Како инсталирати пластични прозор

У главним прозорским клупчицама се одмах инсталирају пластични прозори. Међутим, понекад је неопходно одвојено извршити постављање прозора на пластичне прозоре. Најчешће се то дешава када је оштећен стари прозор, или су га власници одлучили замијенити из властитих разлога. Понекад се у новим зградама инсталација ових елемената оставља по нахођењу купца. Стога је питање како инсталирати пластичне прагови на пластичне прозоре од интереса за многе.

Предности пластичних прозорских клупица

Пластичне прозорске клупчице имају многе позитивне карактеристике:

  • не захтевају посебну бригу;
  • су погодне за рад:
  • дуго служе;
  • отпоран на механичка оштећења;
  • не боји се влаге;
  • равнодушан према микроорганизмима;
  • која није била изложена скупљању.

Дужина и ширина

Дужина прозорских профила варира од 4 до 6 метара, ширина - од 11 до 60 цм, дебљина - у подручју од 1,8-2,2 цм, а постоје и различити стубови за крајеве и спојеве, који могу оцрнити непривлачна места .

Приликом избора величине, запамтите да ширина директно зависи од дубине отвора прозора. Истовремено, излаз из зида у просторији не би требало да прелази 6-7 цм, у супротном, када ће загревање функционисати, без замагљивања, кондензација и формирање леда неће радити. Ако се прозорска плоча снажно заговара у просторији, то ће спријечити ширење топлог зрака из батерија и пењање. Од прозорапотребно је покренути прозор испод профила од најмање 20 мм, те индикаторе је потребно додати и на очекивану ширину. Можемо рећи да је ширина прозорске клупице једнака дубини отвора прозора плус излаз из зида у просторију и 2 цм, који иду испод профила.

Дужина прозорске клупице је једнака ширини прозорске клупице, плус 6 цм (то је минимална вриједност). На свакој страни треба да стрши 3 цм, тако да пластични угао, који се третира под угловима нагиба, не говори.

Припремни рад

Састављање прозорске клупице је најбоље урадити прије обраде падина. Ако направимо супротно, биће видљив јаз између прозорских клупчица и јата, што ће бити тешко затворити. Пре свега, треба да исечете радни предмет. Изрежите најбољу бугарску, онда ће ивица бити једнака. Ако Бугари нису при руци, можете користити електричну пилу или конвенционалну пилу, али врло уредно. Алат не мора снажно притиснути, јер у противном трагови могу остати на пластици. Ако су ивице једнаке, али уз ивицу оштрице постоје скербини, не брините: могу се без проблема затворити посебним пластичним јастучићима.

Ако радни предмет није дио рупе припремљене за то, онда се препреке морају уклонити. Ниједан перфоратор овде не може. Мораће да секу мале депресије у зиду. Али након инсталације све неједнакости ће бити постављене, тако да ће зид бити раван и монолитан.

фиксирање прозора

Понекад се прозорске клупице монтирају на специјалне споне директно на прозор. Али најпопуларнија опција је инсталација заупотребом дрвених клинова.У овом случају, цео објекат ће бити издржљивији и отпорнији на све врсте механичких утицаја.

Припрема се ставља на место припремљено за то, не заборављајући да буде део под прозорским профилом од 2 цм, а сада испод прозорског прага потребно је испунити клинове тако да се чврсто притисне на оквирну конструкцију прозора. Проверите ниво инсталације. Ако нешто треба поправити, користите клинове различитих величина док локација не буде тачна.

Након завршног подешавања, преостали простор испод прозорске клупчице се пуни пјеном. Ово је добра заштита од хладног зрака. Осим тога, пјена чврсто држи прозорску даску. Оловку је боље узети двокомпонентно тако да се не шири приликом сушења. Ако нема пене при руци, можете користити уобичајене.Али у исто вријеме на прозорској дасци морате ставити тешке предмете да поништите могућност деформације. Након сушења, пену уклоните оштрим ножем.

Завршава обраду

Крајеви се лако могу затворити специјалном ламинатном траком. Већ је прожета љепилом и украшена. Да бисте залијепили траку, користите вруће гвожђе (не више од 140-145 степени). Ако постоје избочине, могу се пажљиво полирати фино зрнатим брусним папиром или досјеом.

Поред тога, крајеви могу бити затворени коврчама са заобљеним рубовима. Стуб се реже на два дела, који се користе за полагање крајева. Да би стезали чеп, потребно је загрејати пиштољ за вруће лепљење и фиксирањедетаљи Након овог корака, инсталација прозорске клупице се сматра комплетном.

Сви ови радови се могу обавити независно. Али, потребно је запамтити све нијансе, неуспјех који се може претворити у велике невоље. Стога, приликом инсталације прозорске клупчице треба бити пажљив и прецизан. Сада знате како да сами инсталирате пластични прозор.

Како да сами поставите прозорску даску на пластични прозор: видео