7 главних услова за спуштене плафоне

Напонски плафон - ово је релативно једноставан начин да се постави начин да се монтира напонски плафон независно, без тражења помоћи професионалаца. Која су иста ограничења приликом инсталирања плафона? И како се заштитити од неуспјеха неовисне инсталације стропа?

Где направити тензионе стропове: ограничења и могућности

Многи се не питају који су услови за напетост. Међутим, температурни режим је једна од најважнијих ствари приликом инсталирања и рада спуштених плафона. Сходно томе, ограничења за инсталацију се такође односе на температуру просторија у којима се обеси напонски плафон.

Према томе, традиционално општепрепоруке за инсталирање затезног плафона су следеће:

 • Немојте користити ПВЦ плоче на мјестима гдје температура може порасти до 40 ступњева. Сауне, купке, парне просторије - на овим мјестима морате радити без стропа.
 • Такође је неопходно избегавати места где је могуће прехладити. На пример, у згради у изградњи, такав плафон се може инсталирати. Даља промена температуре ће довести до промене облика плафона.
 • Будите пажљиви на температуру изнад плоче на плафону: ако је хладнија одозго, него у просторији у којој је плафон напет, може се и на други начин опустити или деформисати.
 • Не постављајте напонски плафон на балконе и лође ако редовно отварате прозоре у зимским периодима.

За независну напетост платна потребно је користити техникухот инсталлатион. Филм се загрева пре напетости ради веће еластичности

У свим осталим просторијама можете поставити спуштени плафон! Али ове просторије такође морају да прођу неку обуку.

Која температура се одржава тензионим плафоном

Препоручена температура за напонски плафон може варирати у зависности од материјала. Упознајте се са информацијама прије него што одаберете један или други материјал.

Испод је листа материјала ипотврда о томе које температуре могу издржати:

 1. ПВЦ тканина ће се држати без деформација на температури од 10-40 степени. Ако је хладније (као што је могуће на лођи или балкону), строп се може смрзнути и испуцати, а када се прегрије, влажан је.
 2. Плафон од тканине је мање разноврстан. Напонски плафон тканине може се користити на ниским температурама до 30 степени испод нуле. Па шта тачно овај материјал ће одговарати балкону, веранди, лођи!

За топле просторије, растезљиви стропови нису прикладни, јер је високи температурни плафон влажан, из којег материјала није направљен

Не вјерујте да ли ће вам дотична особа рећи да његов материјал може издржати било које друге увјете. Ово је лукав потез којим нападач жели продати, а да се не брине за ваше благостање.

Инсталирамо растезљиве стропове: температура уградње

Познато је да је за самосталну уградњу плафона неопходно набавити специјалну опрему: топлотнупиштољ. Овај уређај је потребан за загревање тканине, еластичност и спремност за инсталацију.

Да бисте инсталирали напонски плафон, урадите следеће:

 • Очистите "први" плафон. Није потребно изравнати је, али је потребно уклонити прерано и прљавштину.
 • Ослободите прилаз зидовима: направите намештај у средишту просторије, већ га ослободите.
 • Инсталирајте систем на који ћете монтирати плафон.
 • Заштитите свој филм од огреботина: обложите заштитни филм на поду.
 • Изађите са системом осветљења: прикључите све жице на излазни плафон, уочите будућа светла: лустере, пеге или обоје.
 • За монтажу филма прво загрејте простор топлотним пиштољем до 50 степени.
 • Сада се расклопи и објеси строп у угловима на посебним клиповима.
 • Сада загревамо плафон до 70 степени и почнемо да фиксирамо платно у профилу: прво у угловима, а затим дуж периметра.
 • Када је инсталација завршена, исећи место испод осветљења, користећи пластичне прстене.

Пре постављања стропа за напетост, потребно је започети припремне радове с просторијама

На овај начин добићете идеалан глатки и лепи плафон без икаквог напора при изравнавању површине. Ако мислите да немате довољно опреме или вјештина, слободно контактирајте специјалисте у било којој фази свог рада.

Будите опрезни са светиљкама у ПВЦ плафонима. Изузетно моћне лампе могу оштетити плафон: деформисатиили га потамните у подручју око лампе. Будите пажљиви при избору уређаја за осветљење!

Инсталирање тканине тканином својим рукама

Ако одлучите да инсталирате плафон од тканине, онда је задатак инсталације поједностављен у поређењу са ПВЦ плафоном. Чињеница је да тканина не захтева грејање. У другој, његова инсталација је слична инсталацији ПВЦ плафона.

Плафон из полиуретанске тканине има наследње предности:

 1. Инсталација не захтева снажно загревање просторије. Ипак, верује се да је за најбољи ефекат потребно до 40 степени да се загреје просторија.
 2. Можете нацртати акрилне боје на тканини. Тканина строп - пронађите умјетника и дизајнера!
 3. Овај материјал може издржати ниске температуре и стога погодан за отворене просторе.
 4. Тканина је еколошка: изгледа природније и по својим својствима превазилази ПВЦ: тканина "дише".
 5. Тканина има способност да задржи топлоту и делимично је изолује од буке.
 6. Чудно је то што је тканина за затезање стропа мање подложна пожару него ПВЦ.
 7. Такви плафони су апсолутно беспрекорни, што не значи да су ПВЦ-плафони, који су претходно заварени, формирају на површини видљиве шавове.

Поред предности, могуће је нагласити недостатак тканине - њен трошак

Ове карактеристике ће навести многе да размисле о томе да ли ће приликом поправке користити тканину. Обратите пажњу на чињеницу да тканина не подноси влагу. Некористите овај материјал за купатила!

Разноврсност стропова (видео)

Ако се одлучите за самосталну монтажу плафона, консултујте се са специјалистом. Особа која је у пракси овладала праксом може много боље помоћи од било којег теоретског извора. Ако нисте сигурни у своју снагу, боље је позвати професионалца. Новац који се троши на радника ће блокирати могуће трошкове од лажне инсталације спуштеног плафона. Будите опрезни и опрезни, а онда ће вас диван строп задовољити дуги низ година!

Различите конструкције затезних плафона (фото)

)