Избор сифона на бидеу: 2 важна фактора

Сифон на бидеу има своја структурна својства избора. Бид је могуће наћи далеко не у сваком дому. Али овај модерни санитарни уређај је прилично згодан и поједностављује свакодневни живот. Приликом повезивања уређаја, важно је правилно изабрати и монтирати сифон. Тада ће систем исправно функционисати.

Величине за биде и његову изградњу

Одабир сифона на бидеу треба да слиједи одређена правила. За почетак, морате правилно одредити величину. Они би требали бити идеални за одвод и одвод и истовремено осигурати правилан пролаз воде. Инсталација производа је под одређеним углом, а сви спојеви захтевају непропусност.

Карактеристична карактеристика сифона за биде је већа кривина колена. Ово је учињено узимајући у обзир инсталацију великих хидрода. Ово ће омогућити правилно коришћење уређаја.

Постоје модели бидеа опремљени са неколико капака за воду. Тиме се смањује вероватноћа непријатног мириса. Ова опција се користи за скривену монтажу и подсећа на калем.

Сифон за биде има део који треба причврстити са навојем? Али постоје и друге опције. Тако долазе са уграђеним сифоном за директан прикључак на канализацију. Ово је дизајн инсталације.

Сифон за биде треба да буде погодан за дренажу и одводњавање

Шта утиче на избор сифона:

 1. Опција подешавања ставке. Разликујте скривену и отворену инсталацију.
 2. Пречник одвода. Такође су важне величине канализационе цеви.

Различите врсте сифона су погодне за биде: цевасте, тамно зелене. За отворени систем погодније су тамно зелене опције. Повољније је очистити и поправити цијеви за вађење воде.

Сифони за биде - пластични или метални. За скривени систем, изаберите пластику. Ово је издржљив и издржљив материјал. Метал изгледа привлачније, тако да је изабран за отворене системе.

Инсталација понуда: припремна фаза и нијанси инсталације

Инсталирање бидеа зависи од врсте конструкције. Висећи уређаји са узлазним водоснабдевањем имају неке компликације током уградње, јер круг укључује не само одвод вентила, већ и миксер. Није лако инсталирати структуру властитим рукама, па је препоручљиво контактирати професионалца.

Исправна уградња бидеа је обојена у приручнику за примјену. Приликом рада важно је ослонити се на његове одредбе.

Лакше је инсталирати подне конструкције. Они имају довод воде из миксера, тако да је повезивање лакше. За почетак, потребно је да обавите припремне радове и набавите неопходне алате.

Процес инсталације бидеа

Потребни алати за рад:

 • Гласан и одвојив кључ;
 • одвијач;
 • заптивна трака;
 • Силиконски заптивач;
 • Перфоратор.

Припрема укључује детаљну студију упутстава и провјеру доступности алата. Онда би требало да нађете рупе за монтажу на посуду. Мора да има три. Врх се користи за инсталирање миксера. Остатак је за сифон: туши преливање.

Постављање сифона и миксера приликом монтаже бидеа

Инсталацију једноставног дизајна могуће је извршити са мешалицом за топлу и хладну течност са неколико вентила. За повезивање система на довод воде користи се танки слој са металним појачалом. За рад ће бити потребни и причврсни елементи, гумене облоге, матице, подлошке. Сифон за биде пречника је 4 цм, а структура има тело и ребро.

Секвенца на възстановка славине:

 1. Крајеви флексибилних црева треба да буду фиксирани у рупама за мешалицу;
 2. Морају се уметнути у рупе на врху посуде;
 3. Причврстите миксер матицом.

Да би се осигурало да мека керамика није оштећена, предвиђена је гумена заптивка за спојне елементе. Код затезања матица постоји мали проблем: не можете контролирати назубљени кључ, јер не достиже матицу. Зато је неопходно узети други инструмент. За такве радове ће се уклопити глава и штипаљке. Користе се паралелно и омогућавају вам да извршите све манипулације.

Инсталација сифона и миксера за време постављања бидеа може се извршити сопственим рукама

Сви причвршћивачи, матице и заптивачи се продају заједно са миксерима. Нема потребе за преживљавањем кроз величину, све је унапријед предвиђено.

Затим процес инсталирања бидеа укључује затезање одводног отвора. Затим монтирајте сифон и одводну цев. Из унутрашњости бидеа причвршћујемо крај сифона. Ручно затезањеболтс Крф се извлачи са леђа. Онда само требате поправити биде на поду и спојити се на канализацију и водовод.

Повезивање и фиксирање бидеа

Када су славине за сифон и миксер повезане, остаје да се јединица учврсти на поду. Ове радове можете завршити и својим рукама. У овом процесу нема посебних потешкоћа.

Технологија за фиксирање бидеа на поду:

 1. Имамо водовод на месту инсталације. Затим се уверите да је висина апарата довољна. Ако постоје проблеми са овим, изаберите другу локацију за монтажу. Такође можете прецизније рециклирати систем за повезивање помоћу црева.
 2. Помоћу ударца, у поду, треба да отворите рупе у претходно нацртаним етикетама. Приликом постављања плочица, рад се изводи што је могуће прецизније код малих окретаја алата.
 3. Све смеће се затим покупи и подигне. За то користите типле и вијке. Не заборавите гумене јастучиће који обављају функцију амортизера.

Затим се спојите на канализацију. Цевовод захтијева припрему унапријед. Важно је пратити исправну комуникацијску инсталацију, тако да су потребне цијеви одмах иза бидеа. Облога мора бити што је могуће краћа. Ово позитивно утиче на функционисање система.

Повежите и осигурајте биде - процес је прилично једноставан

Отворени комуникациони систем вам омогућава да брзо откријете и решите проблем. Алисве више користе затворене системе, јер брину о спољашњој привлачности просторије.

Веза се може успоставити када су све комуникације скривене. У прилазу су 3 цијеви: за одвод и снабдијевање хладном и топлом водом. Цеви су прикључене на довод воде, а одвод - у канализацију. На крају се проверавају перформансе система.

Како инсталирати биде са својим рукама (видео)

Сифон за биде има своје разлике у односу на ВЦ шкољку или судопер. Овде је већи завој колена. Међутим, уградња и прикључак водовода се не разликује од традиционалног рада са сифоном. Али важно је бити што прецизнији, јер керамика је прилично крхка и са јаким затезањем вијака може дати пукотину.