Како направити плафон у кади

Уређај на стропу захтијева посебну пажњу. Квалитативни материјал, избор плоче и правилно изведене етапе ће омогућити да се овај задатак учинковито и брзо ријеши. Као и постављање блокова, изолацију и облагање, уз одговарајућу пажњу.

Шта учинити у стропу у кади: плафони за плафон

Носећа дрвена конструкција мора бити дуготрајна и издржљива. Врсте, прецизније, врсте дрва које ће се користити у ту сврху - ариш, кедар, иглице, јасен. За уградњу надвожњака, препоручује се употреба тонгуед или острицханнуиу плоче, његове дебљине - не мање од 50 мм - то ће омогућити изградњу стропа како би одговарао за таван.

Када морате сами бирати плоче, пажљиво погледајте материјал за чворове, различите пукотине и друге деформације.

Наравно, послу претходи обрада дрвене конструкције антисептицима. Тако ћете боље заштитити дрво од спонтаног сагоревања, труљења и оштећења од инсеката.

Врсте плафона за купатила

Данас су углавном у изградњи купатила одабрана три типа стропова - бродски под, шивење, панели.

 • Децкинг. Препоручује се да се такав плафон постави у малу каду, ширине распона не веће од два и по метра. Плоче саме морају бити причвршћене директно на зидове у кади, зглобове у зглобу. Испада штит, који треба да буде прекривен парном баријером и топлотно изолационим слојем. Затим морате напунити једноставан мекани гријач (нпр. Тресет) и затворити га балконом. Али уОвај метод има недостатак, његова инсталација није компатибилна са поткровљем. Или боље - кретањем по тавану.
 • Панел.Овај плафон мора бити монтиран са унапред припремљеним штитовима, од којих је изведен следећи дизајн: два носећа трупца + унутрашња завршна обрада + парна брана, топлотна изолација, хидроизолација (пита) + спољне мердевине (које се налазе само са тавана). Постављање овог плафона је економично, често се користи за резање дрвета.
 • Шивање.Ово је плафон у којем су греде обложене облогом. Онда морате ставити све слојеве изолације. Након хидроизолације плафон је прекривен плочама са тавана.

У потоњем случају, све може бити изграђено властитим рукама, али куповина материјала кошта новчић.

Изолација и хидроизолација купатила за плафоне

Хидроизолација - ово је стандардни уређај, потребно је, јер се у процесу коришћења формира кондензација. Хидроизолација штити гријач и кров.

Најбољи материјал, по мишљењу многих стручњака, је изолација импрегнације. Има висок степен заштите.

Хидроизолација може имати транспарентну и прозирну структуру, није тешко примијенити. Добар слој ствара масну глину, међутим, потребно је да се претходно помеша са пиљевином.

Добра алтернатива ће бити пергамент и филм, при чему је пуни садржај влаге организирана водонепропусна фолија.

Изолација се често користи као парна брана.

Шта изоловати плафон и зидове купатила

Може се направити топлотна изолација стропаразних материјала.

То може бити:

 • глина;
 • Минерална вуна;
 • Басалтиц;
 • Глина и пиљевина.

Загријавање глином је народни начин, може се рећи, направити висококвалитетну изолацију стропа. Са стране тавана плоче се третирају течном глиновито-пјесковитом смјесом. Па, плафон у кади је покривен чипсом, пиљевином и лишћем.

Плафон у кади: водич корак-по-корак

Купатило - то није само под, кров и зид. Ово је одличан дизајн за здравље и опуштање, направљен специјалном технологијом оквира. Свему је посвећена велика пажња - садржајима у кухињи, квалитету лога, подручју прања (прања), присуству туша.

Пример распореда купатила може бити и уградња плафонског споредног кола:

 • Носиве греде монтиране су на зидовима конструкције, секције - 5 и 15 цм, а око димњака је и оквир од греда.
 • Унутрашњост плафона је обложена еуро завојницом или шпунтовком. Монтажа омотача на греде, причвршћивање се не налази у средини плоча, већ у жљебовима.
 • На омотачу је неопходно подићи парну баријеру, причврстити је за кламерицу до греда. Изолација би требала ићи до зидова од центиметара по точно 15 тачака. Спојеви су причвршћени на љепљиву траку на љепилу.
 • Топлотна изолација је затворена између греда. Овај слој затвара хидроизолацију.
 • Подна плоча се поставља одозго, плоче се причвршћују ексерима са широким поклопцем равно на носиве греде.

Ако као гријач користите пјену или минералну вуну, то је облога од плафонасе изводи у супротном сценарију - прво се инсталирају греде, а оне су причвршћене на вањски под, а између плоча је гријач. Истим носачима причврстите посебну парну баријеру за кламање, монтажне шине на плоче, а на дну фиксирајте облогу.

Пројектовање купатила: напојнице по договору

Лијепе стропове у соби нитко не изненађује, па зашто се естетика и љепота површине стропа у кади и сауни често сматрају нечим чудним. Цхерноваиа строп се може обложити, третирати пре-антисептици. Врхунац је осветљење, аутентично у еко стилу.

Такође је могуће пронаћи украсно решење са циглом, односно, за подизање трупаца и слојева. Чак је и вентилација данас уређена. Иначе, вентилација је веома важна - због тога, или боље речено, због недостатка квалитета, често зноји плафон у каросерији.

У дрвеном купатилу или купки од блока од пјене могуће је постепено направити квалитативни плафон, тако да је у сваком одјељку било удобно. Зашто не би проучавали све опције за плафон да изаберете најбоље, и финансијски, такође.

Успешна изградња!