Пол са рукама, дрвени под

До данас многи људи покушавају да направе под у сеоској кући или у кућици од дрвета. Пошто не само да ће бити одлична подна облога, она ће такође бити у могућности да служи као завршни додир. И стварнопод са својим рукамаје најбоље направити њихово дрвеће, он се сматра савршеним покривачем. Пре свега, то је због еколошки прихватљивог материјала, јер дрво заиста има природно порекло.

Поред тога,дрвени подовису веома топли, али, као и сви други материјали, имају својенедостатке. то је шкрипа . Али да ли постоји бар једна особа, није ли видјела под дрва, који уопће не шкрипи? Очигледно не. Све је то због чињенице да јекрутост причвршћивања дасака поремећена у таквом покрову . То се дешава због великих оптерећења на поду. Дрво такође врло брзо упија влагу. Да, а не нужно и ону која је проливена по поду. Подови савршено упијају влагу из атмосфере. Управо због тога треба одмах размислити о посебним средствима заштите материјала. Они који желе да направедрвени под властитим рукаматребају знати да се материјал може користити тек након што се потпуно осуши.

Препоруке за уградњу подних облога на поду

Пре употребе дрвета на бетону, треба поставити удубљење: два на ивицама, а између њих су жице. За њега се такви трупци полажу уз помоћ полагања клинова са дрвета. Треба их раздвојити отприлике на удаљености од 1 метра. Након завршене инсталације- Лагови су причвршћени сидрима на под. Тек тада можете почети са монтажом самог дрвета. Најчешће се користе равне плоче дебљине око пола центиметра. Потребно их је обрезати по ободу просторије, то јест, узимајући у обзир њихово пристајање, углове просторије. Палице да раде директно на заостацима. Причвршћивање прве даске са отвором од 0,1 цм од зида.Како се заостаје, причвршћује се или завија неколико вијака. Следећа је друга табла. Поред које желите да убијете заостајање у нагласку. Након заустављања и плоче постављају се клинови. Они вам омогућују да дрво притиснете заједно. Тада је плоча причвршћена за заостатке и на исти начин је постављена сва подна облога.

Препоруке за постављање дрвеног пода на подлогу од земље

Разлика ће бити само у локацијама и заостајању у монтажи.Постоје два начина брзе и квалитетне уградње:1. Пуњење земље бетоном и накнадни радови су исти као код причвршћивања. 2. Пуњење потпорних стубова. На њима ће бити заостатака.

Типови за постављање дрвених подова

Важно је појаснити да дрво захтијева посебну пажњу. А то се односи не само на заштиту од влаге, већ и на третирање плоча од различитих гљивичних обољења и других паразита. Као помоћни агенс дјелују антисептици. Осим тога, заостали слојеви су постављени на добар слој хидроизолације, а плоче се користе само добро осушене. Ако се то не поштује, онда подови дуго неда служи