Како правилно причврстити пластичне плоче на плафон

За фиксирање пластичних плоча потребан је квалитетан профил и саморезни вијци и панели од поливинил клорида постали су распрострањени због своје ниске цијене и високих перформанси. Да би се плоча од пластике правилно причврстила на летву, потребно је придржавати се неких правила и користити само квалитетне стропне профиле и вијке.

Како причврстити ПВЦ панеле на плафон

Пре постављања пластичне плоче на плафон, морате монтирати решетку и стартни профил. Израђен је од дрвета или профила од алуминијума. Након што сте проверили једнакост решетке, можете наставити са инсталацијом ПВЦ панела.

Запамтите да пре постављања пажљиво провјерите једнакост пластичне плоче и водите рачуна да се ребра и жљебови не деформишу. У супротном, ризикујете инсталацију панела ниске квалитете који ће деформирати цијелу конструкцију.

Неједнаке пластичне плоче могу евентуално довести до деформације читаве конструкције

Облагање се врши у неколико фаза:

 1. Одрежите пластичне панеле одвијачем. Не заборавите да исечете рупе испод светла.
 2. Осигурајте први панел у почетном профилу. Треба га фиксирати завртњима.
 3. Инсталирајте друге панеле на исти начин.
 4. Последњи панел треба да буде обезбеђен са великим опрезом. Запамтите да би величина задњег панела требала бити нешто мањапотребно, јер се материјал настоји проширити под утицајем температуре. Ако се то не догоди, онда можете сакрити празнине помоћу кита или посебног плафона. Фасција последњег панела је направљена помоћу вијака.

Како причврстити ПВЦ панеле на плафон без употребе стартног профила

По жељи можете да фиксирате плафон без употребе посебног стартног профила. Сматра се да је такав начин инсталације много лакши. За монтажу, потребно је само фиксирати дрвене шипке или металне профиле на плафону.

За причвршћивање дрвених шипки или металних профила најбоље је користити вијке на металу

Технологија постављања ПВЦ панела на плафон:

 • Изрежите ПВЦ панеле и направите рупе у њима испод уређаја.
 • Притисните први панел што ближе зиду. Користите завртње да га причврстите.
 • Инсталирајте следеће сегменте на исти начин.
 • Приликом монтирања пазите да не постоје празнине између сусједних крпица. Ако приметите да је жлеб или ребро деформисано, боље је раставити целу структуру и заменити неисправан панел.
 • Затим убаците завршни профил и поставите последњи панел. Користите широку лопатицу да бисте олакшали инсталацију последњег сегмента.

Ако одлучите да не користите почетни профил, најбоље је користити металне шрафове који имају широки поклопац мотора. Такви суПроизводи ће пружити најпоузданији носач. Ако немате такве вијке на руци, онда можете да причврстите пластичне панеле помоћу подлошке за пресовање дужине 10-15 милиметара.

Како фиксирати задњи панел на плафону

Фиксирање задње пластичне плоче на летви је најодговорнији процес, који захтева да се практично направи накит. У случају да сте погрешно инсталирали последњи сегмент, мораћете да потпуно раставите целу структуру, тако да овај процес схватите озбиљно.

Да бисте причврстили задњи пластични панел, потребно га је само уметнути у жлеб

Технологија монтаже задњег панела на оквир:

 1. Проверите да ли има великих размака у панелима. Ако јесу, боље је раставити дизајн.
 2. Подесите величину последњег панела. За прецизна мерења можете користити ласерску траку.
 3. Из примљене дужине и ширине потребно је одузети 5-6 милиметара и одрезати одговарајући панел.
 4. Уметните сегмент у жлеб и осигурајте га завртњима. Да бисте олакшали уметање панела, користите шпатулу. Помоћи ће вам да лако пошаљете ивицу сегмента тачно у жлеб.
 5. Ако приметите да је направљен велики зазор између стропа и зида, закопчајте га. Затим треба да инсталирате декоративни плафонски плафон.

Ако желите, не можете користити завртње да бисте причврстили задњи панел. Можете га једноставно залепити у жлеб претходног панела или у жлеб водећег профила. ФорЗбог ниске специфичне тежине материјала, плоча ће чврсто држати.

Ствари за фиксирање ПВЦ-а на плафон

Избор спона за причвршћивање ће у великој мери зависити од материјала од којег се праве гредице. Ако је направљен од метала, онда се најчешће користе метални вијци. Димензије постоља се бирају на основу карактеристика оквира.

Слика приказује најчешће алате који се често користе за монтажу пластичних панела

Употреба: За монтажу на ПВЦ панели:

 • Дерезе.Ови производи се користе само ако је облога направљена од дрвета. Важно је напоменути да коришћење спајалица није прикладно ако планирате уградити дебели ПВЦ панел.
 • Типле.Ови производи се користе ако су летве изграђене на малој удаљености од основне површине. Када користите типле, морате направити посебне отворе испод њих.
 • Течни нокти.Овај материјал се ретко користи. Течни нокти се користе ако из неког разлога не можете да направите летву.

Употреба течних ноктију је неопходна само у екстремном случају, пошто се овај материјал сматра мање поузданим од вијка или типла. Осим тога, када се користе течни нокти, пластични плафон неће бити одвојив.

Постављање ПВЦ панела на плафон (видео)

Панели од поливинилхлорида - практичан и јефтин материјал који има велики број предности. Ако желитеда сами инсталирате плафон од таквих панела, онда морате изградити поуздан оквир и покупити одговарајуће монтажне елементе. Такође, не заборавите да ће технологија инсталације директно зависити од доступности стартног профила.