Индикатор напона на ЛЕД диодама

Проверите затегнутост у ланцу - поступак потребна када се обављају различите врсте радова везаних за електричну енергију. Неки фанови, струје и понекад професионалци користе ову домаћу "контролку" - а касете са сијалицом за који су везани жице. Иако је ова метода забрањена "Сигурне употреби потрошача," то је веома ефикасна у правилној употреби. Ипак, ту сврху је боље користити ЛЕД детерминанте - сонду. Они се могу купити у продавници, али можете сами направити. У овом чланку ћемо објаснити зашто нам је потребна такве уређаје, на основу чега су они раде и како да индикатор напона ЛЕД диоде са рукама.

Шта је логика сонда?

Овај уређај је успешно примењена када неопходни елементи учинка на пре-екран једноставног електричног кола и за примарну дијагнозу једноставних уређаја - то јест, кад не треба високу прецизност. Са логике сонде може:

  • Одредити присуство напона величине електролантсиузи 12 - 400 В.
  • Идентификација полова у једносмерне струје.

  • Царри инспекцију транзистора, диоде и друге електричне делове.
  • Дефинисати фаза вену у електролантсиузи АЦ.
  • Продзвонити кола да провери његов интегритет.

најједноставнији и поуздани уређаји, који се добивајуНаведене манипулације су индикаторски одвијач и звучни одвијач.

Сондирање електричне енергије: принцип рада и производње

Једноставна детерминанта на две светлеће диоде и неонској сијалици, која међу електричарима званим "Аркасха", упркос једноставном уређају, омогућава да се ефикасно одреди присуство фазе, отпорност на електрични круг, као и да се детектује у кругу кратки спој (кратки спој). Универзална сонда за струју се углавном користи за:

  • Дијагностика за ломљење намотаја и релеја.
  • Мотор и сонда за гас.
  • Провјера исправљачких диода.
  • Одређивање закључака на трансформаторима са више навоја.

Ово је далеко од комплетне листе задатака који се решавају уз помоћ сонде. Али горе наведено је довољно да схватимо колико је овај уређај користан у раду електричара.

Као извор напајања, ова батерија користи обичну батерију напона од 9 В. Када је сонда тестера затворена, вриједност потрошене струје не прелази 110 мА. Ако су рајсфершлуси отворени, уређај не троши електричну енергију, тако да не треба режим дијагностике прекидача, нити прекидач за напајање.

Сонда је способна да своје функције обавља у потпуности, док напон на напајању не пада испод 4 В. Затим се може користити као индикатор напона у круговима.

За време прекида електричног круга, чији је отпор 0 - 150 ома, две светлеће диоде - жуте ицрвена боја. Ако је отпор 151 ома - 50 кΩ, сјаје само жута диода. Када се напон мреже од 220 В до 380 В примени на сонду уређаја, неонска лампа почиње да светли, док истовремено долази до лаганог треперења ЛЕД елемената.

Шема овог индикатора напона је на Интернету, као иу специјализованој литератури. Приликом израде такве сонде сопственим рукама, њени елементи се уграђују у кућиште, које је израђено од изолационог материјала.

Често се у ту сврху тијело користи из меморије било којег мобилног телефона или таблет рачунала. Са предње стране кућишта потребно је уклонити пин-сонду, са краја - квалитативно изолован кабл, чији је крај осигуран сондом или затварачем - "крокодил".

Прикупљање најједноставније сонде за напон са ЛЕД индикатором - на следећем видео снимку:

Како властитим рукама направити електричну енергију за узорковање Јувентуса?

Неки сретници у "арсеналу" могу наћи много корисних ствари, укључујући слушалице (капсуле) за телефон ТК-67-НТ.

Још један погодан уређај опремљен металном мембраном, унутар које се налази пар серија повезаних бубњева.

На основу овог дела може се саставити једноставан узоркивач звука.

Прво морате раставити телефонске чаше и међусобно искључити завојнице. То је неопходно да би се ослободили њихових закључака. Елементи су постављени у слушалице испод звучне мембране, близузавојнице Након монтаже електричног кола добија се потпуно функционална детерминанта са звучном индикацијом, која се може користити, на пример, за проверу трагова штампаних кола на међусобном коло.

Основа такве сонде је електрични генератор са индуктивном супротном интерконекцијом, чији су главни детаљи телефон и транзистор мале снаге (најбољи од германијума). Ако немате такав транзистор, можете користити други Н-П-Н водич, али у овом случају треба променити поларитет напајања. Ако се генератор не укључи, закључци једне (било које) завојнице морају се мијењати између мјеста.

Можете повећати јачину звука тако што ћете изабрати фреквенцију електричног генератора тако да буде што је могуће ближе резонантној фреквенцији слушалица. Да би се то постигло, мембрану и језгро треба поставити на одговарајућу удаљеност, мијењајући интервал између њих да би се добио жељени резултат. Сада знате како да направите индикатор напона на бази телефонских слушалица.

Производња и употреба најједноставније сонде за напон на видеу:

закључак

У овом материјалу, разговарали смо о томе како се ЛЕД индикатор на ЛЕД-овима може сакупити властитим рукама, а такође смо размотрили и питање производње једноставног дијагностичког уређаја заснованог на звуку слушалица.

Као што можете видети, лако је монтирати ЛЕД индикатор као звучни детерминант независно - довољно је да га имате при руцилемилицом и потребним деловима, и имају минимално електрично знање. Ако не волите сами да скупљате електричне уређаје, онда када бирате уређај за једноставну дијагнозу, вреди остати на уобичајеном индикаторском одвијачу који се продаје у продавницама.