Велл Дриллинг Пумпс: Топ 5 Мануфацтурерс

Пумпа за бунар је главна компонента на којој зависи сав рад бушене конструкције Које опције треба да скренем пажњу при избору пумпе за бушење бушотине? Цена опреме за бунар није ниска, па је потребно одабрати је са посебном пажњом. О томе како правилно изабрати пумпу за бушотину, погледајте испод.

Карактеристике површинских пумпи за бунаре на води

Скуеаки пумпа - једна од главних компоненти водоводног система. Врсте пумпи за бунаре могу бити врло различите - површинске (коњске), потопне, вакуумске итд. Потребно је мало више детаља да би се размотриле врсте пумпи које сваки потрошач, чак и ако треба да изгради бунар уз помоћ професионалаца.

Неопходно је да купац не слијепо вјерује у њих, већ да он сам, у општим цртама, разумије које је од ових опција најбоље сматрати прикладним за припремљену опрему бунара.

Будући да новац за трошење припада власнику бунара, неопходно је да потрошена финансијска средства буду максимално ефективна. Испод је преглед опреме која је кориштена дуги низ година и која је добила позитивне повратне информације.

Постоји неколико типова пумпи за бунаре

Поврх тога, површинска опрема:

 • Није угодно;
 • Јака бука;
 • Каприциозан на послу.

Вањска пумпа за потпуно и озбиљно снабдијевање водом са кућиштем није прикладна и да их детаљно опишемо нема смисла. Површинске пумпе имајуопипљив минус, због којег нису погодни за бушотине у великом броју случајева, јер је опрема постављена на површини у близини бушења, а висина усисавања воде мора бити најмање 8 м већ на пумпи (динамички ниво), односно излаз, не ремети пумпање или маса треба да буде још већа. А такви подаци нису далеко од сваке бушотине.

Типови потопних пумпи за бунаре

Пумпа са потопљеним бунарима може бити вибрирајућа, вртложна, вијчана (вијак), центрифугална. Пумпе за вибрације воде (као што су "Кид", "Слама") су ниске цијене, најекономичнија опција. Није тешко користити опрему, али за снабдијевање куће није погодна из више разлога. Користи се углавном вртлари-вртлари, као пумпа за бушење за садњу.

Вибрација, која се заснива на функционисању ове врсте опреме, има штетан утицај на сам бунар.

Поред тога, моменти као што је примитивно повезивање црева са опремом пумпе помоћу стезаљке стварају озбиљне бушотине у случају квара. Такве несреће се дешавају када се пумпе користе као привремено снабдевање водом за изградњу објекта. Одлазак екипе за бушење како би се елиминисала несрећа скупо ће коштати. Да ли су ризици оправдани? Закључак један, да се рационално примени вибрациона пумпа само у 2 случаја: за пумпање воде из подрума, који су поплављени, иизградњу темеља или копање бунара за смањење нивоа подземних вода, као и за пумпање воде из било којег резервоара.

Более, че бъдат друг с другите типови на опреми за станбино:

 • вртлог;
 • завртањ;
 • Центрифугално.

Хајде да сазнамо који су уређаји најбоље изабрати од којих пумпа има највиши рејтинг. Вртложна опрема није компликована и прилично је јефтина. Принцип његовог рада је следећи: импелер током ротације ствара "торнадо" из воде. Брзина и снага кретања флуида у вртлогу су виши него код центрифугалних пумпи са приближно једнаким величинама. Конструкција импелера ове врсте опреме је таква да ствара најјачи притисак, јер је број ступњева вртложне пумпе само 1-2, тако да је размак између кућишта и ротора минималан.

Лако се користи потопна пумпа

Ова карактеристика чини ову опрему веома осетљивом на чак и мање механичке нечистоће у течности, и тамо где то није. Као резултат зачепљења, пропелер пропада, а да би се то постигло, потребно је раставити пумпу, што узрокује нелагодност и новац за рад мајстора, тако да се у пракси овај тип пумпи не користи.

Опрема пужа функционише на следећи начин: завртањ (завртањ) који се ротира у профилној копчи. Између вијака и шипке налази се посебна комора напуњена водом, која се помиче када се завртањ окреће уз осовину вијка и копче - тако се вода помиче. Израђена пумпа може бити израђена од металаили полимерних материјала. Таква опрема се може користити у индустрији за пренос хемикалија и вискозних раствора, као иу изградњи за пренос веома прљаве воде (са пумпањем подземних вода и снабдевањем посебним решењима).

Вијчана опрема има прилично ниску ефикасност. Употреба опреме за пумпање воде из бунара је сасвим изводљива, али најучинковитија за ову сврху су бушотински уређаји - потопне центрифугалне пумпе. Дубока центрифугална пумпа за бунаре је најпогоднија за кућне и вртне површине. Таква опрема има високе перформансе. Уређај има неколико корака радних кола, који се налазе на једном вратилу. За време рада вода иде од излаза једног корака до другог улаза. Да, притисак зависи од броја корака на уређају. Основни параметри за избор пумпе су притисак и ефикасност уређаја. Ако сами изаберете "паметну" и ефикасну пумпу, тешко је обратити се професионалцу, он ће вам помоћи да одаберете опрему одговарајућег бренда.

Опис Грундфосове центрифугалне пумпе

Ако вам је потребна јединица која не би стварала проблеме за власника, а живјети у кући било је удобно, онда је за такве потребе потребна пумпа Дунав "ГРУНДФОС". Ова пумпа је добила максималну позитивну повратну информацију. Прије свега, потребно је подијелити у двије категорије потрошача: оне који ће користити опрему тијеком цијеле године и оне који ће само љети у љетном граду.

Прва неопходна јединица :

 • јака;
 • издржљив;
 • Поуздан.

Грундфос има бројне заштитне уређаје, као и повратни вентил који је потребан за водоводне системе. Пошто је пречник уређаја мали, може се користити у бунарима малог пречника.

Грундфосова центрифугална пумпа добила је максималну позитивну повратну информацију

Међутим, упркос свим предностима, стручњаци кажу да повратни вентил не ради добро на пумпи, па препоручују да се један додатни вентил одмах инсталира, упркос чињеници да ће цена опреме постати горе.

Као што је пракса показала - још увијек је потребно урадити, али биће потребно извршити демонтажу опреме, што ће коштати много више. И још један релативни минус је висока цена опреме, тако да, када вршимо избор пумпе, да пумпамо воду, морамо израчунати трошкове, измерити све предности и мане.

Како изабрати пумпу за бунар: брендове

Сада је потребно размотрити коју опрему купити боље, од које произвођачи, који би требали гледати у очи, на основу искуства професионалаца. Данас на тржишту можете видјети многе моделе различитих произвођача и то је лијепо.

Важно је разумети да се многе популарне робне марке увозе из Кине, али је неопходно да се оплемењују од производа и прибора направљених рукотворинама.

Увек постоји избор - пумпе су економске, непознате марке, сакупљене у Кини, као и добро познати и скупи модели.Потребно је пажљиво приступити избору критеријума и брендова, у супротном ће буџет и водоснабдијевање бити погођени на локацији.

Пумпа за бушотине мора бити високог квалитета

Производи из Кине могу бити:

 • лош квалитет;
 • није јака;
 • непоуздано;
 • Краткотрајно.

Ако особа не жели извести експерименте и провјерити саму оцјену непознатих уређаја, боље је обратити пажњу на дубоке пумпе "Грундфос", "Сперони", "Сперони СПС". Из буџетских опција добро су доказане пумпе "Акуариус", "Водомет" и "АКУАРИО".

Која пумпа треба изабрати за бунар 30 метара и другу дубину

Која опрема је погодна за бунар од 30 м? Тешко је пумпати воду са ове дубине, што захтева уградњу не мање од 2 повратних вентила. За пумпање течности са озбиљном дубином, опрема се монтира директно у бушотину. Дубинске пумпе имају малу величину, али је довољно. За бунар, погодна је потопна пумпа центрифугалног типа. Па купите дубоку пумпу.

За бушотину је најбоље изабрати центрифугалну потопну пумпу

Уколико се користи црпна станица, она мора бити присутна на:

 • бојлер под притиском;
 • Самоусисавајућа пумпа;
 • Оригинални релеј.

За бунар од 30 м, неопходно је пре-израчунати снагу уређаја потребног за напајање течности из дате дубине. Да бисте то урадили, морате узети дубину бунара у метрима, додати 30. То ће бити висина стуба воде. На добијени број потребно је додати залиху од 10%.За бунаре од 20 м потребно је одабрати опрему за потапање, боље од центрифугалног типа.

Како одабрати пумпу за бунар (видео)

На овај или онај начин, инсталација пумпне опреме је одговорна и потребно је изабрати са посебном педантношћу. Ако сте у недоумици, исправно се обратите професионалцима на терену. Стручњак ће вам помоћи да направите избор, а опрема ће радити много година.