Карактеристике минералне вуне П-75, П-125, П-175

Карактеристике минералне вуне П-75, П-125, П-150, П-175 утичу на минимални слој топлотне изолације на радну структуру и трошкове извођења свих радова на изолацији куће за зиму. Размотрите карактеристике стаклене и камене вуне различите густине, које треба обратити пажњу. Како сваки власник приватне куће жели да задржи максималну количину топлоте код куће зими, како би смањио трошкове гријања.

Данас постоји велики број произвођача минералне вуне који нуде велики избор изолационих материјала на бази базалтних стена и стаклопластике на грађевинском тржишту. Даље размотрите који базалтни грејачи треба да буду изабрани у складу са савременим грађевинским прописима. На крају чланка погледајте видео-преглед модерних грејача и њихових карактеристика.

Главни типови минералне вуне

Данас се минерална вуна углавном односи на три влакнаста материјала од неорганске топлотне изолације: камена вуна, фиберглас и шљака. Све врсте имају различите карактеристике, које зависе од дебљине и дужине влакна. Да опишемо више о свакој врсти грејача, наведите најважније карактеристике минералне вуне П-75 и П-175 за изолацију куће.

Спецификације стаклене вуне


Гријач од стаклопластике у мадрацима УРСА

Ролне и отирачи од фибергласа су јаки, састоје се од влакана дебљине 15 микрона и дужине око 50 мм. Рад са материјалом треба бити пажљив, користећи средстваИндивидуална заштита, јер се прашина може апсорбирати у кожу или озлиједити слуз. Коефицијент топлотне проводљивости материјала је око 0.0552 вати по метру на Келвину, радна температура материјала је до 450 степени Целзијуса.

Техничке карактеристике шљаке


Пхото Роцквоол Роцквоол Тецхно Гласс

Камена вуна се производи од троске, влакна материјала имају дебљину до 12 микрона. Камена вуна има киселост, тако да може довести до корозије метала током судара. Шљака, попут стаклене вуне, упија влагу, па није погодна за топлинску изолацију влажних просторија. Стога, када користите минералну вуну, треба да користите Тецхно стаклену парну изолацију са стране топле просторије.

Техничке карактеристике минералне вуне

У каменој вуни, влакна не жале, тако да је рад са материјалом много лепши и сигурнији него са грејачем од стаклене вуне. Ако неко каже "техничке карактеристике минералне вуне П-125", онда то често значи камена вуна. Топлотна проводљивост материјала је око 0,12 вата по метру на Келвину, а радна температура овог материјала је до 600 степени Целзијуса.


Пхото Загревање цеви у подруму зграде са минералном вуном

Карактеристике минералне вуне П-75

Густина ове марке, на основу назива, износи 75 кг по кубном метру. Миниват П-75 је погодан за монтажу на хоризонталне равни где нема оптерећења. Карактеристике минералне вуне П-75 идеалне су за полагање на поду првог спрата стана или куће,за топлотну изолацију цеви за грејање и вентилацију - свуда где у току рада неће бити оптерећења на слој топлотне изолације.

Карактеристике минералне вуне П-125

Густина минералне вуне је већа и износи 125-150 кг по кубном метру. Карактеристике минералне вуне П-150 имају најбоље показатеље буке, а материјал је густ и издржљив. Материјал се може користити као звучна и топлотна изолација фасаде зграде, унутрашње преграде. Користећи Минват П-150 можете и загрејати предњи део куће са дрветом и дуплим кровом.


Пхото Изолација крова сопственим рукописом

Карактеристике минералне вуне П-175, ПШ-200

Ова минерална вуна има високу крутост (то се одражава у скраћеници ПЗХ и ППСХ) и креће се од 175 до 200 кг по кубном метру, респективно. Овај грејач се користи за монтажу на вертикалне површине, изолацију међу-спуштених плафона. Због ватросталних карактеристика ППСХ-200 и ППСХ-175, може се користити за изолацију запаљивих просторија.

Шта изабрати минерална вуна

Најпознатије робне марке "КНАУФ", "УРСА", "ИСОВЕР", "РОЦКВООЛ", "ИСОРОК", "ТехноНИКОЛ" су одличног квалитета. Цена сваке промене зависи од доступности додатних адитива, густине и ватросталности. Плоче од минералне вуне израђују се према модерним стандардима, круте плоче се израђују према ГОСТ-у 22950-95, те подлогама и ролама према ГОСТ 21880-94.

Плоче изолације од минералне вуне чине 90%Базалтно влакно које им даје већу снагу.

При куповини топлотне изолације у складишту, преиспитати карактеристике стаклених влакана и минералне вуне. Скловата се од камене вуне разликује по нижим цијенама, али се базалтне подлоге и плоче разликују по максималној удобности при монтажи, док је материјал отпорнији на високе температуре. Не заборавите да свака изолација од влакана захтева заштиту од испаравања.

Видео: Карактеристике минералне вуне