Како причврстити плафонски плафон на плафон: 6 исправних корака

Монтажа стропних вијенаца не представља посебну сложеност и под силом било ког власника није једно кућиште без застора. Завјесе, наравно, треба објесити на стрехе. Инсталирање новог вијенца, као и замјена старог с новим, не захтијева пуно труда, калкулација и вјештина. Али, ипак, не зна сваки власник и он то може. Питање како поправити кровни плафон до плафона, не може свако да одговори, јер нису сви укључени у то. Можете, наравно, назвати мајстора кући, али имате не толико алат и, што је најважније, жељу да то урадите, могуће је да то урадите сами.

Каква удаљеност од стропа виси надстрешница: бесплатно рјешење

Дакле, још увек сте изабрали зидни вијенац. Одмах постоји легитимно питање, а колика је удаљеност од плафона да објесимо овај вијенац?

Карниси (завесе), постоје два типа: зидни и плафонски. Кровни плафон, наравно, виси на стропу, а зид - на зиду.

Разноврстан сет стропних вијенаца може повољно нагласити љепоту завјеса у унутрашњости

Међутим, најчешће, зидни вијенци висе на плафону, а плафон - на зиду, већ коме је више на укусу:

 • Удаљеност на којој ће се објесити ваша стреха, изабрана је произвољно, то јест она коју највише волите;
 • Једина ствар коју треба запамтити је да, ако завјесе с прстеном, треба да буду постављене тако да се ти прстенови не приањају, онда преко плафона, због премаленог размака између плафона и вијенца. По правилуразмак између стропа и горњег носача завјесе мора бити најмање 5 цм
 • Ако су те жице (а понекад и причвршћене за зидове), онда се морају темељити и на горњој ивици конзоле, мада их можете уредити и до 5 цм, према властитом нахођењу или чак у близини стропа.

На крају, као што сте већ схватили, удаљеност између плафона и зида се бира више на основу личне перцепције дизајна и естетике.

Шта причврстити завјесу на плафон: потребан носач и алат

Народна мудрост каже: - Он не зна колико не може чак ни убити чавао.

Дани када је нокат могао да буде убијен у зиду или на плафону је пао. Је ли то ако користите посебну типлу, која је кован са посебним монтажним пиштољем. Међутим, ово је превише узнемирујуће и уопште вам није потребно.

Да би се свака завеса сигурно причврстила, потребно је да имате минимум алата и причвршћивање.

Пре него што се започне са уградњом стропног вијенца, потребно је припремити алате за рад

.

Припремимо се за рад:

 1. Бушилицу или бушилицу. Ако је зид цигла, онда ће ударна бушилица бити довољна, добро, и ако је још од бетона, онда жељеног ударца, као моћнија техника.
 2. Бушилице са сличним низовима. Препоручује се да имате више сврдла, јер ако избушите бетонски зид, могућност искључивања бушилице у челични оклоп, који чак може лако да оштети или уопште разбије бушилицу, није искључен.
 3. Оловка илиМаркуп маркер.
 4. Рулет.
 5. Типле за бубањ.

Најточнији пречник типла за овај случај - 6мм. Ово је више него довољно за поуздано причвршћивање, а не тако тешко током бушења - тако да "пуцати из топа на врапце", постављајући типле већег пречника, нема смисла. Када смо уочили место будућих отвора на плафону, бушимо их, а затим поправимо вијенац, шта год да је изграђен.

Окачити завесе на вијенцу: на различите начине

Како објесити завјесе на стрехе и како је најбоље то учинити?

Постоји неколико начина, а сваки власник стана може изабрати онај који више воли.

Пошто су методе различите, вреди остати одвојено на свакој од њих.

Метализиране решетке се користе као причвршћивачи за завесе на цевастим вијенцима

начина:

 • Прстенови и куке.Зидни вијенци, по правилу, завршени су и носе се непосредно прије уградње вијенца. Прстени и куке могу бити једини сет, а можда и не.
 • Такозвани "крокодили".Принцип њиховог рада се не разликује од рада клипа за постељину, али са разликом да је површина "крокодила" направила зубе, тако да су завесе сигурно причвршћене и не клижу.
 • Крпена марама и шалови.Поново се примјењују на исте цијевне вијенце, који, као што сте с правом примијетили, доминирају данашњим тржиштем. Предност овакве завјесе је у томе што се вијенац због њих готово и не види, јер је затворен што је више могуће.Између зглобова ткива је одређена удаљеност, крила вам омогућују да сакријете вијенац што је више могуће, а чини се да је вијенац потпуно одсутан.
 • Јетре.​​Примењују се само на вијенце цјевастих. Луверси су метални прстенови уграђени у врх завесе, а ови прстенови се носе на цевастим вијенцима.

Зидни вијенци су веома популарни, али то не пориче популарност стропних вијенаца.

Како причврстити плафонски вијенац на спуштени строп од сухозида

Након завршетка главног дијела вашег стана остаје посљедња цртица: поставите вијенац на спуштени строп, у овом случају - сухи зид.

Постављате себи питање: како поуздано и без оштећења сухозида поправити плафонски вијенац?

Исправна монтажа за суву градњу се постиже ако је прије крпљења плоча, у подручју гдје се планира уградња вијенца, потребно унапријед поставити дрвену греду. Вијенац, након уградње сухозида, сигурно вијцима са вијцима на греду.

Монтажа вијенца на строп од гипсаних плоча врши се уз помоћ сидришта "лептир"

Међутим, постоје случајеви у којима је спријечено сљедеће:

 1. Греда је инсталирана;
 2. Греда је уграђена, али не тачно, а шрафови једноставно падају у сухозид, а не у дрво, што овом дизајну никако не даје потребну поузданост.

Да би се избегло даље ломљење вијенца и, као резултат тога, његов пад, као и уништењеСуви зид, потребна је специјална монтажа.

Типови специјалне монтаже:

 • Буттерфли довел.Посебни типлови специјалне конструкције. Дизајн лептира је такав да, након што је вијак затегнут у сухозиду, на полеђини сувог зида, откривен је колац, што подсјећа на крила лептира.
 • Довел "кишобран". Након што је савладала рупу и ушла у празнину, клипни отвор је отворен у облику кишобрана, чиме се повећава оптерећење простора на сувом зиду.
 • Завртањ за типле.У овој опцији, не морате чак ни бушити суву градњу - типла је једноставно умотана у одвијач.
 • Сидрени вијак.Ово причвршћивање је посебно важно када требате објесити врло тешке завјесе. У овом случају, и суви зид и основни плафон се буше до дубине од 5 цм, а избор дужине сидра се заснива на дебљини лима и размаку између основног плафона и самог сувог зида.

Дакле, ако бар није унапред инсталиран, увек можете пронаћи излаз из ове ситуације.

Како инсталирати плафонски вијенац од пластике: корак по корак

Пластични вијенци изгледају сјајно у соби с модерним интеријером.

Вијци су причвршћени на плафон тако да практично не гребу очи док су у тканини.

Делови делова стропних вијенаца

Завјесе су, дакле, у првом плану. Рад на причвршћивању таквог вијенца није толико компликован, а истовремено и такав сидриштеврло поуздан.

Углови су једноредни, дворедни, троредни и четверострани.

Упаковка:

 1. Окретни угао.Има 45 ° и 90 °, тако да је могуће изградити разне вијенце и завесе.
 2. Чепови. Они су специјално дизајнирани и спречавају клизање куке.
 3. Декоративни елементи.На пример, самолепљива трака.

Када сте припремили бушилицу, метални нож, типле, одвијач или одвијач, оловку или маркер, можете почети.

Монтажа, корак по корак:

 • Утврђујући мјесто гдје се налази вијенац, потребно је одредити оквирну схему за одређивање дужине вијенца, као и узети у обзир повлачење са зида, ако постоје елементи за окретање;
 • Ако је вијенац причвршћен уздуж линије прозора, онда је потребно одрезати помоћу браварског ножа профил тражене дужине. Ако завјесе виси у средини просторије, а бит ће различити окрети, онда симулирамо схему, према којој се елементи секу, и они се монтирају одвојено.
 • Да би се завјеса причврстила на плафон, потребно је избушити рупе у профилу тако да вијци држе профил заједно са завесама. Приближна удаљеност између вијака је пола метра.
 • Причвршћивање профила са бушеним рупама на место монтаже, обележите плафон, наводећи место за будуће отворе.
 • Избушите отворе, поставите типле.
 • Након причвршћивања профила, повезивањем отвора профила са рупама на зидовима, причврстите профил и заврните вијке.
 • Слично томе, елементи за окретање су причвршћени.
 • Поставите куке у жљебове, инсталирајте, ако је потребно, чепове и граничнике.
 • Ставимо украсну траку.
 • Вјешање завјеса, побрините се да је све урађено исправно.

Будите опрезни када радите на врху!

Монтажа стропне завесе за завесе (видео)

У закључку, треба рећи неколико ријечи о свему горе наведеном, тј. Да би радили у том правцу као што је уградња кровног вијенца на плафону, а не претворили се у проблем за цијелу породицу, који је прешао у дуги, вишедневни догађај, требало би прочитати чланке о овој теми, као и проучити једноставне видео и фото материјале у који су сви једноставно и ефикасно описани. И онда, наоружани неопходним, такође није софистицирани алат, да би направили саму причу. Сретно у поправку вашег стана!