Како инсталирати метална врата

Већина људи покушава да уради сав посао на уређењу и поправци дома. Разлози за овакву појаву су често љубав према стварању нечега властитим рукама, или уобичајени недостатак средстава за плаћање услуга специјалиста. Дакле, поставља се питање како инсталирати улазна метална врата у стан. У ствари, у овом процесу нема посебних потешкоћа, довољно је проучити редослед акција и видети тематске фотографије и видео записе о томе како правилно обавити овај посао.

Алати и припремна фаза

Потребно је припремити алате:

 • бушаћи чекић;
 • ниво балона;
 • рулет;
 • нож;
 • чекић;
 • одвијач или одвијач.

За материјале ће бити потребна монтажна пена за заптивање празнина за пуњење, дрвених клинова и елемената за причвршћивање.

Затим можете почети са демонтажом која вам је послужила за улазна врата (ако је кућа нова и без врата, ова фаза, наравно, није присутна). Алати ће морати да користе отпад, бугарску и чекић. Типично, стара врата се причвршћују за рупу металним иглама, тако да се морате потрудити и изрезати их бугарским. Када је рупа слободна, морате уклонити смеће и висак.

Рад са кутијом


Важно: прије почетка рада с новим вратима потребно је пажљиво провјерити оштећења. Затим, на ободу дјетелина изнутра, фиксирају се само-скупљањезаптивна трака. Ако кутија није заштићена фабричком траком, онда морате сами да закрпате делове кутије, што ће се подразумевати. Ово ће помоћи да се не поквари изглед кутије у процесу прљавих инсталација.

Често, у комбинацији са улазним металним вратима, налази се минерална вуна, која се користи као грејач. Умеће се у посебне уторе на спољашњој страни кутије.

Боље је да кутију инсталирате одвојено. Тежина металних врата је веома значајна, тако да је једнако тешко поправити је. Према томе, крило врата се скида са шарки, лагано га повлачи у отвореном положају, а сама кутија се уграђује у отвор. У том случају, оптимална ширина размака између кутије и отвора треба да одговара 2 цм, а најбоље је да се овај тренутак узме у обзир чак и при избору величине улазних врата. Испод прага морате поставити 2 подлоге, које ће вам помоћи да постигнете идеалан хоризонтални распоред кутије. Да бисте то урадили, користите ниво. Након провере нивоа хоризонтале, потребно је да подесите вертикалну позицију кутије. За причвршћивање врата користите облоге и клинове. Када се кутија потпуно поравна, можете је почети поправљати.

причвршћивање кутије

Кутија је причвршћена за зид преко посебно херметички затворених рупа које су у бочним зидовима. На основу пречника рупе треба да изаберете сидро тражене величине. Можете користити сликарску траку да избушите рупу жељене дубинеуз помоћ којих бит показује величину дубине бушења.

Прво избушите рупу у горњем делу кутије са стране на којој се налазе петље. Када је рупа спремна, убацује вијак, спушта га до стопера и повлачи. Након тога морате се побринути да кутија није помакнута. Ако је све у реду, можете пробушити другу рупу испод. Након затезања другог сидра поново провјерите једнакост инсталације.

После фиксирања два сидра, врата сама виси и проверава функционисање браве. Ако корекција није потребна, онда се из двораца избуши рупа која такође убацује сидро и затеже га. Ови кораци се изводе са свим монтажним рупама. Онда морате проверити како врата функционишу. Не би требало да се присилно затвара или креће. Ако нема ветра и врата се померају, онда се он инсталира неуједначено или се јављају грешке у процесу инсталације. Ако је све у реду, сидро се може потпуно затегнути.

попуњавање празнина

Посљедња фаза је заптивање празнина. Овај процес се не може сматрати немарним. Сви радови се морају обављати лежерно и уз сву могућу марљивост, како би се спријечило формирање празнине. Квалитет фузије зависи од поузданости изолације. Уштедите на пени. У процесу рада није потребно уклањати клинове. Чисте се само након потпуне пене. Преостали отвори су испуњени монтажном пеном. Након полимеризације, пена се пажљиво реже оштрим ножем. Рез ће одмах показати колико је квалитетанзаптивање је завршено.

Остаје само да се уклони заштитна фолија или трака и да се инсталирају чепови на рупама у којима су завртњи причвршћени. Да бисте вратима стана дали готов изглед и сакрили монтажну пену, потребно је да инсталирате ормаре.

монтажа резе

Понекад је приликом инсталације потребно уметнути браву у метална врата. Да бисте инсталирали резу, потребно вам је:

 • електрична бушилица;
 • сврдла за обраду метала;
 • Бугарски;
 • рулет и зрикавац;
 • чекић;
 • одвијач и клијешта.

Прво, морате направити ознаке на крају врата и тек тада почети да сечете и бушите рупе. Пре бушења рупа чекићем, учините да се олакшају даљи процеси. Рупе су направљене бушилицама, које су мало дебље од дебљине дворца. Бугари праве резове, а средина пада. Након тога избушите рупу испод цилиндра и испод ручке. Следећа фаза је монтажа браве и уградња ручке.

Технологија за постављање металних улазних врата у дрвеној кући је нешто другачија од уобичајене. Чињеница је да зграде стабла дају снажно смањење не само првих година, већ и наредних година. Због тога, да би се избегла деформација врата, њена инсталација је направљена уз помоћ посебне конструкције кућишта, која омогућава да се неутралише деструктивни ефекат скупљања.