Пластични панели на балкону

Пластичне плоче су најбољи материјал за украшавање плафона на балкону нашег времена све више балкона у вишекатним зградама чини затвореним, али затворити балкон од вањских утјецаја (вјетар, киша, директна сунчева свјетлост, улична бука, прашина итд.) .) Желим то тако да изгледа привлачно и не нарушава изглед цијеле куће. Потпуно прихватљиви материјали за балконе су пластични панели, укључујући панеле за плафон на балкону.

Последице употребе неодговарајућих материјала у обради балкона

Не тако давно, прије само неколико деценија, балкони су такође били затворени, али су често изгледали као висећи "пушачи".

Као материјали су се углавном користили :

 • Дрвене облоге;
 • алуминијумске плоче;
 • Листови од валовитог гвожђа.

Овај метод третмана био је присиљен због недостатка свијетлих и лијепих материјала с добром топлинском и звучном изолацијом, али сада је оскудни алуминијски лим "добити" био много лакши.

У прошлости, за третман плафона на балконима се користило дрво

У кратком времену, боја из облога и алуминијумских лимова, под утицајем временских услова, склизнула је, а валовито гвожђе је било прекривено тамносмеђом хрђом.

Изглед таквог балкона био је потиснут, а да би га се ажурирало извана, нису сви ријешени, страх од висине. Овде и слична зграда висила је у скромном облику. Логгиа, за разлику од балкона, због недостатка отворених страна лица,изгледа много профитабилније, тако да су још увијек и сада лакше руковати, иако су веће у величини.

Али ова времена су прошла, у отвореној продаји, ако тражите материјале за обраду, можете пронаћи све што желите за све укусе и новчанике.

Плафон на балкону ПВЦ панела

Пластичне плоче намијењене за обраду стропова се разликују од зида. Плафон је чисто декоративни елемент, тако да су стропне плоче тање и, у том смислу, лакше је. Пластичне плоче су доступне у 3 главне варијанте, а на којој од ових опција остаје, зависи од конкретног случаја и личних преференција, али треба узети у обзир карактеристике сваке од ових опција.

Плафонски панели ПВЦ за балконе су лагани, танки и јефтини, тако да су сада у моди

Тако су пластичне плоче :

 1. склопови , опонашају тканину, димензија 300 к 30 цм, спојеви шиљастог утора, причвршћивачи - траке и спојнице.
 2. испод плочице , од којих се могу направити геометријски орнаменти. Ови панели се лијепе (на булдог, течни нокти, итд.), Али они понављају рељеф стропа, и стога захтијевају прелиминарно поравнање "испод" површине.
 3. листови,који су најпогоднији за трошкове рада, разликују се по боји и врсти површине лица - рељефни, сјајни итд.

Поред тога, температурне разлике које прелазе 20 ° Ц морају се избегавати, тј. Унутар логгие температура ваздуха се не сме одржавати прениско.

Плафон на ложи од пластичних плоча: за и против

Главне предности пластичне обраде плафона балкона и лођа могу се приписати неколико чињеница.

на пример :

 • Са видљивом дуговјечношћу (до десет година), површина панела остаје глатка, а за чистоћу стропа довољно је обрисати влажном спужвом на крпи;
 • естетски изгледа и не захтева никакву додатну обраду током инсталације;
 • Приликом уградње панела на оквир са размаком, размак ће бити додатна препрека цурењу звука и топлоте;
 • Отпорност на влажност пластичних плоча спречава њихово изобличење и стварање мрља и других оштећења боја на декоративним површинама.

Пластични панели изгледају естетски много година

Недостаци пластичних плоча укључују чињеницу да су посебно неповјерљиви људи врло забринути због полимерног поријекла, упркос чињеници да је пластични ПВЦ потпуно сигуран. Такође треба имати у виду да шарено обојена пластика губи своју светлост под утицајем директне сунчеве светлости.

Плафон са панелима на балкону или балкону сопственим рукама

Плафон са плочама на лођи треба да покуша да створи своје руке. У ту сврху потребно је извршити темељита мјерења како би се на почетку израдила скица, на којој се узимају у обзир све нијансе дизајна будућег покрова стропа: причвршћивање на горњу плочу балкона, праћење жица свјетла, које не дозвољавају кратке спојеве и браве на оквиру, спајање облоге с вертикалним панелима и друге. тренутака, а онда морате нацртати цртеж,који ће бити главни документ.

Овај приступ ће вас спасити од многих неспоразума током рада и уштедјет ће вам вријеме и новац.

Пре завршетка плафона на балкону, потребно је извршити потребна мерења

.

За покривање стропа пластичним плочама била је висока квалитета, прво поравнање површине стропа испод будућег омотача. Пластику треба купити за око 10-15% више и може се опскрбити топлинском изолацијом у ролнама и бољим термоизолационим панелом; поред тога, биће вам потребан плафонски плафон и други пластични делови за причвршћивање и декорисање панела и њихово спајање.

Панели и помоћни пластични делови морају да се купују од добрих произвођача, не комуницирају, из имагинарне економије, са сумњивим фирмама, тако да се није испоставило да је у кратком времену пластика почела да пукне и потоне, онда можете да за хиљаду пута пожалите неприкладно "Економија".

Ако је пластика густа, без ваздушних шупљина, онда не би требало да светли.

И алат се мора озбиљно схватити, мора бити савршено изводљив.

Следователно заавление се свързва нај-късно с електрически инструмент :

 • Бушилице;
 • перфоратори;
 • одвијач;
 • Електрични схлифмасхиникс, итд.

Пре него што почнете да радите на балкону са пластичним панелима, морате припремити алат за проверу његове употребљивости

Стање љествице треба бити добро, јер је рад на балкону са лошим љествама неприхватљив. Ако постоји ризик од пада са мердевина,да се налази изван балкона извана, морате користити монтажни ремен и причврстити карабинер барем око угла баријере.

Редослед обраде плафона на балкону помоћу пластичних плоча

Приликом обраде, морате слиједити одређену секвенцу.

Приближна секвенца изведених радова је :

 1. Пре него што направите оквир за причвршћивање пластичних плоча на плафон, потребно је да покријете строп темељним премазом за бетон, како бисте избјегли прскање.
 2. Затим, дрвена кутија кутије је причвршћена за плафон, хоризонтална је унапријед одређена, за коју се мјере сви углови и одабире најнижа, из које је положен 40-50 мм према доље, тако да је уграђена лампа постављена у оквир. Од ове тачке ниво је означен хоризонтално, а на тој линији у профилу избушени отвори испод типле, затим уметните типле и причврстите дрво кроз контуру.
 3. Шав из рибарске линије одређује положај будуће површине пластичног плафона, а при причвршћивању дрвене греде испод ње се поставља подлога различите дебљине, тако да се површина подудара са жицом.
 4. Пластични панели причвршћени за уграђени оквир су димензионисани, или, ако претходно резање није прикладно, панели су постављени на место и причвршћени на греду помоћу вијака (вијака).
 5. Пластични панели су веома погодни за уградњу уграђене расвете. Након означавања положаја светиљке, прави се рупа, у складу са величином лампе.
 6. На месту причвршћења се додају две додатне арматуре.
 7. Електрични проводник је заштићен валовитим пластичним кућиштем.
 8. Након уградње пластичних плафонских плоча, на стропу је причвршћен украсни лајсни, дизајниран да прикрије неизбјежне недостатке дуж обода стропа.

Завршна обрада балкона пластичним панелима (видео)

Као што се види из описа, израда стропа на балкону није тако тешка. Али чак и ако нема искуства у таквим случајевима, вреди покушати, јер пластични материјали за завршну обраду нису скупи, ау случају грешака и кварова, они се могу лако и једноставно исправити.

Стропне плоче на балкону (фото))