Како изолирати дрвене прозоре за зиму властитим рукама

Да бисте зими загрејали дрвене прозоре код куће, нећете требати велике новчане трошкове, јер можете користити јефтине ручне алате. Размотримо у овом чланку како да загрејемо дрвене прозоре за зиму сопственим рукама, који материјали се могу користити за заштиту зграде од губитка топлоте кроз прозорске отворе. На крају чланка, погледајте видео приручник за самопроводну топлотну изолацију дрвених оквира.

Данас многи људи покушавају, свим могућим методама, да изолују вртну кућу и друге зграде. То укључује замјену старих прозора модерном пластиком. Али не желе сви да се одрекну традиционалних оквира из различитих разлога - недостатак финансија, борба за окружење простора. За њих смо припремили овај чланак тако да хладноћа није изненадила власнике дрвених оквира.

Шта изоловати дрвене прозоре за зиму


Стари дрвени прозори у зимском периоду

Топли дрвени оквири за зиму властитим рукама могу бити уз минималне трошкове. Ако је зими хладно, то не значи да их треба одмах напустити. Сваки власник приватне куће моћи ће да загреје прозорске клупчице и рам, без трошења много новца. Довољно је имати једноставан скуп материјала који можете купити у било којој трговини.

Материјали који су вам потребни за изолацију: монтажна пена, заптивка, цевни грејач, фолија за изолацију прозора, грејач на тракама на бази самолепљивог материјала. И мали сеталати: шпатула, шкаре, одвијач, кламерица за намештај, четкица, мала канта. Затим, погледајмо корак по корак процес изолације.

Како загрејати дрвене прозоре за зиму властитим рукама

  1. Процес изолације састоји се од неколико једноставних корака:
  2. Припрема и чишћење површина
  3. Фиксирање пукотина у дрвеним оквирима изолацијом
  4. Завршно бојење оквира.

За почетак, потребно је испрати и осушити све наочаре и оквире, очистити дрвене оквире од остатака старе боје. Обратите пажњу на спојеве, где су оквири повезани са косинама.


Како изоловати дрвене прозоре за зиму код куће

Затим наставите са монтажом изолационе траке између прозора и затварача. Не заборавите на изолацију падина са улице и прозорске клупице. За то ће вам требати монтажна пјена, пјена и ПВЦ сидинг. Обратите пажњу на густину постављања врата на дрвени оквир. Ако сте пропустили барем једну ставку, додајте гријач и ставите пукотину.

Све горе описано је најпоузданији начин загријавања старих дрвених прозора за зиму властитим рукама. Важно је додати да ће правовремена удварања помоћи да се прозори одрже у савршеном стању још много година. Међутим, свако дрво има тенденцију да се пресуши због подударања времена, што доводи до повећања размака између остакљења и стакла.

Како изоловати старе дрвене прозоре

Наши дједови и бака и родитељи су знали како да загреју дрвене прозоре код куће и по веома ниским цијенама. Новине скинуте у води је једна од њихНајједноставнији и најбржи начин за топлотну изолацију прозора у кући. Да би се то постигло, све велике празнине су зачепљене новинама са лопатицом. Након тога сва врата оквира су покривена тракама од папира натопљеним сапуном.


Топлотна изолација прозора за зиму властитим рукама

Још један јефтин "дедин метод" је употреба вата умјесто новина. Све пукотине на прозорима су зачепљене обичним памуком, а затим залијепљене тракастим или папирним тракама, намашћене сапуном. Папир и траке од тканине се лако скидају са прозора за вријеме "прољетног чишћења". Да се ​​боја не би оштетила на дрвеном оквиру, прије него што их уклоните, довољно је да се богато капље у воду.

Од модерних материјала који вам омогућавају да значајно смањите губитак топлоте кроз стакло, треба да кажете о самолепљивом филму. Термални филм за прозоре има ултра-танак слој разних металних легура, који осигурава очување топлоте у кући зими, а љети се хлади. Међутим, филм не пролази ултраљубичасто, што негативно утиче на собне биљке.

Термални филм - ово је најновији материјал, сваки слој не прелази неколико микрона и прекривен је слојем сребра или легура хрома.

На крају чланка, гледајте видео записе са савјетима о топлинској изолацији дрвених прозора. Не заборавите да кроз стари оквир животни простор може изгубити око 60% топлине. Да би се то избегло, треба пажљиво третирати дрвене конструкције, правовремено их обојити и пратити. Ако се ово ради периодично, онда јесуостаните у својој кући много година.

Видео. Како изоловати дрвени прозор за зиму