Метално-пластични прозори: опште информације

Садржај:

  1. Опште информације о пластичним прозорима
  2. Уређај пластичног прозора
  3. Како одабрати пластичне прозоре
  4. Зашто су прозори натопљени зими
  5. Како правилно бринути за прозоре
  6. Видео. Подешавање пластичног прозора

Опште информације о пластичним прозорима: окови, двоструко застакљени прозори и профили помоћи ће вам да направите прави избор прозора за ваш дом. Такође, даћемо неке добре препоруке да се прозори правилно служе дуги низ година и да се не замрзну у хладним данима. Рецимо у овом чланку о уређају модерних метал-пластичних прозора од нуле, који би требали обратити пажњу при одабиру дизајна и дати препоруке за правилну његу.

Метално-пластични прозори се разликују од традиционалних пластичних прозора металним профилом. Што је профил бољи, то је дизајн крутијег оквира и дуљи дизајн ће трајати без замјене заптивача, додатног подешавања окова и поправке. Металне коморе повећавају топлотну изолацију отвора, посебно ако се нагиби прозора загријавају извана.

Опште информације о пластичним прозорима од нуле

Пхото Уређај за метал-пластични профил

Од продора хладноће у кућу, прозорски отвор штити не само профил, већ и стаклено окно. Као и код пластичних прозора, двоструко остакљена јединица може бити једно-, дво- и трокоморна. Трослојна стаклена јединица је блок од четири чаше - то је најскупља, али истовремено и енергетски најучинковитијаопцију Осим тога, двокраки и трокоморни прозори са двоструким остакљењем боље штите собу од уличне буке.

Најпопуларнија у Русији, у смислу цене, је двокоморна стаклена плоча која има три чаше. Ако је ваша кућа на прометној цести или у бучном дијелу града, боље је не штедјети на прозорима с двоструким стаклом. Опште информације о метал-пластичним прозорима од стране произвођача могу се изразити једним изразом - не штеде на профилу, јефтиним оковима и прозорима са једним панелом.

Уређај метал-пластичног прозора


Пхото Шема уградње прозора на пластичним прозорима

У модерном дизајну врата се могу отворити и пресавити у различитим правцима. Било који прозори су подијељени, овисно о начину отварања врата, на окретном, преклопном, закретном, окретном, клизном или преклопљеном затварачу. Механизам отварања прозора метал-пластичног прозора је важан за комплексно планирање просторија у поткровљу стамбене зграде.

Реверзибилна врата ће бити што је могуће удобнија у малим просторијама, гдје отварање затварача не дозвољава планирање. Истовремено, поклопац метал-пластичног прозора се одбацује - ово је веома погодна функција за вентилацију просторије. Многи власници приватних кућа и станова користе вентилацију просторија не само љети, већ и зими.

Који метал-пластични прозор изабрати


Пхото Светларници за металне кровне прозоре

Није потребно купити најјефтиније прозоре, консултовати се за поуздану компанију која не поставља прву годинуметални прозори у вашем граду. Сазнајте на форумима иу корисничким изјавама о произвођачима пластичних прозора ио раду компанија које се баве инсталацијом прозора. Наравно, европски произвођачи су увијек били изван конкуренције, али су скупљи.

Не заборавите да што је више капака у прозору, то је скупље. Што је боље опремање прозора, дизајн ће бити скупљи, али ће трајати дуже. Када бирате, морате да пронађете златну средину између квалитета и цене. Прво, обратите пажњу на произвођаче метал-пластичних прозора из земаља као што су Немачка, Словенија, Аустрија и Русија.

Зашто метал-пластични прозори


Пхото Изглед кондензата на прозору са двоструким стаклом зими

Ако се прозор чисти, онда је током његове инсталације или током производње дошло до озбиљне грешке. Прво, морате знати да профил прозора треба да буде затворен циглом или грејачем од 1/3. Али чак иу квалитативном прозору од два или три комора стаклене плоче, кондензат се може појавити зими, јер температурна разлика у кући и на улици досеже десетине степени.

Независна изолација нагиба прозора са улице ће помоћи да се смањи вероватноћа замагљивања стакла и појаве кондензата.

Да би се избегло хватање хладноће у прозоре, потребно је изоловати косине прозора од улице пјеном или екструдираном полистиренском пјеном, топлинском изолацијом прозора и побољшати вентилацијски сустав у кући. Ако је прозор инсталиран прије неколико година, онда је вриједно да то урадите самиподешавање метално-пластичних прозора за уже приањање врата на оквир.

Како бринути за метал-пластични прозор


Пхото Топлотна изолација пластичних прозора властитим рукама

Брига за метал-пластични прозор је довољно лака. Потребно је редовно подмазивање механизма отварања и затварања прозора, одржавање гумених бртви и периодично чишћење оквира прозора. Нагиби и прозорске клупчице одмах ће се боље загријати, него чекати да се кондензација појави на прозору. Погледајте следећи видео да бисте правилно подесили ивице прозора, елиминишући пухање и превлачење.

Термални филм за прозоре спрјечава губитак топлине из животног простора, те стога смањује загријавање зграде и климатизацију.

Видео. Подешавање пластичног прозора

-