Оквири за спуштене плафоне

Гипсани картон - популаран материјал за уградњу спуштених плафона.Висећи стропови већ дуго су у великој потражњи не само у земљама ЗНД-а, већ и широм свијета. Такви дизајни су прилично атрактивни и издржљиви. Спуштени строп се састоји од посебног металног оквира, на који су причвршћене плоче различитих дебљина. Типично, уградња спуштеног стропа врши се у двије фазе: прво, инсталира се оквир, а затим плочице.

Који је профил за спуштени строп бољи

Постоје два типа профила спуштеног плафона - алуминијум и пластика. Свака од шина има неколико предности и недостатака. Пластични сталак је много лакши и погодан је за уградњу вишеслојних плафона. Осим тога, профил овог материјала је много јефтинији.

Суштински недостатак пластичних шина је њихова мала чврстоћа. На пример, ако је сталак направљен од материјала ниског квалитета, онда код високих оптерећења, профил може да пропадне.

Без добрих профила немогуће је извршити квалитетну поправку стана

Алуминијумски профил има две главне предности:

  1. Трајност.
  2. Висока снага.

Недостаци овакве шине могу се приписати високим трошковима. Осим тога, алуминијумски профил није погодан за монтажу на закривљене дијелове. Као резултат тога, алуминијумски профил треба попрскати пре почетка рада. Такође, недостатак овакве шине је потреба за убијањем вијака прије уградње.

Фиксирање за вјешање стропа властитим рукама

ЗаСпуштене стропне решетке користе дрвени или метални профил. Ако ћете у купатилу инсталирати зглобни строп, онда ћете наћи решетку од метала, јер се не деформише под утицајем водене паре и влаге. Лако је инсталирати профиле властитим рукама.

Квалитетот на будусата споредна стропа овиси за следността на технологија при монтажа на мрежата

.

Приликом инсталације следите следећи алгоритам:

  • Прва ствар коју треба учинити је одабрати висину спуштеног стропа.
  • Онда морате користити оловку да носите хоризонтални ризик на зиду. Запамтите да је исправна ознака кључ за успјешну инсталацију, стога будите сигурни да се бавите овом операцијом са свом озбиљношћу.
  • Када направите хоризонталну линију, направите ознаке по целој просторији. Да би линије биле равне, користите ниво.
  • Затим је потребно да се дуж граница монтирају метални профили и да се причврсте на површину зидова поцинчаним вијцима и специјалним пластичним типлама.
  • Затим поставите стропни профил на равне вјешалице. Запамтите да се његови крајеви морају инсталирати у водиче профила. Игле треба причврстити у кораку не више од 60-70 центиметара.

Висећи плафон својим рукама: лати (видео)

Који се стропни профили користе за монтажу спуштеног плафона

Главни стропни профили за ГКЛВ - УД и ЦД. Прве извршавају помоћну функцију. У неким случајевима, УД профил се користи за прављење било ког коврчастих елеменатафраме фраме. Овај производ долази са рупама за монтажу, али постоје делови без рупа.

ЦД профил прихвата већину оптерећења када се монтира плафон од сувог зида. Производ се обично инсталира на суспензији П-облика.

У посљедњих неколико година, метални профили УВ-а постају све чешћи. Обично се користе за креирање фигура на другом и трећем нивоу спуштеног плафона. Овај профил се може инсталирати на специјализованим нараменицама или стегнути на претходни ниво стропа. Бочне преграде у таквом производу су глатке.

Ако се за монтажу на плафон користе профили типа УВ, обавезни су производи типа ЦВ.

Приликом припреме за уградњу спуштеног стропа из сухозида важно је одабрати квалитативне профиле

Водич за монтажу спуштеног плафона: инструкција корак по корак

Водичи за инсталацију - врло одговоран процес, јер директно зависи од трајности пројекта. Водећи метални профили морају се равномерно фиксирати по ободу просторије. У том случају, на мјестима гдје је судар производа са зидом треба резати профил помоћу посебне бртвене траке. Ова техника је потребна да би се продужила трајност дизајна.

Обратите посебну пажњу на конфигурацију типли за нокте. Пожељно је да имају капу од гљива. Причвршћивање са таквим типлама ће бити издржљивије и ојачат ће контактни профил и зид. Инсталација таквих типли је пожељно да се уради успутувртање производа.

Приликом уградње стропа морате мислити све до најситнијег детаља - од профила до вијака

Између профила водилица не сме бити размака. У супротном, дизајн се може срушити.

Спуштени плафон на металном оквиру: карактеристике и монтажа

Конструкција спуштеног стропа може бити изведена на једнодијелном или двоетажном металном оквиру. Сваки пут има своје параметре и предности.

Ако је ваша соба мала и желите задржати максималну количину простора, онда преферирајте метални оквир на једном нивоу. Састоји се од два типа профила - спојних и основних. Овај дизајн је фиксиран уз помоћ специјалних конзола и привјесака. Прикључни профили се причвршћују искључиво на попречном пресеку.

У случају уградње спуштеног стропа са конструкцијом у једном нивоу, обратите пажњу на размак између зида и екстремног профила. Оптимална удаљеност је 180 мм. Препоручује се да се завршна конструкција покрије сухозидним плочама високе отпорности на влагу. Приликом полагања постељине положите листове који су строго окомити на профиле лежајева.

Једнослојни спуштени плафон - идеална опција за малу собу, јер не "једе" простор

Спуштени строп, направљен на двослојном металном оквиру, састоји се од два типа профила - главног и лежаја. Производи се постављају окомито један на други.

Ако сте прекинули свој избор за двослојни дизајн, узмите у обзир сљедећенијансе:

  1. Препоручује се употреба саморезних вијака за чврсто закључавање металног оквира.
  2. Оквир спуштеног стропа и оквир зида треба бити обложен на сличан начин.
  3. Користите Т-носач за причвршћивање листова са ГЦЛЛ.

Једнослојни спуштени плафон од сухозида (видео)

Као што видите, ништа није компликовано у инсталирању спуштеног плафона. Да бисте инсталирали дизајн, потребно је само да се снабдете неопходним детаљима и стрпљењем. При избору материјала обратите пажњу на карактеристике вашег дома. На пример, ако имате ограничен простор у својој соби, спуштени плафони на једном нивоу ће се складно уклопити у унутрашњост. Ако планирате уградњу спуштених плафона у пространу собу, дизајни ће вам одговарати. По жељи можете украсити строп оригиналним привјесцима.