Плафон са паинтбалл-ом

Код извођења радова унутрашње декорације, стручњак се често суочава са потребом да се избије или боји зидове и плафон. То можете урадити на стари начин - четком, али такав процес је веома напоран и има пуно минуса. Да би се олакшао процес поправке, многи стручњаци користе различите уређаје, од којих је једна лопатица за избјељивање зидова и плафона.

Предности употребе пиштоља за распршивање за плафоне

Кист је свестрани инструмент, може се користити не само као грађевински алат, већ иу другим индустријама. Одлично је за наводњавање поврћа, грмља, воћака. Помоћу ње врши се дезинфекција просторија, примењују се раствори за лепљење и прање.

А ако желите да побелите строп, спреј за боју - неопходна ствар. Отопина креча - агресивна и нагризајућа течност, изазива опекотине када удари у кожу, а када је изложена неравномерно, суши, формира мрље и развод. Остатак површине са прањем четком треба да буде пажљиво покривен и заштићен. Употреба киста вам омогућава да постигнете следеће резултате:

 • раствор лежи равномерно, без фластера и мрља;
 • може се користити за добро бојање проблематичних подручја;
 • нема потребе да се користе лестве или козе;
 • омогућава вам да у кратком времену обојите велику парцелу.

Све ове користи су посебно уочљиве када су у питању горње границе, као што ова зона обично мора битиДвапут обојите да бисте избегли неправилности у слојевима боје.

Избор колица за бијељење

Не постоје строга ограничења, захтјеви и препоруке за избор инвалидских колица за облагање стропа. Али треба имати на уму да је такав уређај купљен не за једнократну употребу, тако да морате ићи уз куповину са свом одговорношћу. Постоје различити типови спрејева и одабир, потребно је проучити њихове спецификације. Постоје ручне, пнеуматске и електричне прскалице.

мануал спраиер

Ово је најједноставнији представник уређаја сличне природе. Састоји се од пумпе, 2 црева, вентила и самог прскалице. Овај дизајн може користити чак и неискусна особа, а идеалан је за сликање малих просторија. Пре употребе потребно је проучити структуру и принцип ручне колица:

 • капацитет решења је обично направљен од пластике, мање од метала, при чему се ствара ручни притисак
 • два црева напуштају резервоар, један се мора спустити у раствор, а прскалица на полеђини другог црева
 • контролна полуга се налази испод прскалице, са којом раствор улази у прскалицу

Ручни модел, као и сваки други, захтијева пажњу и правовремену услугу, посебно ако се користи већ дуже вријеме. Због једноставне структуре одржавања не траје много времена, довољно ће бити редовно прање црева и резервоара са водом.

пнеуматски прскалица

Бипрактичност овог уређаја заузима друго место, али је његова цена, у поређењу са другим бојама, већа. Главни плус - пнеуматски прскалица је високих перформанси. Овај уређај се користи ако желите да обојите велике површине. Његов принцип је једноставан:

 1. Притисак ваздуха се ствара уз помоћ компресора;
 2. Боје или креч под притиском се доводе кроз млазницу пиштоља за прскање.

С обзиром на чињеницу да је високи притисак присутан непрекидно, фина дисперзиона композиција се једнако и лако наноси на површину.

електрична прскалица

Овај уређај по цијени је знатно другачији од пнеуматског - јефтинији је, али према нивоу изведбе, готово су на једном кораку. Основни принцип рада електричне сијалице је формирање безваздушног притиска. Ствара се на рачун рада електромотора, а не компресора, као код пнеуматске сијалице. Помоћу притиска, смеша се уноси у небулизатор, боја се равномерно распоређује по површини.

Пре употребе, потребно је тестирати механизам у случају да је неправилно подешен. Да бисте то урадили, доведите уређај на површину и попрскајте мало боје или кречњака. Једно прскање ће бити довољно да се утврди у ком је стању уређај и шта треба прилагодити.

Припрема раствора и ременице у бјелило

Пре почетка поправке потребно је припремити плафон и лопатицу за боју. За ово на плафонупотребно је држати руку - ако је рука прљава, онда је површина прекривена кредом. Ако остане чист - строп је прекривен вапном, што значи да ће редунданција бити бесмислена, свјежи слој ће се само распасти са старим. Креч мора бити уклоњена лопатицом.

Ако се планира наношење водено-емулзионог премаза, тада ће се стари слојеви за бијељење морати уклонити на оним мјестима гдје се оне испиру. Ово можете учинити на следећи начин:

 • опрати строп спужвом натопљеном топлом водом, тако да можете уклонити старе слојеве бјелине;
 • очистити места која нису опрана водом шпатулом;
 • да се осуши плафон, онда га оправда.

Након што је таваница припремљена, можете наставити на бјелило.

Прскалица за бијељење треба такођер бити пажљиво припремљена за рад. Постоје бројне препоруке које, након припремне фазе, треба слиједити:

 • је обавезно филтрирати смешу, очистити је од грудица и других страних елемената. У супротном, сви отвори ће се изгубити и калем боје неће моћи правилно да ради;
 • како би се избјегао бјелило кроз фину металну решетку или газу, преклопљену неколико пута;
 • тако да је потрошња сировина економичнија, потребно је подесити рупе млазница - како би биле мале.

Упркос раду колотура, када се користи креч у ваздуху, његове мале честице остају. Налазе се на кожи, коси, падају у очи, изазивају иритацију, црвенило и повећано кидање. Зато радимтреба да се обавља у затвореној одећи и респиратору.

Процес обарања плафона паинтбалл-ом

Након што сте направили све потребно за кување, можете наставити до стропа. Немојте одмах стављати раствор на површину, боље је испробати нежељену таблету или комад картона. Чињеница је да у млазници може да се одложи ваздух, кроз који ће први део беле боје бити неуједначен. Процес оборења плафона укључује неколико важних нијанси:

 • да смеша лежи тачно, лопатица боје мора бити окомита на површину
 • Почетак рада боље од углова
 • композиција се примењује глатким покретима
 • почетни слој мора бити што је могуће тањи
 • боље је обријати плафон - како би процес био непрекидан, можда ће вам требати помоћ
 • ако је након првог слоја видљив материјал, немојте се узнемиравати - након друге апликације површина ће бити глатка и засњежена

Сви недостаци који се признају на плафону морају бити исправљени током радног процеса. Ако се поклопац осуши, биће тешко променити нешто.

Спреј за боју може постати поуздан помоћник у обради просторија било које величине. Његова употреба вам омогућава да постигнете високе резултате и уштедите много времена.