Начини да сами изградите олук за кров

Систем за одводњавање кишнице је, може се рећи, још један кров над кућом, јер ако нема нормалног одвода, зидови и темељ ће трпјети од сваке кише. Од њега, чак и широка поља рупа на крову неће штедјети, вода ће и даље полако дренирати према зидовима зграде, гдје је максимални притисак на тло. Ако не можете добити дренажни систем у трговини, покушајте да направите дренажу својим рукама.

До данас постоји много врста интереса који су направљени од различитих материјала. Апсолутно све можете урадити својим рукама, то би била жеља и време. У сеоској кући није увијек могуће користити ручне електричне алате, тако да ће многе операције, укључујући бушење и заваривање, морати обављати властите руке.

Дрвена застора

Дрво - погодан материјал за дренажни систем, наћи га или га једноставно купити. Потребна вам је танка плоча од 15 цм до 1 мм, а дужина треба да буде једнака дужини двоструког периметра нагиба крова зграде. Производни процес је следећи:

 1. Спајајемо парове дасака са дугим странама под правим углом;
 2. Сваки дрвени кутак је међусобно повезан са другим прекривачем, тако да корита могу досећи цијелу дужину зида;
 3. Шарке и конзоле могу бити израђене од плоча плоча и челичних жичаних шипки. Носачи морају бити приковани за чавле на угловима зидова тако да се у углу зидова олука преклапају ивице;
 4. Подешавање носача и нагиба нагиба;
 5. Унутрашња површинапредавао полиетиленски филм (ивица може обезбедити коришћењем, траке или ципела нокте).

Уместо олуке могу користити остатке дрвене кориту или га фино угао са лимом.

Драин са лима

Поцинковани лим најчешће користи у производњи проценат, јер ове опције најјефтинији. Производи падобран са рукама је врло једноставна:

 1. Припремити лим дужине 1 м и ширине 0,5 м;
 2. део гвожђа смјештеном на сточића;
 3. КоЛеНо схеет трумпет одговарајући пречник користећи дрвеним чекићем како би се добила полукруг;
 4. дуж водеће ивице дугог повлачења мери 1 цм;
 5. Ова линија ивица треба да савије под углом од 90 степени;
 6. Други Кривина се врши на ивици пратећи.

Ако желите да направите правоугаону корито, онда можете користити дрво одговарајуће величине.

Затим, потребно је да направите заграде. Производна технологија

 1. Узмите комад челичне траке дужине 300 мм;
 2. Крај датотеке који се обрађују;
 3. из било ког краја да се направи кривину под правим углом;
 4. закривљен лук током свог пречник кориту;
 5. на линији бушење рупа за чичак траке и браву.

Драин пластичним цевима

За пластичне олуке сливника комплет цевима са 110 мм пречника полипропилена. Ове цеви прска и запечаћени између Бугарскилепак или металне копче. Цев за одвод воде је направљена од цеви пречника 50 мм. Потребни су и Т-комади са одговарајућим пречницима који повезују цеви са једним системом.

Потребно је, измеривши обим крова, израчунати потребан број цеви, као и број конзола и спојница за причвршћивање на кров.

Заграде треба да буду удаљене 5-6 цм. Потребно је уградити власнике који се монтирају на местима уградње кратера и углова. Мртви крајеви жлебова морају бити опремљени посебним утикачима тако да кишница не излази из одвода тамо гдје није потребна.

Дренажа из канализационих цеви може се причврстити на три начина:

 • на крову
 • На фронталној траци вијенца
 • На ивици рогова

Да би се спријечила стагнација воде у коритима, потребно је направити мали нагиб у смјеру врча при инсталирању сустава одводње. Причвршћивање профила треба извршити испод крова најмање 3 цм, јер се дизајн може спустити у прољеће, заједно са ледом и снијегом.

Својим рукама се може извести и одвод из пластичних цеви за вентилацију. Направљене су са потпуно истим преокретима. Због таквог коврчавог облика, много их је теже резати. Ако бирате између округлих и правоугаоних канала, боље је одабрати правокутни. Важно је изабрати величину великих цеви тако да су олуци већи и да обрађују велике количине воде.

Љепљени профил за гипсане плоче

Могућност производње олука из профила сухозида је много јефтинија и практичнија. Галванизирани профили сухозида су различитих величина. Већ имају специјалне отворе одмах, али постоје профили и без њих. Ови профили се лако инсталирају.

За почетак вам је потребна поцинчана трака за инсталацију са рупама. Његова ширина треба да буде од 3 до 5 цм на дебљини од 2 мм. Трака је боље одрезати и причврстити испод крова крова.

Затим морате узети профиле за ГКЛ без рупа, резати металним маказама и направити "кутију". Профили се причвршћују заковицама или вијцима. Ако дужина профила није довољна, могу се међусобно заптивати помоћу заптивача и заковица. Тада ће бити потребно постићи жељени нагиб одвода, благо затежући причвршћивање.

Иако је простран и плитак, профил ће бити довољан чак и за велики кров у јакој киши. Тежина леда и снијега на кући, лако се издржава.

Главна предност оваквих дренажних система од поцинкованог профила је лакоћа уградње и релативно ниска цена. Треба напоменути да су веома танке и једва приметне.

Који одвод за ваш дом зависи од сложености инсталације и могућности власника. Преференце и укуси - ово је такође важан фактор, јер за неке је важна лепота и практичност, а за друге практичност и поузданост.