифона морате купити водоводне цеви, које ће бити причвршћене на сифон и водити до канализације.

По жељи цеви које воде до канализације могу се ушити у посебну кутију која се може лако раставити ако је потребно заменити гумену заптивку на спојевима или очистити цеви.

Неопакован сифон мора бити провјерен за присуство свих његових компоненти и гумених слојева за боље заптивање. Сви елементи морају бити чисти и без најмањих оштећења, што може довести до поремећаја у одводном систему.

Монтажа сифона за туш каду:

 1. Скините чахуру са сифона, скините поклопац и гумиране јастучиће.
 2. Нанесите заптивач на жлеб одвода, причврстите га на заптивач и исперите са заптивним материјалом на врху.
 3. Поставите поклопац са сифона у одводни отвор тако да се навој на њему подудараса доњим делом сифона.
 4. Причврстите одводну секцију одвијачем. Слично томе, инсталирајте оверфлов.
 5. Поставите колено сифона у правцу канализације. Валовита цев повезује сифон и рупу у канализацији, претходно убризгавајући спојеве са заптивачем.

После инсталирања туш кабине, проверите да вода не капље

Након уградње одводног сифона препоручује се провјера његове непропусности. Затим морате поставити ниво штанда, спојити водовод и уживати у туширању. Правилна инсталација одводног сифона утиче на брзину отицања и трајност рада опреме. Када се сифон уклони из система, неће бити тешко уклонити га и заменити.

Водени ормар за туш кабину: нега после сифона након инсталације

Често се власници суочавају са појавом непријатног мириса, тражећи туш из туш кабине. Разлог за то може бити банално зачепљење или стајаћа вода у кољену. У зависности од типа сифона и начина повезивања са канализационим системом, можете изабрати начин чишћења одводног туша.

Уобичајени пластични сифон се може одузети од зачепљења помоћу тканине или металног кабла.

Валовити сифон се може очистити каблом или вакуумом - може оштетити цријево.

Модерна средства за чишћење у облику праха или гелова могу лако да се носе са високим нивоима зачепљења. Не препоручује се употреба јаких хемикалија које могу оштетити пластику.

ОдМала мјешавина соли, оцта и соде за пуњење у одвод, а након неког времена испрати га с добрим притиском воде пече мало зачепљења.

Уређај за одвод туша (видео)

Пре уградње туш кабине потребно је да изнесете сву озбиљност - посебну пажњу треба посветити избору и уградњи сифона који одводи искориштену воду у канализациони систем. Интегритет читавог дизајна душе зависи од његове исправне инсталације.