Како инсталирати прозорску клупу на балкону

Предузећа која се баве производњом и уградњом ПВЦ прозора често остављају монтажу прозорских клупица испод прозора и на балкону по нахођењу власника. Дакле, домаћин је добио прилику да детаљно проучи процес постављања прозорских клупица и да их монтира властитим рукама.

Материјал за прозорске клупчице

Без прозора, чак и најсликовитији и најквалитетнији прозор ће изгледати бесмислено. Дакле, без овог важног конструктивног елемента не можемо без. Од чињенице колико је исправно и правилно постављен праг, зависи од дужине сервиса обраде било којег балкона.

Из понуђених материјала на тржишту могуће је обратити пажњу на дрвене и пластичне прагови. И даље постоје варијанте гранита, мермера и вештачког камена, али је то скупо задовољство. Приликом одабира запамтите да прозорска клупица на балкону има своју посебност: налази се на самој граници улице и унутарњем простору просторије. Иако балкони покушавају да се излече, али ипак промене температуре раде свој посао на коришћеним материјалима.

Предности пластичних прозорских клупица

Упркос чињеници да се пластика сматра синтетичким материјалом, прозорске клупчице имају неоспорне и непорециве предности:

 • равнодушни према промјенама температуре, влаге и влаге;
 • не мењају боју, не изазивају потешкоће у бризи;
 • привлаче разне текстуре, боје, ширину и дебљину;
 • изгледају лијепо и елегантно;
 • на просечном џепукупац са средњим приходом;
 • се лако инсталирају.

Пластичне прозорске клупчице могу бити грубе и полиране. У исто вријеме на грубу површину није тако видљива прашина, која се врло брзо појављује у урбаним становима, ау процесу жетве вјеројатност остављања огреботине је нула.

Дрвене прозорске клупице изгледају веома елегантно и фино, али могу се разбити од прекомјерне влаге или прегријавања, изгорјети под директном сунчевом свјетлошћу и прејако реагирати на падове температуре.

Монтажне карактеристике

Ако је прозор већ на свом месту, мора се имати на уму да су прозорске клупице постављене тако да остају максимално тачне. У овом случају, нагиб у односу на оквир прозора је потребан најмање 3 степена. Ако се ова точка испусти, влага и кондензација ће се наставити накупљати близу вањске стране прозорске клупчице, што ће значајно скратити вијек трајања производа.

Алати и материјали се припремају:

 • ниво зграде;
 • једноставна оловка, дуги владар или рулет;
 • бугарски, електрични појас или ситно прашина;
 • силиконска заптивка беле боје;
 • Профил, вијци или конзоле у ​​облику слова П.

Видео:

Ако се прозорска даска поставља на зид од опеке, потребно је припремити и монтажну пјену и дрвене шипке.

За почетак, морате јасно дефинисати дужину панела. Према добијеним величинама изрежите радни комад. Најбоље је резати бугарски или електрични алат, ако га имаалати нису при руци, можете користити нож с малим зубима. Главна ствар - не притисните на пластику и не жури, онда линија резања ће испасти точна и точна.

Технологија постављања прага на балкон мало се разликује од инсталације у просторији испод обичног прозора. Иако, ако је зид балкона направљен од цигле или бетона, редослед акција је исти као код нормалне инсталације.

Ако је оквир балкона направљен од металног оквира (као што је то у већини случајева), потребно је поставити профил испод прозора. Типично, овде је причвршћен метални профил у облику слова П. У овој фази, потребно је уклонити дио заштитне фолије са стране прозора. Затим, у профилу, пажљиво уметните крај пластичног прозора и заврните га завртњима директно на оквир. Као опцију - можете је поправити користећи заграде.

Ако је праг постављен на уобичајен начин, потребно је очистити мјесто слијетања од прашине и крхотина четком или усисивачем, темељито га уземљити и равномјерно распасти дрвене шипке. Затим ће прозорска клупица стати испод оквира што је ближе могуће. Затим би се седиште требало мало залити водом. Пластична плоча лагано клизи испод оквира, стално проверавајући једнакост нивоа. Ако се негдје појави пукотина, треба је уклонити клиновима, постављеним испод панела.

Следећи корак је пуњење шупљине са монтажном пеном. Пена је боље узети са ниским фактором експанзије. Да се ​​праг не деформира у процесу сушења и повећања пене, наинсталира терет. Након потпуног сушења вишка, пена се одсече и празнина се очисти. Шав између оквира и прага се полаже са силиконским заптивачем.

До краја свих грађевинских и завршних радова није пожељно потпуно уклонити заштитну фолију како би се случајно оштетила или огребала пластична површина. Завршна фаза је инсталација стубова на крајевима да би се прозорски прозор завршио.

Знајући како да поставите прозорску клупу на балкон и како се поступак инсталације разликује од уградње обичног прозорског прага, можете сигурно доћи до точке.