Инфрацрвени 3 типа

Инфрацрвени под вам омогућава да заситите кућу или стан уз удобност и топлину 21. века, што даје огромну количину технологија. Те технологије су усмерене на побољшање станова, једна од новина напретка је инфрацрвени под. Ова технологија је намијењена за гријање пода. Користи се у савременом животу не тако давно - око 10 година, али за то време популарност таквог пола се значајно повећала.

Типови инфрацрвеног топлог пода

Гријани секс је измишљен у старом Риму. Овај систем се, наравно, разликује од модерних реалности, али су тада дошли до цеви које су стављале пару или топлу воду.

Године су прошле, а садашњост нам даје сљедеће врсте подног гријања, постојеће данас:

 • електрични;
 • вода;
 • Инфрацрвено.

Ова имена су се појавила због карактеристика расхладног средства. У пракси, можете га користити као електричара, проводећи каблове, воду, користећи цеви и инфрацрвено зрачење. Али недавно, инфрацрвени филм који даје такво зрачење стиче популарност.

Топли подови могу бити електрични, водени или инфрацрвени

Инфрацрвено зрачење је топло зрачење које није видљиво људском оку.

Ово зрачење даје сунце, а ако мало замислите, можете замислити да у кући постоји права сунчева енергија. Топлота ће се осјетити на не-тамним дијеловима просторије (топлота ће се више апсорбирати у сјени), а околни објекти ће се такођер узети изсекс је топао. Инфрацрвени зраци су апсолутно безопасни. Поред тога, након истраживања, лекари су дошли до закључка да зраке могу побољшати имунитет, као и убрзати процес опоравка.

Композиција инфрацрвеног филма топлог пода

Одређујући опцију са електричним или воденим грејањем, постављајући опцију за загревање филма, вреди знати да постоје два типа такве инсталације - инфрацрвени грејачи и филм. Инфрацрвени - то су обични грејачи који, када се загревају, емитују топлоту и могу да замене електрично грејање у кући.

Сам инфрацрвени филм у свом саставу изгледа овако:

 • филм за ламинирање;
 • Жице од сребра и бакра;
 • термопластични лепкови;
 • Карбонска влакна;
 • Филмска база.

Композиција инфрацрвеног слоја топлог филма

Филм ради на трошак електричне енергије која се доводи до ожичења, користећи грејање, угљенично влакно даје потребно зрачење. Са механичким оштећењем филма, цео систем неће престати да ради, само оштећено место неће функционисати.

Фазе уградње инфрацрвеног топлог пода

Распоред и уградња филма за гријање, као и његова веза је једноставна. Почетак укључује прикупљање свих расположивих смећа на поду. Овде ће добар асистент бити усисивач. Када су сви радови чишћења завршени, потребно је осигурати да под није закривљен. У овој ситуацији, асистент ће направити ниво. Не више од 3 мм - то је максимално одступање, иначе је под потребанће се изједначити.

Прво, потребно је инсталирати изолациони филм у комбинацији са хидроизолацијом.

Затим одредите изглед филма. Ни у ком случају се не смије налазити испод намјештаја. Слагање се врши искључиво на отвореним просторима просторије. Важно је одредити мјесто терморегулатора. Када су све планске мјере завршене, од припреме пода до дефиниције шеме, можете наставити директно са инсталацијом.

Наиме:

 1. Купљени филм треба одрезати у редовима, положеним на поду.
 2. Филм се полаже бакарном страном, контакти са зидом помоћу термостата.
 3. Контактне стезаљке и проводници су повезани на ивицама бакарног филма.
 4. На дну инфрацрвеног филма морате повезати температурне сензоре.
 5. Контактне стезаљке, жице, сензори су изоловани.
 6. Након инсталирања и повезивања термостата.
 7. Потребно је провести пробни рад са покретањем система.
 8. Изнад система за монтажу налази се слој полиетилена за додатну заштиту, а затим директно на под.

Инсталација инфрацрвеног топлог пода - процес је прилично једноставан

Безбедност је важна. Монтажа се врши само на чистом, сувом поду. Ако се филм користи као додатни извор топлоте, довољно је користити га за 40% површине подне површине просторије, ако је она главна - 70%.

Не можете позиционирати филмпредалеко или веома близу зидова. Просечна удаљеност је 20-30 цм, а термостат није постављен на ниску или високу висину пода, обично се налази на удаљености од 15 цм. Дужина трака препоручених за употребу је не већа од 8 м. Траке се налазе једна поред друге, максимална толеранција је 5 мм.

Такође се не препоручује употреба таквих подова у близини батерија, пећи или других уређаја за грејање. Свака особа може користити своје руке до инфрацрвеног пода. Слагање не захтева много времена и труда ако поступате у складу са упутством.

Карактеристике инфрацрвеног загревања филмова

Различити произвођачи покушавају да свој производ учине јединственим, тако да ће филм имати сваког продавца са својим разликама, како спољашњим тако и техничким. Технички параметри укључују снагу, величину филма, вријеме гријања, максималне температуре. Интересовање за слагање филма ће бити његове карактеристике.

Инфрацрвени филм разлицних производјаца има разлиците техницке карактеристике

Уопштено, они ће бити идентични за филмове:

 • Снага из мреже - 220 В;
 • Потрошња електричне енергије током дана - око 40 В /м2;
 • Температура топљења самог филма - 250 ° Ц;
 • Максимална температура загревања површине филма - 50 ° Ц;
 • Ширина филма - до 1 м;
 • Дужина филма у просјеку - око 50 м;
 • дебљина филма - не већа од 0,5 цм;
 • Време до грејања - 3минуте;

Могуће је монтирати филм не само на под, већ и на плафон, као и зидове, ако је немогуће поставити уређај за гријање на под. Ефикасност филма досеже 100%, а топлота из филма се рационално троши без губитака, тако да употреба инфрацрвеног гријача значајно штеди новац. Међутим, постоји и мањи недостатак. Негативна страна је да филм током времена због електростатичности почиње да привлачи прашину.

Упутства за повезивање инфрацрвеног топлог пода

За повезивање инфра-црвеног пода, уз правилну уградњу, потребна је минимална количина сила. Ако се све ради према упутству о припреми пода (плафон, зид) за безбедност (битуменска изолација и лепљење спојева помоћу траке), као и повезивање готове конструкције, онда ће под бити задовољан власнику. Међутим, са презирним ставом према полагању, можете платити слом у сексуалном раду.

Схема за повезивање инфрацрвеног топлог пода

Разлози за то могу бити најразличитији:

 1. Кршења у инсталацији кола електричног система.
 2. Грешке у прорачунима када се користи инфрацрвени филм у односу на површину просторије.
 3. Користити приликом уградње материјала и конструкција које нису намењене за употребу у системима грејања.
 4. Кршење низа фаза монтаже.
 5. Неисправан прорачун оптерећења електричне енергије, узимајући у обзир везу инфрацрвеног топлог пода.

Исти разлог може бити и употреба материјала за завршну фазу покривања подне површине ниском топлинском проводљивошћу. Осим тога, теписи не би требало да се користе да би се избегло прегревање пода.

Инфрацрвени уређај (видео)

Ако пратите упутства, да бисте избегли грешке, онда неће бити тешко направити под, и што је најважније, то је сигурно и економично, што је важно за многе купце. Добар начин за инсталирање инфрацрвеног топлог пода је преглед савјета за инсталацију. Тако инфрацрвени филм за под постаје нова ријеч у свијету подног гријања различитих просторија, како стамбених тако и нестамбених. Сам филм је универзалан у циркулацији, а обим таквог материјала се непрестано шири, због чега потрошач добија нове могућности за побољшање свог дома.