Инсталирамо плафон из сухозида без употребе профила

Фрамелесс сучеље је дозвољено у случају да је плафон низак и нема велике храпавости. Овај материјал је непретенциозан у њези и има високе перформансе. За причвршћивање сухозида на плафон препоручује се употреба посебних причвршћивача, међутим, ако желите, можете радити без профила. У овом случају, уградња плоча треба да се врши помоћу мастикса или других везива или других причвршћивача.

Инсталирамо суви зид на стропу без оквира помоћу мастикса

Ако не желите да користите вијке, можете једноставно ставити плоче на плафон. За ове сврхе препоручује се употреба мастикса. Овај адхезивни материјал ће сигурно причврстити лимове на плафон. Осим тога, мастикс је врло јефтин материјал.

Ако желите да сачувате, можете сами да направите лепљиву отопину. Да бисте то урадили, морате да мешате воду, лептир и обичан лепак за кожу. Добијени раствор треба темељно измешати. Запамтите да у лепљивом раствору не смеју постојати мехурићи или грудвице.

Када се залијепи за плафон до стропа, мастикс ће испунити све шупљине и храпавост површине

Инсталација се врши следећим редоследом:

 1. Прво морате уклонити све микровалове на плафону. Да би се уклонили дефекти, нанесите кит и заптивач.
 2. Изрежите листове сухозида.
 3. Користите лопатицу да нанесете лепило или мастик на материјал.
 4. Причврстите лим на плафон и притисните га. Користите држач за добро причвршћивање гипсане плоче.
 5. Уклоните мале пукотине лопатицом и гумираним чекићем.

Поравнање плафона без сухозида без оквира: карактеристике и предности

Нивелирање стропа са сухозидом је одговоран процес. Да бисте правилно монтирали, морате обратити пажњу на неправилности површине. Ако постоје значајни недостаци и флуктуације на плафону, онда рационално примените оквир.

Пре него што наставите са инсталационим радовима, одредите методом причвршћивања лимова. Препоручује се коришћење светионика, јер је уз њихову помоћ инсталација много лакша. Ако не желите да проведете пуно времена, можете то учинити без свјетионика.

Гипс картон се може користити за третман плафона у свакој просторији. Ако желите, овај материјал се може користити за третирање купатила. Међутим, у овом случају ћете морати да купите специјални суви зид отпоран на влагу

Предности сувог зида без скелетног плафона укључују:

 • Јефтинија градња. Не морате трошити много новца на додатну опрему и причвршћиваче.
 • Поузданост. Ако инсталацију изводите искључиво према упутству, строп се неће урушити или деформирати.
 • Трајност.
 • Разноврсност.

Причвршћивање сухозида на плафон без сопственог скелетахандс

\ т

Пре него што причврстите листове на плафон, морате припремити површину. Препоручује се чишћење од прљавштине и прашине. Осим тога, на стропу треба наносити неколико слојева прајмера и китова. Не заборавите да одмастите површину.

Неопходно је да се ознака нанесе на површину. Када користите маркуп, користите ниво зграде. Помоћу њега можете прецизније означити површину

Порадок за вградба на стропа:

 1. Причврстите лист на плочицу на плафону.После тога, избушите 10-12 рупа. Они ће служити као нека врста оријентира.
 2. Уметните дрвене сјечке у рупе.Ако их немате, користите обичне типле.
 3. Лепљен на лист комад пенасте гуме.Овај материјал ће служити као нека врста регулационог извора. Запамтите да је потребна лепљена пена са дисперзијом од 10 центиметара.
 4. Причврстите лим на плафон и причврстите га вијцима.Немојте заборавити да га претходно ставите на прање. Извршите ове операције са свим словима.
 5. Избушите рупу пречника 4-5 цм у близини вијака.Ове рупе морају испунити монтажну пену. Он ће служити као бравица и неће дозволити да се структура сруши.
 6. Након сушења монтажне пене, сви вијци се морају заврнути.Прорежи се кити или заптивком.
 7. Почните да завршавате плафон.

Да ли је могуће причврстити сухи зид на дрвени строп без оквира

Инсталирајте суви зиддрвени строп може бити. Инсталација се врши вијцима, мастима или љепилом. Али истовремено је потребно узети у обзир да није могуће ставити овај материјал на дрво. Осим тога, ако сте поставили дривалл на дрвени строп, онда се структура може деформирати. У случају да нисте сигурни у квалитет дрвета, боље је да приберете оквирном начину причвршћивања.

Лепљење сухозида на плафон је могуће ако је површина направљена од ариша. Овај материјал је издржљив и није подложан деформацијама током времена.

Имајте на уму да се за обраду дрвених плафона могу користити само они листови са ниском специфичном тежином.

Предности дораде дрвеног плафона са сувим зидом могу се приписати:

 • Нема потребе за уградњом дрвене летве.
 • Чување висине собе. Дебљина сухозида је мала, тако да се ова метода може користити и за третман ниског стропног простора.
 • Нема потребе да се користе специјализовани алати. За монтажу ће вам требати само шпатула, одвијач и нож.

Постављање сухозида на лепак без оквира

Као што можете видјети, постављање сухозида на строп је лако. То можете урадити чак и без употребе специјализованих трака. Да бисте то урадили, морате припремити и означити површину. Запамтите да слагање сухозидних плоча мора бити ред. Ова техника ће вам помоћи да избегнете структурне деформације. После посла нијеОбавезно затворите шавове између листова помоћу кита.