Врсте степеница: преглед од 3 типа

Пожарне лестве треба да буду висококвалитетне, издржљиве и поуздане.Данас, степенице које се користе могу бити различитих типова и креиране су по посебном пројекту и према стандарду. Вриједно је мало више размишљати о врстама пожарних степеница. Чланак се бави и врстама, структуром и сврхом. У свакој згради, у унутрашњости или на фасади мора бити уграђена лества за гашење пожара (СВ), ватрогасци морају имати ручне уређаје како би ушли у зграду која гори.

Врсте пожарних степеница: врсте адаптација

У складу са Савезним законом Украјине од 22. јула 2008. године, бр. 123-ФЗ "Технички прописи о условима пожарне сигурности", ватрогасци се називају степеницама које су намијењене за обављање посла за вријеме пожара и подузимање мјера спашавања. Ова дефиниција значи да су подморнице намењене подизању ватрогасаца на кров зграде током пожара, а не да евакуишу људе из зграде.

Постоји више врста пожарних степеница, које су подељене величином конструкција

У зависности од висине лифта, подморница може бити вертикална и са маршевима, односно са степеништем између распона. Захтеви за величину су дати у НПБ 245-2001 и ГОСТ 5325-2009.

Уређај величине је подељен на следеће типове:

 1. Вертикална без ограде.
 2. Вертикално, са оградом.
 3. Марш спашавања.

Евакуационе степенице (ЕЛ) намијењене су за сигурност људи, за мјере евакуације тијеком пожара. ЕЛ може бити само са маршевима под углом од 45 степени. То је из једногстрана, дизајн за ватрогасце, на којем могу поставити ватрогасна цријева у згради, и могу доћи до било којег мјеста у згради. С друге стране, врсте степеница које користе дјеца и старије особе осигуравају масовну евакуацију људи на свјеж зрак и на сигурном мјесту у кратком року. Одбрамбену линију од пожара морају ангажовати само професионални ватрогасци.

Главни типови лествичастих лествичица: важне тачке

Основни услов за све врсте ваздухоплова је да сви морају да изађу на територију поред зграде или да прођу кроз предворје. Она треба да буде одвојена преградама од врата из ходника поред њега. Излаз за евакуацију из подрума и подрумског пода треба да буде изграђен одвојено од заједничког степеништа куће, важно је што пре сече пут.

Пре постављања лествичастих лествица за гашење пожара, потребно је направити план за његово постављање

Положај сваког врата мора бити наведен у плану и мора се налазити на месту које је доступно људима дуж евакуационе стазе.

Иначе, када је излаз постављен да прође кроз заједничку ћелију стог, он мора имати одвојени излаз споља:

 • до улице;
 • до зграде;
 • У граду.

Требале би постојати баријере за глуву ватру. Због правилне организације излаза на ватру, евакуација се одвија брзо, нема гужве и загушења која омогућава да се људи спасе и елиминишу.гори пожар. Ниједна напомена није написана на ову тему, али још увијек вриједи говорити о ПЛ.

Ручне пожарне лестве: јуришна пушка

Ручне лестве за гашење пожара - то је незамјењив атрибут ватрогасног министарства за ванредне ситуације, без јуришних љестава, рад ватрогасне бригаде је немогућ. Употреба ХВ је неопходна како за евакуацију људи, тако и за гашење пожара, за брз приступ згради извана.

Користе се популарне ватрогасне лестве

У зависности од будућег задатка, можете разликовати 3 типа приручника ПЛ:

 1. Стицк.
 2. Трокраки.
 3. Напад.

У овом одељку, мало више о јуришним мердевинама. Дизајн је 2 паралелна скица, 12 степеница и метална кука. Ручно монтирани Аттацк ТЛ добро ради при подизању-спуштању ватре на балкону, као и на прозору или ложи високих зграда. Слично томе, ако се напад може користити у фиксном положају на крову зграде са стрмим падинама.

Приликом евакуације повријеђених особа помоћу ПВЛ-а у П44Т, немогуће је истовремено имати 2 одрасле особе - максималну тежину од 200 кг. Данас потрошачи и ватрогасци често користе ПЛ Кел или ДВГ моделе, као и тражени модел комбинације.

Намена, типове и направе за ручне лествичите за пожар: стапки

Ручне пожарне лестве су дизајниране да омогуће ватрогасној екипи током операција спашавања да слободно иде горе и доле.

Често се у форми налазе ватрене лествеспецијални јуришни напад

Као што је речено, ручна лествица за гашење пожара (ношење) може бити у облику:

 • штап;
 • напад;
 • Трострука.

Можете га направити од дрвета или алуминијума. Металне или дрвене степенице имају једноставан дизајн. Степенице су укључене у опрему ватрогасних возила, које их доводе на мјесто пожара, гдје иде евакуација људи. Типично степениште је предвиђено за подизање ватрогасаца у приземље.

Наношење је могуће само на малој висини, која је потребна за рад унутар зграде. Састоји се од 2 кабла и 8 корака. Конструкција је сложена, јер производња укључује степенице за монтажу на шаркама. Склопиве степенице у склопљеном стању личе на штап и могу се користити у пожару ради одбијања жбуке и сличних радова.

Трострука лества за гашење пожара

Склопиве лестве од три колоне је неопходно за подизање ватрогасаца у прозору на 3. спрату или на крову двокатнице. У проширеном стању уређаја можете подићи ватру и техничку опрему.

Предности лествичастих лествичастих носача од три стуба су практичне и једноставне за употребу

Лествице које се увлаче се састоје од увлачивих елемената:

 • ниже;
 • просечно;
 • Горња.

Такође укључује механизам померања, померања и фиксације (чворови). Приликом гурања, свако колено клизи повлачењем, а са дна и на врху дизајна постоје 2 зидна носача. Пресовање се врши помоћу кабла који се користикретати се кроз попречни и покретни блок.

Да бисте зауставили избочину, једноставно отпустите конопац. Пре рада морате пажљиво проучити правила инсталације. Када постоји искуство, три степенице се брзо инсталирају. Можете користити компанију. Да бисте уклонили, затворили мердевине морате померити уже и полако смањити напор на њему. Покрените глатко спуштање колена. Урадите ово веома пажљиво.

Противпожарне лестве на крову: производни материјал

Кровне стационарне, радне степенице и прелазни мостови су по правилу израђени од поцинкованог метала и обојени бојом отпорном на атмосферске утицаје. "Украсите" бојом обавезно. ТЛ на металном крову са унутрашње стране невидљивог дела је прекривен цинком, који штити конструкцију од рђе.

Ако се одлучите за постављање лествичастих лествичастих мердевина на кров, треба да размислите о дизајну просторије и њеном дизајну

.

Сви елементи конструкција су чврсто повезани, могуће је уградњу било које дужине. Стварни власници љествица за кров алуминијума. Њихово именовање је такође предност у издржљивости и лакоћи дизајна.

Параметри на устројството треба да към:

 • пројекат;
 • спрат;
 • Правила сигурности.

Неопходно је размислити о дизајну куће, инсталирати кровни отвор на тавану. Отвор мора бити постављен између крова и задњег спрата, и мора постојати слободан приступ. Цртежи, пројекат се мора размотрити у фази када се врши процена, када се постави основа. Када је дизајниран, они су извршили инсталацијумора бити тестиран.

Ако нема искуства, боље је да се пријавите професионалној компанији која може поправити старе пожарне степенице, обојити и заменити резервне делове. У таквим фирмама увек постоји каталог где се нуди велики избор готових дизајна и услуга. Ватрогасне степенице су важне за уређење у свакој кући, која није важна у вртићу, у згради зграде. Неки власници вишеслојних станова, гдје између подова вијчане степенице договарају подморницу на балкону у стану. Поред тога, зграде морају нужно имати излазе у хитним случајевима.

Металне степенице за гашење пожара: како се фарба

Многи ће се питати које боје и композиције боје ватрене лестве. Бојење од нерђајућег челика је неопходно да би се конструкција заштитила од рђе. Извештај из историје каже да је чак и за време Совјетског Савеза користила емајл ПФ-115. Данас се користе цинк премази или специјални емајли са земљом. Може се користити страни материјал за бојење, а можда и домаћи.

При избору боје за лествице за гашење пожара, потребно је узети у обзир њену стабилност и висок квалитет

Предности специјално емајлираних премаза укључују:

 1. Отпоран на хрђу.
 2. Једноставан за употребу.
 3. Висококвалитетни премаз.

Ако растојање до подморнице не варира у великој мјери, љестве се могу користити у процесу бојења. Данас куповати боју и било какву ватрогасну опрему може бити у било којем граду, а Салават свакако није изузетак.

Преносни спасилачки спасилачки пожари

Форупотреба алата за спасење, било које посебне вештине и не требају, вежбе су стандардне. Стручњаци препоручују да пажљиво ускладите своје поступке, преостали процес је разумљив на нивоу интуиције и не разликује се од успона или спуштања других структура степеништа. Евакуација на спашеном спасиоцу се не врши.

Најједноставнија опција за лестве за спасилачку ватру је зглобна конструкција

Не евакуациа:

 • деца;
 • термини;
 • пацијената.

Врсте степеница (видео)

Механизовани уређаји се користе за евакуацију. У екстремним случајевима, евакуацију може извршити "чвор" искусних спасилаца.

Примери пожарних корака (фото)

)