Како инсталирати улазна врата

Обавезни елемент сваке куће је улазна врата, која неће бити тешко купити, јер асортиман модела представљених на грађевинском тржишту је импресиван. Метална улазна врата сматрају се класиком жанра. Многи људи се надају да ће трајна, висококвалитетна, издржљива врата заштитити свој дом од неовлаштеног продора провалника, па се труде да не уштеде на улазном блоку. Али након тога се често прекида питање како поставити врата сама, јер вам омогућава да уштедите огроман износ. Важно је знати како то урадити како не би дошло до проблема током операције. Купе врата се теже монтирају, али је могуће.

припрема

Важна припремна фаза је имплементација мјерења. Многе компаније нуде своје услуге у распону од мјерења до инсталације врата, али знајући колико кошта таква помоћ, мора све учинити за себе. Мјерењем дна, морате бити посебно опрезни и не додавати или губити ништа, јер су врата постављена на истом нивоу као и под. Што се тиче ширине отвора, врата морају бити 4-5 цм мања. Од висине рупе коју треба уклонити, то ће бити очекивана висина врата.

Из алата који су вам потребни за припрему:

  • изградња нивоа са траком;
  • чекић;
  • пила;
  • Бугарски и Перфоратор;
  • сјекира.

Из материјала морате узети даску или шипку за кошнице и монтажну пјену или малтер (цемент са алабастером) да попуните празнине. Да чврсто поправимулазна врата, користити више металне шипке.

редослед радова

Ако је могуће уклонити врата и извадити их из кутије, онда их морате користити. Инсталација кутије је лакша од целокупне структуре врата. Ако на вратима нема филма, потребно га је залијепити траком за сликање, како се не би загадила док се не открије. Унутрашњи део кутије мора да буде метална врата пре уградње, или напунити течним цементом тако да има времена да се осуши. Вишак треба пажљиво очистити оштрим ножем, покушавајући да не огребемо површину.

Ако би крило врата требало уклонити, претерани опрез овдје никако није. Главна ствар - не претјерати и не уништити неточне покрете зида. Стара врата се прво морају скинути са шарки. Након тога, потребно је направити неколико јастучића и уклонити кутију са остатком. Сада ти треба ударац. Потребно је очистити рупу од смећа и мекане жбуке. Ако постоји потреба у овој фази у дну рупе направити цигла супстрат (можете користити шипке).

Ако се припремни рад може обавити самостално, онда без помоћи, не може. Чињеница је да улазни блок мора бити инсталиран тачно, а жељезна врата да се ставе у идеал је тешко због тежине. Прво, у рупи фиксирати кутију помоћу дрвених клинова, стално проверавајући њену локацију до нивоа зграде. Ако је кутија постављена тачно, може се фиксирати, почевши од горњег дела ивице, на којој се налазешарке Након фиксирања једне стране, потребно је објесити врата и подесити положај кутије. Ако нема приговора, можете уклонити платно и поправити супротну ивицу. Видео:

Опције за причвршћивање

За фиксирање металних врата често се користе сидра или клинови који су причвршћени иза ушију. Исти метод се користи за моделе дрвета. Вијак или игла је испружена рупом за бушење у уху. Елемент за причвршћивање је забоден у стоп, са затезаним вијком, а игла је заварена за бубну опну. Ту је и прилог директно кроз кутију платна. Редослед акција је исти као у претходном случају, али се рупе обављају на крају.

Причвршћивање "Хватање" значи причвршћивање са стезаљком за унутрашњу страну зида. Он је заварен, а врата чврсто држе рупа за рупу. Ова метода омогућава уградњу врата без напорних бушотина у монолитним зидовима.

постављање празнине

После фиксирања, проверите врата. Врата се морају отворити под углом од 45 степени, а затим испод 90 степени. У идеалном случају, платнена врата не би требало да се померају сама од себе. Ако је све урађено беспријекорно, онда можете положити јаз између зида и кутије. Најчешће се користи пена, јер је једноставна и брза. Али пена има велики недостатак - недовољну снагу. Стога је оптимална опција растресити цемент-алабастер, који се може нанети директно рукама (у рукавицама). Спатула да ради незгодно. На ободу платна се лијепесеалант Након дана можете уклонити филм и траку и поставити завјесе.

Знати како да се инсталира јединица улазних врата може увелике уштедјети на услугама чаробњака. Оно што се ради за нас се ради савјесно и квалитативно. Овај случај није изузетак.