Како изолирати кров гараже изнутра и извана

Како исправно изоловати кров у гаражи, изнутра или извана - то је питање од интереса за сваког власника гараже. У љето, многи власници аутомобила размишљају о побољшању изолације и гараже, тако да можете реструктурирати и одржавати аутомобил у удобним увјетима. Кров штити било коју конструкцију од атмосферских падавина, али морате се побринути за изолацију кровног дијела гараже. Како да то исправно прочитам.

Са појавом хладноће, многи власници аутомобила желе да загреју бетонски кров гараже, тако да је поправка аутомобила зими постала много удобнија. Да бисте разумели који грејач изабрати за кров, како најбоље загрејати кров гараже - споља или изнутра, прво треба научити све техничке карактеристике модерне топлотне изолације и технологије слагања материјала.

Како изоловати кров споља или изнутра

Избор начина изолације крова на гаражи - изнутра или са улице, зависи од дизајна крова и материјала који се користи. Сваки изолациони материјал на свој начин је јединствен, што омогућава примену различитих технологија за изолацију крова. Није потребно бирати полимерне и брзо запаљиве материјале, боље је обратити пажњу на стаклопластичну или базалтну вату.

Да бисте изоловали кров гараже изнутра, требаће вам прелиминарна монтажа калдрме на плафон, постављање топлотне изолације у оквир, полагање парбоилера ради заштите изолације од влаге и завршити плафон. Да бисте изоловали кров гараже испред вас је потребноматеријал отпоран на влагу (екструдирани полистирен или ТЕКХНОРУФ). Спољна изолација ће заштитити бетонски кров од смрзавања.

Шта изоловати кров гараже од цигле

фибергласобезбеђује ниску топлотну проводљивост због влакнасте структуре. Материјал је направљен од стакла, које је растопљено и екстраховано у танке филаменте. Стаклена влакна не гори, не распада се и не пропада. Међутим, материјал не би требало да буде изложен механичком напрезању. Приликом уградње радите у личној заштитној опреми тако да честице влакана не падну у слузокожу и кожу.


Пхото Инсталација грејача ТехноРув ТецхноНИЦОЛ

Минвата(Базалтни) гријач подсјећа стаклена влакна према структури, али се разликује од изворног материјала (базалтне стијене). Минерални грејач је пластичнији и еластичнији материјал. Ако је правилно инсталиран, гријач ће трајати десетљећима. Међутим, приликом полагања потребно је заштитити миниват од влаге и завршити третман због механичких оштећења.

Минвата ТЕЦХНОРОУФ има намену да направи топлотноизолациони слој у армиранобетонским крововима током изградње објеката.

пјенасти полистиренје врло популаран због лакоће монтаже и ниске цијене. Сви полимерни гријачи израђени су по једној технологији - порозна структура пјенастог полистирена омогућава дуготрајно задржавање топлине. Тецхноплек не упија влагу и издржава знатна механичка напрезања, али се пјенасти полистирен боји директног сунчевог зрачења и лакогсветли

Како изоловати кров гараже властитим рукама

Када се унутрашња изолација крова препоручује, обратите пажњу на грејаче минерала. Ова изолација не подржава сагоријевање, већ захтијева додатну заштиту филмске баријере. Најбоља опција за изолацију крова је топлинска изолација крова гараже са минералном вуном у фази изградње објекта, као и независна изолација поткровља умјерено изнутра.

Како изоловати кров од гараже са једном површином

ТЕЦХНОРОФ је савремени материјал који се користи као горњи слој за топлотну изолацију кровова. Материјал није запаљив, може се користити без губитка карактеристика на температури од -60 до + 400 ° Ц. Употреба хидроизолације по завршетку минива ТЕЦХННОВА нужно. Све врсте минералне вуне ТЕХНОЛОГИЈА се одликују високом густином и ниском топлотном проводљивошћу.

Како изоловати кров гараже споља

Изградити топлотну изолацију крова гараже од улице тако да дуго траје прилично тешко. Стога произвођачи годишње нуде различита рјешења за овај проблем. Слој пјенастог полистирена или изолације од минералне вуне на спољној топлотној изолацији налази се између кровног и пећи, али материјал треба заштитити од механичких оштећења и влаге.


Пхото Изолација крова гараже спољашњом експандираном глином

Када се изолује кров гараже, треба јасно пратити редослед слагања материјала. Прво, хидробаријер, топлотно-изолациони слој и парна баријера су сложени. Ако је плафонармиранобетонска плоча, термоизолациони материјали се причвршћују директно на кров. Минват има ватроотпорност и високу уштеду топлоте и апсорпцију звука.

Пјенасти полистирен се може причврстити на равном крову извана или изнутра с типлама. Шавови између плоча од пјене или пјенастог полистирена треба да се пробуше. Пожељно је да се пјеном полистиренске плоче полажу у два слоја у шаховском реду, тако да се други слој преклапа са шавовима претходног слоја. На тај начин смањујете ризик од хладних мостова у изолационом слоју.

Видео. Изолација крова гараже извана

Како изоловати кров гараже изнутра

Код унутрашњег бртвљења изолације, потребно је претходно обрадити дрвене подове антисептички, као и пећ с мастиксом. Уградња пјенастог полистирена на бетонску плочу крова врши се на монтажној пјени с додатним причвршћивањем на плочицу. За једноспратне и двослојне кровове од дрвета, керамички гријач је затворен између рогова, а сви шавови су пробушени.


Пхото Изолација крова гараже пјеном изнутра

За полагање минералне вуне треба да се направи на оквиру стропа. Многи произвођачи производе плоче повећане чврстоће, које се лако убацују између рогова. Ако се користе ролне или плоче од минералне вуне ниске густине, пожељно је ставити гријач на покривени кров. Након полагања минералне вуне, треба га заштитити мембраном за заштиту од паре од продора влаге.

У видеу на крају приче, можетеразмотрите потпуну технологију рада. Сјетите се да је приликом изолације гараже потребно обезбиједити вентилацију просторије. Чињеница је да ће се у топлој и влажној соби аутомобил брже почети хрђати. Не заборавите квалитетно изоловати капије у гаражи, јер кроз овај дизајн има доста топлоте зими.

Видео. Изолација крова гараже изнутра