Мини-ремонт: 6 радова, него за рад на балкону

Облагање је одличан материјал за балконе, а модерна тканина (овдје се могу наћи овце) односи се на приступачне и једноставне материјале, који, укључујући, третирају зидове на балкону. Да би природна облога изгубила своју природност и служила дуже, потребна је нека врста импрегнације, а боље - висококвалитетни декоративни премаз. Може се бојати, лакирати, итд.

Да ли ми је потребан поклопац за облоге

Вриједи радити, то је дефинитивно. И не само са декоративном сврхом. Ако правилно обрадите плочу, значајно повећате вијек трајања материјала, завршни премаз ће бити стабилан, додаће се облози жељене боје или нијансе. Ова процедура није тако једноставна, јер се премаз састоји од неколико слојева.

Правилном обрадом облоге могуће је повећати њен радни век

Чак и обрнута страна дрвених облога мора бити третирана антисептиком. Најчешће се користе Виасасол и његови аналози. Ово је транспарентан прајмер који треба да потопи плашт тако да се на њему не појави плијесан и да не потамни. И боље, наравно, примените овај прајмер у периоду пре монтаже. Тада ће панел бити у потпуности обрађен.

Припрема: како покрити надвратник на балкону

Припремна фаза се састоји од процедура лечења. Потребно је уклонити сву прљавштину, уклонити застарели поклопац, ако га има. Немогуће је бојати или бојити на сирову површину.

Пре покривања вагона, потребно је провести припремну фазу за поступке третмана

Фазеобука:

  • Сачекајте да се лан осуши да би се заштитни агенс применио, захтева савршено суву површину плашта;
  • Затворити све празнине које се теоретски могу појавити у процесу сушења прајмера;
  • Неопходно је све очистити од прилика и оних штапова који очигледно испадају;
  • Потребно је навлажити крпу.

Ако је постељина стара, лако се чисти, помоћи ће вам посебно складиште. Направити раствор соде, 0,3 кг соде /10 л топле воде. Ако видите гљивицу на дрвету или замрачење, морат ћете прибјећи поступку избјељивања. Али овај процес је компликованији, захтијевајући посебан опис.

Боја балкона унутра: боја за балкон

Сва средства, која се могу третирати платном, подељена су у три групе - боје, лакови и специјалне импрегнације. Свако средство вреди размотрити одвојено. Многи преферирају следећи корак - третман лака. Али сликање облога је такође могуће, док је у многим случајевима чак и решење занимљивије.

Постоји неколико врста боја за облоге

Боја за облагање:

  • Боје на бази уља . Суши се дуго времена, али се истовремено добро апсорбује и чврсто штити материјал. И што је најважније, дозвољава дрвету да дише. Надвратник истовремено постаје отпоран на влагу, површина постаје много спорије старење. Постава не поцрвени или испуцала.
  • Лакирана боја на уљним или алкидним смолама . Направите ове боје висококвалитетних уља за сушење. И решење за разблаживање до потребне конзистенције захтева исту супстанцу. Ако сте изабрали такво складиште, ондаПлочу за облагање треба обојати у два слоја. Супстанца ствара филм отпоран на влагу са добром отпорношћу на мраз. Може се користити за обраду фасаде, како на балкону тако и на лођи.
  • фасадне боје . Име говори сама за себе. То су нитро-боје, алкидне смоле, као и алати са полимерним адитивима. У овој врсти боје добар је отпорност на влагу, добро се примјењују и издржљиви.

Ако наносите дебели слој боје, може сакрити мале мрље. Што се тиче боје, најчешће је бела. Али ако морате пренијети љепоту дрвене структуре балкона на балкону, морате одабрати лак.

Избор лака: какав лак за прекривање облоге на балкону

На балкону се може користити лак на бази воде. То је сигурно средство од чистог материјала и различитих компоненти. Намочите лак брзо, нема карактеристичан мирис. Истина, заштитне особине таквог лака нису високе. Али ако је облога заштићена стаклом балкона од агресивних временских услова, може се користити лак.

Најбоље је да се на балкону користи лак на бази воде

Можете користити и следеће врсте лакова:

  • Акрилни лак - добро штити дрво од обилне влаге и ултраљубичастих зрака, супстанца не садржи безопасне, испарљиве хемијске елементе. Прво морате да растворите алкохол лака до жељене конзистенције. Ово је вероватно најпопуларнији алат за обраду облоге.
  • Алкидни лак - али овдје се добро користи у подручјима с високимвлажност Овај премаз отпоран на влагу. Истина, такав лак одликује оштар мирис и дуго се суши. Али он има одличну отпорност на ударце.
  • Полиуретански лак. Погодан само за спољне облоге облога. Отпорност на влагу и влагу, отпорна на мраз, издржљива и брзо се суши. Али мирис му је специфичан и он ослобађа штетне хемикалије. И тако, за унутрашње уређење балкона није прикладно, само за вани.

Осим лака и боје, користи се и заштитна. Ако је сунчана страна балкона, потребна вам је импрегнација, што је могуће више заштитити од излагања сунцу. И импрегнација је такође другачија.

Импрегнација: шта покрити /обојити облогу на балкону

Најједноставнији начин заштите платна је морилка. Истина, боја моорила није подразумијевала много разноликости, али ипак можете одабрати, примјерице, тон ариша или тон моке, ебановине, лимуна итд Импрегнација је квалитативна, штити дрво од процеса труљења, плијесни и других гљива.

Малтер - најједноставнији начин заштите облоге

Постоји и импрегнација на основи воска. Али они се обично користе у подручју са повећаном влажношћу. Ова импрегнација ствара филм отпоран на влагу, а површина облога постаје или благо мат, или са предивним сјајним сјајем. Премаз има добру отпорност на топлоту и мраз.

Алгоритам за обнављање облоге

Након што је облога већ очишћена, његова површина мора бити полирана конструкцијском кожом. Затим нанесите антисептик, слојПримењени антисептик ће осушити дан. Постељина је даље прекривена посебним лаком или бојом. То можете урадити четком, ваљком или спрејом за боју.

Покривање облоге лаком или бојом може се обавити помоћу ваљка или четке

Ако постоје уочљиве грубе површине, онда их након сушења треба ићи ситно. Тада се површина третира са другим слојем премаза. Сачекајте да се облога потпуно осуши. Па, можете се дивити свом послу.

Савет: шта да радимо са постељином на балкону (видео)

Облагање - природно леп материјал, његов специфични материјал за обраду може се грациозно нагласити. Не заборавите на употребу антисептика и квалитетног чишћења, ако је облога већ стара. Гоод репаир!