Како направити плафон са пластичним панелима

Прије 3-4 деценије, третман и поправак плафона састојали су се од периодичног бојења или прања. Сада модерно тржиште грађевинских и завршних материјала нуди много занимљивих рјешења која се могу користити за плафонске облоге. Пластичне плоче од поливинилхлорида имају велику вриједност за новац. По демократској цени, лако је надоградити плафон. Главна предност такве обраде је у томе што је могуће монтирати плафон пластичних плоча својим рукама, без прибјегавања услугама специјалиста.

Ако сте лењи да читате, онда гледајте видео инсталацију ПВЦ панела:

Предности пластичних плоча:

 • трајност и трајност;
 • отпорност на воду и сигурност од пожара;
 • одлична звучна изолација;
 • лакоћа бриге;
 • мала тежина.

За обраду таванице у купатилу, кухиње и купатила нису најбоља опција за тражење.

Шта ми је потребно да инсталирам плафон од пластичних плоча?

Многи се питају како направити пластични плафонски панел. Прво морате припремити алат и купити материјале. Морате одлучити који панели су прикладнији за одређену просторију. Боље је изабрати материјал светлих тонова. На тржишту постоје сјајне, мат, имитације дрвета или мермерне плоче различитих величина.

Потребни материјали:

 1. Плафонски панели: пластични . Да бисте израчунали број, морате користити сљедећу формулу: површина стропа подијељена на подручје једног панела (ова бројка је на пакирању). ИнЦифре додати 15% резерве.
 2. профили . Неопходно је да се израчуна број металних профила. Већина шема боја ради на парчету папира и означити профилима локације. Размак између њих не би требало да прелази 60 цм. За инсталацију је потребно додатних профила солидне металне које постављају лимите на периметру.
 3. вијци и типлови.Број вијака и спона обрачунава у зависности од броја маргине профила.
 4. постоља.Добити потребан број плафону постоља једноставно, обим плафона треба да буде подељена на три (3 м - Дужина један комад).

са алатом неопходним за припрему шрафцигер, нож, чекић (или његов недостатак малом брзином бушотине), маказе, метал, ниво воде, траке мера.

Припреме за лечење потолочние панели

Предност завршетка панела на плафону је да нема хитна потреба да се демонтира старе боје. Ако је у одговарајућем стању, датум или су само уморни од тога облоге рам може се монтирати директно на њега. Чак и ако је плафон крива глатко инсталира пластичне плоче лако сакрити овај недостатак. Овај плафонски панели декорација ПВЦ повољно реденика, кречење и фарбање.

Али, ако је плафон је под знаком питања околности, она мора да се очисти од старих премаза који се одједном колапс. Након детаљног чишћења површине прајмирана.

Тада можете почети обележавање причвршћивање профила да будеићи около. Да би ознака била стриктно хоризонтална, користите ниво. За цртање хоризонталних линија погодно је користити специјално уже, фино обојено. Стиснут је на површину строго уз трагове, мало преусмјеравања и оштрог ослобађања. На зиду ће бити равна трака обојене кредом.

монтажни оквир

Оквир може бити од пластике, дрвета или метала:

 1. пластичне летве .

На ободу стропа, пластични профил у облику слова П се причвршћује на такав начин да линија означена кредом не излази ван границе. У угловима се профили режу са стомпом и ножем. Размак између причвршћивача - не већи од 30 цм, а затим повуците конац преко стропа и наставите са постављањем попречних профила.

 1. дрвени оквир .

Решетка може бити и од дрвета. Али за собе са високом влажношћу (кухиње, купатила, купатила) ова опција није погодна. Ако је одлучено да се направи дрвена летвица, материјал мора бити третиран антисептиком пре употребе да би се спречила труљење и оштећење. Да би се побољшале карактеристике ватросталног материјала, материјал се третира антипинеумима. Дрвене греде су причвршћене на строп помоћу типли и вијака. Удаљеност - 55-60 цм

 1. метални профил

Плафонска облога од пластичних плоча на металним профилима састоји се од неколико фаза:

 1. Крути профили у облику слова П чврсто су причвршћени за зид без стварања размака.
 2. Сада инсталација попречних пресекаСваких 60 цм су чврсто причвршћене вијцима на круте профиле у облику слова П.
 3. Даље на крутим профилима дуж обода стропа причврстите Л-профил.

Лигхтнинг цирцле

Спуштени строп даје могућност да се сакрију све комуникације и обављање, па се у овој фази врши инсталација расвјете или маскирања комуникације. Ако желите да сакријете жице, панели су постављени тако да између њих и стропа има размак од најмање 2 цм. Жице морају бити постављене у ребро.

Монтажа ПВЦ панела

Важно је не заборавити уклонити заштитни филм са површине панела. Затим почните да сечете и инсталирате панеле. Панели се режу акутним ножем по дужини плафона (минус 2-3 мм). Рубови су огуљени фином корицом. Да би се олакшало, током инсталације, следи следећа секвенца:

 • иницијално намотавање једног уског краја у почетни профил дуж периметра;
 • тада се плоча мало савија и поставља другу уску чеону страну;
 • затим пажљиво ставите у широку страну профила (за практичност рада понекад користите малу лопатицу);
 • су сада причвршћени вијцима.

Следеће секције се убацују у жљебове претходних и причвршћују за метални оквир. Инсталирање последњег фрагмента захтева посебну прецизност. Последњи корак је уградња плафонског постоља. За фиксирање користите течне нокте. Вишак лепка се пажљиво очисти меком крпом.

Као што видите, овај премаз се може лако обавити независно.Потребно је пажљиво радити, јер су панели од ПВЦ-а прилично крхки и могу се оштетити чак и напорима руку. Најбоље је радити заједно.