Резна ивица сухозида

Најчешћи материјал за унутрашњу обраду је гипсана плоча. Како уклонити чип на сухозиду и треба ли то учинити? Како и који алат за резање зида сухозида, размотрите испод.

Зашто обрезати ивицу ГКЛ-а

Рубови на плочама сухозида су потребни да би се зглобови на површини третирали сухозидом. Ако на плахти неће бити закошења, онда ће кит између плоча бити премален, а конструкција сухозида ће се временом почети пуцати. Да бисте добили глатке, глатке зглобове који се неће распасти, потребно је подрезати руб плоче сухозида.

Постављање сухозида и полагање спојева не траје много времена. Гипсана плоча ствара глатку површину за наставак ремонтних радова. Зид са ГКЛ се лако пастеризује тапетама, лакираним и другим.

методе сечења

Можете користити следеће алате за сечење:

  • керамичка плоча
  • нож за монтажу

Сечење ивица авионом

Најбоље је узети чип на сухозиду помоћу керамичке плоче. Уређај помаже да се обрију савршени профили. Резање се врши само на хоризонталној површини. Ошишамо косину под углом од 22,5 степени.

Обрезивање ножем за монтажу

Такође можете користити нож за монтажу да бисте изрезали косу. Процес рада:

  1. Ставите лист на равну хоризонталну површину и држите га с нечим;
  2. Повлачимо се из угла листа 5-6 мм и цртамо линију оловке,који ће уклонити посјекотину;
  3. Почињемо да глатко резамо слово дуж ове линије. Мора да изађе да се увије чак и чипс. Не радите листове тестере или трзаје. Лице би требало да буде отприлике две трећине дебљине ГЦЛ;
  4. Након што је лице очишћено малим лаком за нокте или планом отпорним на рђу, док не постане глатко и глатко.

Да ли је потребно одсећи ивицу сувог зида? Наравно, неопходно је за савршено поравнате ивице и спојеве листа. Гипс картон - популаран материјал који вам омогућава да монтирате различите архитектонске форме, модификујете просторију. Једноставна инсталација, резање лимова, лако руковање, бојење у било којој боји, приступачна цена, главне предности овог материјала.