Плоче врата: дрвени дрвени блокови од бора, самостални

Прозори врата су до сада најраспрострањенији. Такви дизајни имају бројне карактеристике и предности које их разликују у односу на многе друге типове врата.

Шта је филтер? Области примене филмова

Фолија се назива елементом крила врата који је уметнут у њега и, по правилу, има мању дебљину од самог оквира. Такав дио је уобичајен елемент у дизајну унутрашњих врата. Грубо речено, филм је танак слој шперплоче или дрвета који се користи у структури крила врата.

Ова техника украшавања вам омогућава да креирате необичне узорке и да уобичајено монотоно платно за врата претворите у оригинални производ. Филм даје врата естетици и наглашава цијели дизајн или његове појединачне детаље. Коришћење ове технике омогућава вам да комбинујете готово било коју јединицу врата са неопходним ентеријером и дизајнерским унутрашњим решењима. Унутрашњи панели врата се широко користе у просторијама различитих намена. То могу бити станови и приватне куће, канцеларије, јавне установе и институције.

Иначе, треба напоменути да се, у зависности од материјала који се користе у производњи, обложена врата могу користити као интеријери или блокови улазних врата. Истовремено, приликом израде унутрашњих врата користе се ламинати. На пример, шперплоча или танке МДФ плоче. Међутим,За улазна врата је корисно користити метална или дрвена влакна од пуног дрвета.

карактеристике дизајна

Причвршћивање оквира на оквир има бројне карактеристике које су узроковане конструкцијом крпе за врата овог типа. Обично су у основи таква секцијска врата четке од пуног дрвета. Филмови се убацују у оквир и учвршћују посебним отворима. Да би се осигурало фиксирање ових елемената, дозвољено је коришћење додатних лајсни. Фиксирају се љепилом или ноктима.

Врата врата се класификују према врсти уметнутог материјала. Да, постоје равне плоче које представљају потпуно гладак, танак слој материјала. Такве конструкције се раде без резача и непотребних избочина. Поред тога, ту су и гломазне секције, које се одликују детаљима. Такви елементи су обликовани по ободу производа. Ова опција је данас најчешћа. Склопиви панели садрже неколико ламела, зглобно спојене по принципу "продубљивање".

Поред тога, плоче су уцртане и плутајуће. Прве изгледају као унутрашњи уметак са широким ивицама које постају тање према ивици елемента. Такав лист је фиксиран у уздужним жљебовима и фиксиран помоћу љепила за столара. Потопљени делови омогућавају да се избегне уништење структуре материјала. Такав ефекат се постиже кроз организацијупразнине дуж периметра производа. Уметак филеа може незнатно промијенити свој облик и димензије под утјецајем различитих климатских увјета унутар просторије. Ова ставка је фиксирана истом спајалицом.

Користи се у производним материјалима

Конструкција унутрашњих врата за попуњавање је направљена од великог броја материјала. Употреба једне или друге сировине значајно утиче на коначни изглед производа, карактеристике и цијену врата. Најраспрострањенија опција су дрвена стаклена врата. По правилу, за производњу скелета користи се дрво различитих типова. Плоче могу бити израђене од дрвета или од других материјала. Поред тога, ту су комбиновани модели унутрашњих врата. Фолије сличног дизајна могу бити направљене од различитих материјала.

Врата крила унутрашњих конструкција врата у облику панела су израђена од меког дрвета и чврстих, вриједних врста дрвета. Први тип дрвене грађе је направљен од бора, јеле или вишње. Врата другог типа израђена су од храста, букве, ораха и тиковине. Најскупљи производи елитне класе, направљени су од црног или црног дрвета. Најчешћи и приступачнији су бора од топола.

Међу комбинованим моделима унутрашњих секцијских врата, потребно је изоловати конструкције од МДФ плоча, шперплоче, блокова пресованог папира или дрвених иверица. Успут, имајте на уму да су глувиУмеци у таквим крпама могу бити украшени правом кожом или заменом. Још занимљивија решења су блок врата са стакленим елементима. Истовремено се користе различите сорте. Може бити мат, рељеф, витраж или обична стакла. Осим тога, користећи стаклено платно са сликом или витражом на њему.

опције дизајна

Велики број материјала који се користе у производњи материјала материјала доприноси великом броју дизајнерских решења за ове дизајне. Ова свестраност производа вам омогућава да покупите секциону јединицу врата за практично сваки ентеријер просторије.

За дневне собе, спаваће собе и кухиње често се користе филтрирана врата са прозирним или прозирним украсним уметцима. У таквим просторијама као што су купатило или тоалет, у правилу се постављају блокови врата са глувим платнима. Индустрија производње унутрашњих врата достигла је такав ниво да је данас могуће пронаћи прозорска врата за сваки ентеријер иу сваком стилу. Овај резултат се постиже, не само због великог броја употријебљених завршних материјала. Најчешћи од њих су фурнир, ламинат и поливинил хлорид.

Филм може бити раван или коврчав, у различитим облицима, са додатном декоративном облогом. Осим тога, ови производи се често изводе волуметријски, са резбаријама и оригиналним рељефом. Једна од предности филтера је могућност замјене елеменатавратима неко вријеме након почетка рада. Штавише, на елементима од стакленог панела можете нанијети украс или шаблон и окренути крило врата у прозор. Поред тога, такве конструкције су прекривене самолепљивим филмовима са приказаном сликом.

Предности и недостаци

Плоче врата имају бројне значајне предности које такве конструкције могу учинити удобним и једноставним за руковање. На првом месту треба истаћи њихов естетски изглед, што се може видети на бројним фотографијама у нашем чланку. Таква врата изгледају грациозно и привлачно. У исто вријеме, обложена врата су много лакша од конструкција од пуног дрвета због употребе суптилнијих украсних уметака.

Блок врата имају дуг вијек трајања и много јефтиније конструкције од интегралних низова вриједних врста дрвећа. Један од недостатака таквих производа је прилично честа недосљедност у процесу производње филтера предвиђене технологије. Такође, у процесу њихове производње користе се сировине ниског квалитета. Истина, због правде, треба нагласити да су такви недостаци својствени производима мало познатих произвођача.

Независна производња филмова

Врата плахте властитим рукама могу се направити код куће. У том процесу главну улогу игра жеља и присуство неких вештина у раду са стаблом. За израду кутија биће потребни следећи алати: грађевински метар, оловка или маркер и дрвосеча. Такође, требаБрушење коже различитих величина зрна, одвијача, длета и секача.

Прво морате направити прецизна мјерења постојеће рупе за врата. У овом питању грешке нису дозвољене, јер ће бити практично немогуће касније их поправити. На следећем кораку морате направити кутију за врата и инсталирати је на вратима. Након тога можете наставити са пројектовањем секцијског крила врата. Као прво, направљена је сличица будућих врата са детаљима свих конструкцијских елемената и фрагмената декорације.

Многи искусни стручњаци саветују почетнике да започну производњу панела сопственим рукама од дизајна који обезбеђују присуство шест филтера. Технологија израде ових крпица је добро разрађена и много лакша него производња софистициранијих производа. Након креирања скице, потребно је направити оквир за будућа врата. За то, оловка се наноси на димензије дрвене греде и одсеца комаде жељене дужине. Као резултат таквих манипулација излазе два главна бочна регала, два попречна, као и унутрашња шина. Да би се осигурала дуготрајност и поузданост пројекта, омогућити стварање удубљења и удубљења. Уз њихову помоћ, биће могуће причврстити елементе оквира крила врата, док ће их претходно подмазати столарским љепилом.

На оним тачкама крила врата, гдје ће се у будућности уредити секције, потребно је направити косине. Ако су панели направљени од дрвета, препоручује се да се користи као квалитетМатеријал је дрвени низ. После сечења елемената из целог комада дрвета око ивица, направите резове, а затим их фиксирајте заједно са котлетом. Можете користити и стаклене украсне уметке. При избору овог решења за унутрашња преградна врата, декоративни елементи се фиксирају шинама и џамперима.

У завршној фази израде секционих врата, производ је потребно покрити лаком или тонирањем. Код куће, површинска обрада се може обавити на неколико начина. Да, крило врата можете покрити једним слојем транспарентног лака, нанесите обојену боју (тонирање) на равнину, обојите производ неколико пута сјајним или мат лаком. Поред тога, дозвољено је да се платнена врата обраде лаком на полиуретанској подлози.

Употреба неколико слојева овог материјала ће постићи оригинални ефекат. Готов производ ће имати сјајну текстуру и изгледати спектакуларно и необично.

Након сушења боја и лакова остаје само уградња арматуре на крило врата, као и уградња на већ монтирану кутију.