Класична штукатура за плафон

Уз помоћ штукатуре не само да можете створити јединствену унутрашњост у кући, већ и сакрити недостатке на стропуОформление стропа - то је искључиво креативни задатак за рјешење којег се користе разни алати. Стуццо бирају они који цијене класични стил, удобност и изузетну љепоту. Прочитајте и научите како да направите штукатуру на вашем плафону!

Калуповање на стропу у стану

Традиционално, штукатура подсјећа на обраду дворана у великим богатим кућама њихове далеке прошлости. Међутим, данас је овај тип декор широко коришћен чак иу најобичнијим становима. Разлог је што су постојали производи, савршено имитирају глинене или гипсане цртеже.

Тренутно је штукатура направљена од следећих материјала:

 • гипс;
 • полиуретанска пена;
 • пена;

Прва опција захтијева умјетничку вјештину за самостално стварање једнаког и лијепог узорка. Иако је лако створити лагани дизајн за свакога. Међутим, ако желите да сами видите савршено поновљиве елементе штукатуре, препоручује се употреба блокова од пене или пјенастог полиуретана.

Стуццо плафон ће дати вашем ентеријеру луксуз и префињеност

Да би се максимално приближио изглед готових блокова жбуке, користити боју. Бијела боја ће створити осјећај апсолутно нових штукатура, а беж боје ће створити атмосферу старе дворане.

Методе украшавања стропа штукатуре

Постоји неколико традиционалних начина за руковањеплафон са штукатурама. Наравно, слику могу изабрати сви, али неке навике у погледу локације декоративних елемената за штуко треба да се одржавају у сваком ентеријеру користећи ову врсту декорације плафона.

Најпопуларнији типови декоративних елемената од гипсаних калупа су:

 1. Утичнице.Сместити место под лустер је одлична идеја која ће освежити декор и додати атмосферу елеганције и лепоте у целу собу.
 2. Вијенац.Лајсна за штукатуру је одлична алтернатива уобичајеним спуштеним плафонима. Вијенац краси не само плафон, већ и зид, чинећи транзицију глатком и мекшом.
 3. Лајсне.Овај тип декор се користи за стварање геометријске фигуре на плафону. У другим деловима просторије, одличан је за зонирање простора на зиду: уоквиривање одређених елемената декорације, на пример, огледала или слика.

Декор вијенца из штукатуре претворит ће цијелу собу у цјелину

Карниси и летвице имају важан функционални значај. Под полиуретанским тракама је лако сакрити ожичење.

Плафони са штукатурама: декорација сликарством

Декор стропа са штукатуром је леп. Двострука лијепа штукатура, ако је укусно обојена. Под сликарством је погодна свака штукатура: и природна, од гипса и вештачке од полиуретанске пене. Разлике се могу направити само у боји која је погодна за бојење.

Најпопуларнија метода бојања жбуке је позлата. Изванредни делови рељефапокривени су златном бојом, или су појединачни елементи у потпуности прекривени златом.

Уз помоћ обојеног калупа лако је прикрити постојеће недостатке на плафону без поправке

 • злато;
 • декорација боја елемената;
 • зестраивание беиге схадес;
 • умјетничка зидна слика, вињета с лијеваним штукатурама.

Лаган и удобан плафон са жбуком од полиуретана

У овом тренутку, многи више воле да украшавају своје домове штукатурама од полиуретана. Иако појава таквих производа и даље показује своју умјетност због изванредне уједначености репетитивних елемената, али и даље су разлози за одабир ове врсте крајолика много.

Кое предприатиа на штукату от полиуретана:

 • Полиуретан је веома лаган материјал. Стуццо, од полиуретана, држи се чак и на течним ноктима.
 • Полиуретан није застрашујући ни за влагу нити за мирисе.
 • Брига за такав плафон ће бити једноставна: прашина и прљавштина се не акумулирају на полиуретану.
 • Полиуретан је прилично отпоран на ударце. Једноставне акције се изводе без оштећења.
 • Можете обојити ваш плафон од полиуретанске штукатуре или га обојити.
 • Полиуретан има ниску цену.

Стуццо из полиуретана може се инсталирати у било коју просторију

Стуццо из полиуретана се не разликује много од гипсаних елемената, али функционално и по високој цијени, осваја природног конкурента!

Дизајн стропа са штукатурама природног гипса

Ако одлучите да се плафон третира гипсаном жбуком, онда се припремите за потешкоће које ће вас наићи на пут до резултата. Међутим, ако све прође глатко, ако будете опрезни и опрезни, резултат ће вам се свидети не једну деценију! Природна штукатура - то је луксуз и радост од ручног рада.

За припрема решења, следите препоруке:

 1. Поделити гипс у праху са водом до конзистенције јогурта.
 2. Сипати гипс у припремљене облике.
 3. Савијте гипс да бисте избегли шупљине.
 4. Оставите пола сата док се потпуно не замрзне.

Мешајте снажно са специјалном млазницом на бушилицу.

За мешање раствора гипса користите само хладну воду

Да би се повећала еластичност елемената, додати раствор ПВА лепку. Ова штукатура није пукла.

Уградња великих предмета врши се завртњима. Мали дијелови се могу причврстити на љепило ПВА, кит или чак на текуће нокте. Исто тако, многи људи се питају шта да ураде ако део падне или се сломи. Рестаурација декорације штукатуре врши се ручно помоћу раствора чија је рецептура горе наведена. Рестаурација декорације, као и њена почетна израда, требало би да заврши сликање у тону до стропа или сликање на замишљеној скици.

Лајсне за строп (видео)

Стуццо на стропу је елегантан класик, доступан свима. Декорација у облику штукатуре ће створити нежност и светлостатмосфери. Са штукатурама на плафону, ваша соба ће личити на дворску дворану. Приликом поправке стана или куће, свакако размотрите могућност постављања украса у облику штукатуре. Стуццо плафон је одличан начин да направите нешто оригиналније од уобичајених типова завршних обрада.

Стуццо строп у ентеријеру (фото)

)