Инсталирамо пластични плафон у купатилу

По великој жељи пластични плафон у купатилу се у последње време може самостално уградити за третман плафона у купатилима употребљених ПВЦ панела. Овај материјал је распрострањен због ниске цене. ПВЦ панели такође имају високе перформансе. Монтажа стропа од пластике врши се у неколико фаза. У почетку, основна површина је третирана и обложена да се монтира обућар. Након тога се врши уградња оквира и облога.

Припрема површине испод пластичног плафона у купаоници властитим рукама

Ако правилно припремите површину испод пластичних плоча, структура ће се показати јаком и неће се деформисати. Прво, основни плафон у просторији треба да се очисти од бељења и остатака боје. Да бисте то урадили, користите лопатицу. Ако је боја јако одвојена, површину навлажите топлом водом.

Даља обука се одвија у неколико фаза:

 1. Уклањање пукотина и других дефеката.Ако је величина пукотине велика, онда се прво мора проширити уз помоћ акутног објекта, а затим га помијешати.
 2. Пример.Ако одлучите да користите пластични плафон за третирање купатила, онда морате нанети прајмер на основну површину у неколико слојева.
 3. Кит.Наношење китова тек након што је прајмер потпуно осушен.

Пре постављања пластичног плафона у купатило, пажљиво припремите плафон: уклоните пукотине, меље, нанесите кит

Ако се одлучите за уградњу пластичних плафона, онда се морате побринути за разблаживање жица за рефлекторе. Запамтите да ожичење мора бити чврсто причвршћено за основни плафон, иначе панели могу трептати.

Плафони за купатила: Предности и недостаци

Пластика има многе предности. Међутим, овај материјал има значајне недостатке. Типичан плус пластике је једноставност инсталације. Направите пластични плафон својим рукама чак и почетник. Поред тога, уградња градње траје само неколико сати.

Предности пластике:

 • Ниска цена.
 • Отпорност на влагу. ПВЦ калупи или гљивице нису формирани на ПВЦ панелима.
 • Добро изгледа. Корисно је користити пластичне панеле у купатилу које је у сваком стилу.
 • Пластика побољшава звучну изолацију просторије.
 • ПВЦ панели не захтевају пажљиву бригу.

Главне предности пластичних плафона - ниска цена, отпорност на влагу, одлична звучна изолација

Запамтите да се пластичне плоче не могу користити ако постоје велике цијеви у простору јастука. Осим тога, ПВЦ плафон не дозвољава поправке. За замену цеви или ожичења мораћете да раставите читаву конструкцију.

Недостатки на пластичните стропови:

 1. Доња висина просторије. Пластични плафони смањују висину плафона за 10-12 центиметара.
 2. Пластика је синтетички материјал, који се током топљења истопи и излучује отров.
 3. Мала снага. ПВЦ панели су деформисанипод утицајем механичких оштећења.

Како направити оквир испод пластичног плафона у новом купатилу

Монтажа оквира почиње означавањем. Потребно је да откријете најмањи угао у просторији и измерите га 6 центиметара. Резултат ће бити почетна тачка. Након тога, потребно је користити ниво и скелу за обликовање цијелог периметра основне површине. Запамтите да крај и почетна линија треба да буду поравнати.

Да би се квалитетно саставио оквир испод пластичног плафона, потребно је направити тачно означавање стропа

Възможността на костът се постава в съответствие:

 • Избушите рупе и уметните типле у њих. Да бисте то урадили морате користити чекић. Не заборавите претходно да нанесете метални профил на зид.
 • Осигурајте водећи профил на зиду.
 • Причврстите суспензију. Требате их базирати у корацима од 60-70 центиметара.
 • Причврстите спуштене стропне профиле на овјес. Да бисте их прецизно поправили, потребно је да затегнете скелу између зидова. Не заборавите омотати крајеве линије за риболов на типле.

Стандардна дужина металног профила је 3 метра. Ако ваше купатило има дугачак плафон, онда уметните крај једног профила у други. Користите завртње да причврстите производ.

Монтажа пластичног плафона у купатилу сопственим рукама

Инсталација панела на мрежи почиње са фиксирањем стартног профила. Алтернативно, можете користити и посебну плафонску плочу. Профил треба да се исече и закључа на површинупомоћу металних вијака.

Уградња пластичног плафона у купатило не одузима вам много времена, главна ствар - да су сви потребни материјали и алати били у вашем поседу

Дополнително облагање се врши в веч фазах:

 1. Исправите пластични панел. Користите нож да додате жељену величину.
 2. Осигурајте први панел. Проверите да ли се панел налази стриктно окомито на зидове.
 3. Следећи панели треба да се учврсте фиксирањем на профил. Пожељно је да не постоји велика празнина између панела.
 4. Причврстите задњи панел на исти начин.
 5. Инсталирајте стропна свјетла.

Након облагања оквира, потребно је фиксирати плафонске плоче. Да бисте га поправили, морате користити специјални лепак. Ако постоје пукотине између плоче и зидова, уклоните их помоћу заптивача на бази акрила.

Плафон од пластике у купатилу (видео)

Лако је инсталирати пластични плафон самостално. Главна ствар је да исправно исцртате основну површину и да сакупите мрежу у правилном редоследу. Пре него што наставите са облагањем оквира, пластику треба оставити неколико дана у просторији. То је потребно да се панели мало прошире. Не заборавите уклонити празнине и микроскопност након инсталације.

Пластични плафон у купатилу (фото)

)