Како направити плафон у ходнику

Многи власници станова наилазе на потешкоће у избору материјала за завршну обраду стропа у ходнику, а села у апартманима имају уске, уске ходнике. Завршетак ове собе је увек пун тешкоћа. Строп није изузетак у том погледу: избор начина украшавања плафона није лак. Међутим, стручњаци су развили низ метода које ће помоћи у рјешавању главних проблема модерних коридора. Ако желите да их прочитате, прочитајте испод.

Изабрати дизајн стропа у ходнику

Да бисте направили компетентан дизајн стропа у коридору, морате узети у обзир индивидуалне карактеристике вашег коридора. Прије свега, говоримо о величини просторије, њеном облику и висини стропа. Сваки од ових параметара утиче на препоручени дизајн плафона. Такође је важно размотрити колико новца сте спремни потрошити на свој плафон.

Избор материјала за декорацију плафона у ходнику је заснован на величини, облику и висини плафона

У основи за коридоре се користе следеће варијанте:

 • Суседство.Добро изгледа на правилно постављеном плафону. Плус опција у ниским трошковима и једноставности извршења. Али квалитет таквог плафона ће оставити много да се пожели.
 • Бојање изгледа мало квалитативније него бељење.Боја може бити сјајна, имати оригиналну боју и текстуру. Међутим, боја ће изгледати добро само на идеално глатком стропу.
 • Декоративни малтер.Ова врста обраде изгледаВрло добро на равном плафону. Способност стварања оригиналног цртежа без много трошкова привлачи многе.
 • Позадина.Позадине су добре јер их је лако ставити на било коју површину, избор слике је ограничен само маштом потрошача, а квалитативни премази не изгледају ништа горе од скупих врста плафонских површина. Минус у потреби да се поравна плафон.
 • ПВЦ плочица.Ова опција изгледа јефтино и љута. ПВЦ са правилном његом може трајати дуго времена, али изглед оваквог плафона је мало вероватно да ће јако побудити власнике и госте.
 • Гипс картон.Из сухозида је могуће направити сложену, лијепу и поуздану конструкцију. У плусу је да се у стропу од гипсаних плоча могу уклопити тачкасте лампе, као и чињеница да се дизајн може самостално уградити, што ће у великој мјери уштедјети финансије.
 • Спуштени плафон од алуминијумаје веома практичан и елегантан. Способност постављања тачака такође је присутна. Веома погодан у отпаду, потпуно отпоран на температуре и влагу.
 • Оградни плафон од дрветаствара топлу и пријатну атмосферу. У зависности од квалитета дрвета, такав плафон може изгледати или веома једноставан, или луксузан и скуп. Елементи осветљења се такође лако монтирају у такав плафон.

Напонски плафон - најпопуларнији и најљепши материјал за украшавање стропа у ходнику

Стретцх стропови су добри јер су врло издржљиви, а могућности одабира боје и текстуре су апсолутно ненаметљиве. Инсталацију врше професионалци са минималним трошковимапонекад и новац (инсталација често долази у комплету са материјалом). Сјајни плафон са добрим осветљењем значајно проширује простор уског ходника.

Запамтите да је ходник често лишен сунчеве свјетлости, тако да ову собу учините висококвалитетним свјетлом.

Како направити плафон својим рукама у ходнику

Теоретски, можете направити скоро сваки плафон својим рукама. Изузетак је само напетост од ПВЦ-тканине. Овај премаз инсталирају само професионалци који користе посебну опрему. Од гипсаних плоча, такође је тешко урадити: потребне су основне грађевинске вјештине и барем минимално искуство за уградњу стропа од сухозида.

Једноставна, лепа и релативно јефтина опција за третман стропа у ходнику је декоративна жбука

.

Размислите о тешком али квалитативном начину да направите површину стропа.Да бисте направили декоративну жбуку, потребно је да урадите следеће:

 1. Прво, ослободите се пукотина ако су присутне на вашем плафону.
 2. Други корак је гит на плафону. Схпакулате са снажним цемент-басед кит.
 3. Нанесите први не-декоративни малтер.
 4. Нанесите на суву, савршено равну површинску декоративну жбуку.
 5. Дајте јој жељени облик лопатицом или другим одговарајућим апаратом.
 6. Направите бојење по потреби.

Декоративни малтер - веома погодан и мекан материјал. Са ваљком, печатом спужве и другим рукотворинамаалате можете лако направити свој јединствени рељеф.

Поправљамо стропове старог коридора

Поправак плафона у коридору зависи од свеукупног дизајна просторије. Дизајнери инсистирају на правилном односу према дизајну ходника: овај дио куће ствара први утисак о свим кућама.

Стари коридори су прилично мали по величини. Многим дизајнерима се саветује да приликом обраде таквих просторија користе светле тонове

Традиционално, врсти плафони за коридор со следни:

 • Плафон је лакши од зидова.Ово даје додатну висину за плафон.
 • Тамни сјајни плафон.Ова опција пружа дубину површине стропа, а просторија - мистериозну футуристичку атмосферу.
 • Матирани строп са спотовима.Ово је класична верзија. Изгледа скупо и скромно.
 • Строп на више нивоа је добар за велики ходник.Изгледа прелепо, омогућава вам да направите занимљив волуминозан цртеж.

Одговарајућа опција за поправку стропа у коридору треба да се заснива на величини и облику вашег коридора, као и на основу естетских преференција и финансијских могућности.

Вишеразински строп у ходнику новог стана

У становима, просторија у ходнику је понекад уређена донекле не рационално. Стога би компетентна санација стропа требала посвијетлити ову грешку у планирању стамбених коридора.

Строп на више нивоа је одличан начин да се прикрију дефекти коридора

Креирање дизајна на више нивоаје у стању да одједном реши неколико проблема везаних за коридоре у становима:

 1. Расвета.У нивоу добро се уклапају удобно и компактно.
 2. Неатрактиван.Уредан вишеслојни строп елегантно украшава чак и најотамнију и тужнију собу.
 3. Неуспела форма.Уз помоћ нивоа, можете поново нагласити неугодан облик плафона на необичним облицима додатних нивоа стропа.

Чак иу малом ружном ходнику, можете инсталирати вишеслојни плафон. Дизајнер ће саветовати како да се користи овај тип плафона да се изгладе недостаци стана.

Пројектовање тензионих плафона у ходнику и ходнику (видео)

Не заборавите да је први утисак о кући управо из прве собе - ходника. Зато је важно размислити о свим детаљима ове собе, укључујући и плафон. У дугачком ходнику боље је не направити врло висок пластични плафон. Боја, текстура, осветљење - све то може створити дивно, пристојно мјесто које ће задовољити госте и породице. Примери украшавања плафона могу се видети у галерији.