Септички ДКС: 4 популарне врсте

За изградњу сигурног и поузданог канализационог система, септичка јама се зове ДКССептик која се назива посебним уређајима намијењеним за прикупљање, односно филтрирање, као и складиштење и неки третман канализације. Септичка јама је изградња неколико резервоара кроз које пролазе отпади, а неки од њих неизбјежно остају унутра, а дио природног пута је уклоњен.

Уређај за канализационе системе: опис

Овај дизајн је представљен са неколико елемената. То је примарна комора, која је резервоар за почетну акумулацију и складиштење ефлуената. Управо у овом одјељку се проводи примарна фракција свих отпадних честица. Теже нечистоће се таложе на дну, а течне нечистоће иду даље.

Данас је аутономни канализациони систем опремљен не само код куће за стални боравак, већ и за викендице

.

Секундарна комора је такође резервоар, осим поред функције фракционисања, она је такође одговорна за бактеријску разградњу отпада. Па, у трећој комори се одвија коначна филтрација ефлуента и закључивање скоро прочишћене воде изван тијела. И одводи који пролазе кроз дренажне слојеве ће бити потпуно очишћени, односно неће бити штете по животну средину.

Испоставља се да се оне фракције које остају у септици разграђују уз помоћ бактерија, а гасови који се ослобађају, капије воде се држе унутар резервоара. Сви дијелови септичке јаме су смјештени у истом пластичном кућишту. Ради инсталацијуједноставно, сви радови се изводе брзо и без ангажовања мајстора.

Модели ДКС: "Оптимум", "Мини", 15 и 25

Септике су представљене бројним моделима. Уопштено, модели су међусобно слични, али имају фундаменталне разлике. Испоставило се да можете одабрати ону која је релевантнија за ваш упит.

Добри прегледи имају инсталације ДКС-а, ова скраћеница значи "Домаћи канализациони системи"

Типови сепса СЦС:

  • ДКС "Мини" - модел који је малих димензија, а његове перформансе су релативно мале, око 120 литара дневно. То јест, за употребу љети, овај модел је сасвим прикладан.
  • ДКС "Оптимум" (понекад се назива "Оптима"). Димензије и перформансе ове септичке јаме у оптималном омјеру. Може прерадити 250 литара отпада дневно. Али димензије су му чак и са тако одличним перформансама мале, па користите ову септичку јаму за потребе приватног власништва.
  • ДКС 15, ДКС 25. Обим прераде отпада је велики: ДКС 15 - 450 л дневно, и ДКС 25 - 750 л. Испоставља се да ће се ови модели носити с великим приватним кућама.

Што је рад септичке јаме већи, то је његова цијена већа. Осим тога, ако видите слово М у септичком, на примјер, ДКС 15 М септичком, то значи да модел укључује погон. Ове префињене конструкције су добре критике.

Описание Септиц ДКС 15 М: отзиви

У овом моделу, између осталог, постоји пумпа за одвод. Овај дизајн тежи 57 кг. Сматра се да ради савршено на пољу високог нивоа подземних вода.Дизајниран за експлоатацију куће у којој живе три или пет људи. Можете са сигурношћу рећи да је овај модел лидер у продаји.

Паметан принцип рада, мала тежина, удобност услуге и приступачна цена чине да се ДКС 15 М септика идеално користи за употребу

Прочишћавање у таквом септикуму пролази постепено, досљедно. Да би се уклонио муљ нагомилан у систему, постоје одређени психолошки отвори у уређају. Поред тога, из резервоара се добија и гас, и, што је важније, доводи се атмосферски кисеоник. То вам омогућава да одржавате виталне функције бактерија. Да би се обезбедио приступ резервоарима, опремљени су инспекцијски сетови, они гледају на површину тла.

Дренажна пумпа је инсталирана у излазу за флуид. Он сам води воду у тло, у посебне дренажне цеви. Да би се осигурао константан проток и испуштање воде, користи се аутономна пумпа за дренажу. То се постиже захваљујући сведочењу сензора пловка.

Карактеристике: септичка ДКС 25

Такав модел се утврђује ако је породица која живи у кући довољно велика. Овај уређај може да чисти до 750 литара дневно. Тежина је 72 кг. Овај модел је потпуно аутономан. Али постоји још савршенији модел, то је септички ДКС 25 М.

Септике за виле и куће ДКС 25 није само једно од најбољих решења за проблеме канализације, већ и за смиреност здравља ваше породице, јер су такви системи за чишћење потпуно безбедни и еколошки прихватљиви

Септички ДКС 25 М:

  • тежи 77 кг;
  • Високе перформансе - чак 750 л /дан
  • Опремљен пумпом за одвод.

Моунт септиц тигхт. Морате ископати одговарајућу јаму за уређај. Затим долази оригинална канализациона цев са самом улазном цијеви септичке јаме. Након тога се спаја цијев за дренажу како би се извукла прочишћена вода. Ако је потребно, пумпа за дренажу се напаја електричном енергијом. Коначно, затрпавање темељне јаме се врши након што су резервоари напуњени течношћу.

Принцип рада септичке јаме (видео)

Ако је септика правилно дизајнирана, конфигурирана, инсталирана, тада ће се смањити тежина и запремина муља које треба испумпати. У овом случају, машина за агенизирање мораће бити позвана највише једном, највише два пута годишње.