Како причврстити пластичне плоче на сухозид

Ако одлучите да користите пластику као материјал за третман зидова, онда ће бити корисно разумети како да причврстите ПВЦ панеле за сухозид. Приликом уградње потребно је слиједити јасан план рада, јер фиксирање ПВЦ панела на сухозид мора бити чврсто и издржљиво.

Како леплити пластичне плоче на сувом зиду

Да би се фиксирале пластичне плоче на сувом зиду, користе се два прикључка:

  • закрпе се могу фиксирати помоћу вијака;
  • специјално љепило, којим се плоче могу причврстити на глатку површину зидова.

Спојни елементи за вијке

Прва метода захтијева причвршћивање надградних плоча на зидове сухозида уз кориштење вијака. Овдје је потребно правилно пронаћи носиве профиле, којима се ГКЛ причвршћује - управо они ће причврстити пластику. Пластичне плоче су окомите на профиле. Ако су профили постављени вертикално, онда фиксирање ПВЦ панела на сухозиду мора бити хоризонтално, помоћу вијака.

Процес причвршћивања треба започети одоздо. Ако су крпе фиксиране вертикално, онда их је потребно причврстити, почевши од лијевог краја према страни прозора или врата. И у првом и другом случају, чешљеви платна би требали да се прате један за другим у правцу кретања.

Причвршћивање лепка

Други начин рјешавања проблема "фиксирања ПВЦ панела на сухозиду" је монтирање помоћулепак Овдје је могуће причврстити ПВЦ панеле на сухозид у било којем смјеру. Овом методом се обично лепи ПВЦ панели на сувом зиду у купатилу. Пошто је ГЦЛ материјал са равном површином, онда није потребно додатно изравнавање зидова у просторији. На исти начин, тканина се залијепи за плафон.

Пластичне плоче од гипсаних плоча могу бити течни нокти. Лепљива композиција се наноси на полеђину тканине у средини, као и на периметру. Када се смеша добро апсорбује, тканина треба да се залијепи за базу, чврсто притисне.

Будући да је могуће да се ПВЦ панели причврсте на хефталицу, користите га и да бисте обезбедили већу чврстоћу ако је причвршћена на течне нокте. Али панели морају бити дебели, иначе се могу раздвојити.

Лепљење овакве пластичне тканине, даје вам равну површину и додаје атрактиван изглед соби.