Оквири за тенде: 8 предности

Главна предност надстрешнице је погодност његовог транспорта, а професионални вртлари и љубитељи вртова имају широку распрострањену шаторску кућу. Унутра, мали дизајн, можете узгајати поврће, воће, бобице, па чак и цвијеће. Све је у могућности летње резиденције да створи неопходне услове за зелене површине. Да би се у потпуности процениле користи од представљеног стакленика, неопходно је да се правилно изабере.

Карактеристике дизајна и достојанства цријепа Цоверит

Све почиње са малом масом, која вам омогућава да сакупите и раставите структуру без додатних трошкова. За неколико сати, стакленик се може ставити у оставу пре почетка следеће сезоне или извадити.

Условно - то је покретна тенда са оквиром који се састоји од филмских и металних цеви које расипају светлост

Осим мобилности, стакленик значајно поједностављује процес збрињавања садница. Лако можете доћи до сваког грма, што смањује трошкове.

Важну улогу игра техничка компонента. Ако баштован на крају одлучи да инсталира систем за аутоматско наводњавање или осветљење, дизајн стакленика омогућава да се то уради без додатних трошкова.

Међу осталим предностима модела Цоверит, сељани разликују следеће:

 • Брза градња;
 • неприпремљеност у смислу експлоатације;
 • Способност складиштења свих дијелова у једној кутији;
 • Сви делови су присутни у фабрици;
 • Шта се користи на платнуштити засаде од УВ зрачења, док флора омогућава да у потпуности добије потребну количину сунчеве светлости;
 • Оквир чини угодну микроклиму за зелене плантаже;
 • Могуће је инсталирати вентилациони систем;
 • Постоји затварач са затварачем.

Компактан, функционалан, издржљив и непретенциозан - сви ови епитети односе се на модел стакленика. Упркос наизглед минималистичком, вртлар може слободно да се креће унутар стакленика без утицаја на саднице. Важан фактор овде је могућност спровођења неопходне модернизације у будућности.

Цомпацт греенхоусе Схелтерлогиц

Производи америчких инжењера привлаче пажњу захваљујући лаганом оквиру од челичног округлог профила. Пречник сваке цеви је 3,5 цм, али то не указује на његову крхкост.

Летњиковац Схелтерлогиц - стакленик дизајниран за употребу у пролећно-летњем периоду

Као додатна линија заштите, ДуПонт спреј се може користити за спречавање трагова смећа или коже.

Говорећи о тенди, направљена је од ојачане тканине која има 3 слоја. С једне стране, они штите саднице од штетног утицаја УВ зрачења, ас друге стране, испоручују потребну количину сунчеве светлости биљкама.

 • Облагање зидова обрађених антифунгалним премазом;
 • Лучни носачи су покривени антикорозивним средствимаспреј
 • Није потребно користити алате за изградњу стакленика;
 • Присуство бочних панела у стакленику Схелтерлогиц вам омогућава да у сваком тренутку проверите просторије;
 • присуство завршних преклопа;
 • Улазна група је заштићена двоструким затварачем.
Садашњи напредак у инжењерским истраживањима с обје стране Атлантика довео је до чињенице да су стакленици постали функционалнији. Уз малу тежину и величину, омогућују Вам удобно смјештај неколико различитих представника флоре. У исто време, брига за сваког од њих ће бити једноставна за почетнике. Главна ствар - то је право за прикупљање стакленика.

Изаберите стакленик тенде

Уобичајена грешка повезана са избором структура ове врсте је жеља да се произвођачу у потпуности поверује. Као што пракса показује, резултат таквог не баш опрезног чина неће изазвати дуго чекање. Пре него што извадите одређени износ из новчаника, морате размислити о томе шта потрошач тражи.

Флуиди, створени посебном технологијом, поуздано штите биљке од негативних ефеката УВ зрака

Ако говоримо о кућишту тенде, почните са дебљином цијеви. Овај индикатор варира од 2,5 до 5 цм

Што је хладније на локацији у зимском периоду, што су дебље цијеви биле потребне.

Като, пазара треба да се обрата на следните фактори:

 • Дубина појаве подземних вода;
 • Максимална потребна висина постројења;
 • Потреба за инсталацијом система за вештачко осветљење, заливање ивентилација

Порицање маркица за оглашавање - то је кључ успјеха при одабиру дизајна. Неопходно је изаћи из тих параметара који су од кључног значаја за вртлара. Врсте култивисаних садница, карактеристике земљишта, ниво подземних вода, температурни опсег, трајност - ови фактори омогућавају објективну процену потребе за моделом одређене врсте.

Користимо тенде од стакленика: рецензије вртлара

Слушајући мишљење већине, није увијек беспредметно слијепо слиједити све препоруке. Тајна успеха лежи у способности да се информације које су добијене прилагоде условима који постоје на посебном земљишту.

Робустан и издржљив оквир надопуњује вишеслојни материјал ојачаног шатора који може издржати јака оптерећења од ветра

Съгласно многобројним прегледом, развити су препоруке за продужење корисног вијека трајања стаклене баште:

 • Сваких 6 мјесеци препоруча се преглед филма за чак и мање оштећење;
 • Инсталација се врши на линији запад-исток;
 • Треба избегавати прекомерно наводњавање засађених усева, иначе ће вишак влаге негативно утицати на стакленик;
 • Након јаког вјетра препоручује се провјера поузданости свих елемената за причвршћивање, иначе ће се конструкција шатора у једном тренутку срушити.

Врсте стакленика у шаторима (видео)

Оквирни стакленици на основу структуре тенде карактеришу повећана издржљивост. У овом случају, укупна маса и димензије производаостају на незнатном нивоу. Због тога је такав дизајн лако поставити чак и на малу башту. Ако се планира да се користи само неколико месеци током сезоне, онда се стакленика 60 минута раставља и шаље у кутију у остави.

Примери шаторских пластеника (фото)

)