Напонски стропни багет: прави избор

Напетост стропа у кући - ствар популарна у наше вријеме, али не заборавите да избор багета у великој мјери овиси о квалитети уградње напетог стропаВелики строп у кући или стану - ствар је већ одавно пренатрпана, али прилично реал Растегнути плафони, из више разлога, престали су бити повластице само богатих људи. Релативно јефтин материјал, релативно једноставна инсталација, учинио је ову врсту завршне обраде већини власника станова.

У последње време, посебно су популарни овакви плафони као перфорирани и 3д плафони. Могу се видети иу Караганди иу Саратову, иу Минску иу Житомиру. Популарност тканине је повећана, све више се појављују натапање плафона. Потоњи је најбоље погледати фотографије и видео клипове како би јасно цијенили њихов сјај. Угаони камен за уградњу, ту је и багует за затезне стропове, од којег избор, као и способност рада с њим, у великој мјери зависи од квалитетне монтаже затезног плафона. Да би ваш плафон био задовољан дуги низ година, а не да би очи за следећи поправак, или чак уопште, није изазвао "изградњу века" и бескрајне измене, потребно је да изаберете праве материјале, који укључују багуетте.

Како стављати багет на таваницу: једноставан савјет

Многи питају како се причврсти багет на напрезање када је потребно ставити бамбус од пјене, како би се оплеменио зидни и стропни спој.

У овој ситуацији не могу бити двије мисли: багет се не може залијепити за строп напетости!

Затезни строп је врло танак филм који се може случајно оштетити, на примјер ножем. Али то нису све нијансе које могу оштетити строп напетости, и, неопозиво. Интегритет филма се може пореметити, и стога, током инсталације, руковаоци раде веома пажљиво и уредно, тако да се, на пример, спој не може раставити. Међутим, ако покушате да ставите багет директно на плафон, можете и да прогутате површину.

Када монтирате, директно печете багет, потребно је да радите веома уредно. Не препоручује се лепљење багета директно на плафон

Узроци оштећења плафона када су лепљиви:

 • Танак слој затезног стропа може се растопити љепилом. Не знајући темељно кемијски састав филма и љепила, то се лако може урадити, али поправити је мало вјеројатно.
 • Затезни плафон није крута конструкција и филм, чак и са најмањим притиском мобилног телефона. Због тога је мало вероватно да ће се штап показати уредним.
 • Љепило након сушења може дати неки растезљиви строп, што негативно утјече на изглед филма.

Дакле, да би се успјешно избјегле ове нијансе, љепило треба нанијети на површину багета, који ће се директно повезати са зидом. Ако користите лепило са овим, можете сазнати од консултанта продавца у грађевинској радњи. Идеалан је, на пример, за течне нокте. Много је лепила, а да би се одговорило на питање зашто је потребно лепљење, једноставно је немогуће! И сама налепница је једноставна, и што је најважније - уредност.

И постоје ситуације када изненада на раскрсницизид-строп је створио одређени технолошки јаз. Чини се као наљепница багуета, али у овом случају пружа флексибилни маскирни уметак. Лако се инсталира и лако се раставља по потреби. Багуета није увек погодна због повећане закривљености зидова.

Напонски плафон: монтажа багета властитим рукама

Уградња багета се може обавити својим рукама, без прибјегавања стручњацима. Најједноставнији задатак је да се причврсте ПВЦ багети. На зиду је уграђен било који напонски пламеник.

Размислите о томе како инсталирати ПВЦ багуетте.

инсталација:

 1. После мерења, исећи багет на жељену величину;
 2. бушити отворе у багету користећи електричну бушилицу;
 3. Обележавање одговарајућих отвора на зиду;
 4. Ако је зид од дрвета, онда је ово причвршћивање видљиво поједностављено - само причврстите багет помоћу вијака, а ако је зид направљен од бетона или цигле, онда се рупе претходно буше под бушилицом.

Причвршћивање ПВЦ багуета је најједноставнији задатак који се може обавити властитим рукама

Као што се може видјети из свега горе наведеног, овај рад не представља посебне потешкоће - потребно је само стрпљење и прецизност. Багхете ПВЦ ни не постављају професионалци, јер, као што се може видети из горе наведеног, причвршћивање је елементарно једноставно. Ако инсталација алуминијумског багета има потешкоћа везаних за бушење алуминијума, онда код бушења багета ПВЦ нема таквих проблема.

У посљедње вријеме постоје три врсте уградње затезних плафона: кламерице(специјална трака), харпун и клин.

Често се гипсана плоча користи за појачање дизајна и уградње тешког калупа и позадинског освјетљења.

Димензије багета за затезне стропове: без великог ширења

Багует за затезне плафоне није само најважнија компонента, већ и кључ за исправну и поуздану монтажу затезног плафона.

Дужина сваког профила, без обзира на материјал, по правилу је 2,5 метра.

Димензије багета имају различите ширине и висине, у зависности од профила. Стандардна дужина варира од 2-3 п.м, а просјечна ширина је 26-28 цм.

Димензије багета, у зависности од њиховог профила, имају различите ширине и висине.

Димензије по типу:

 • Зидни ПВЦ багует. Ширина - 27мм, висина - 10мм.
 • Багуета зидних фреска. Ширина - 28мм, висина - 13мм.
 • Стропни багет за бешавне стропове. Ширина - 27мм, висина - 12мм.

Све ове багете имају једну дужину - 2, 5 м. Тако стандардна дужина варира од 2-3 п.м, а просјечна ширина је 26-28цм.

Како причврстити алуминијски багет за затезне стропове: исправне препоруке

Размотримо корак по корак како да поправимо алуминијски багет. Овај багет се прави на аутоматским линијама, на висококвалитетној опреми, па се стога све компоненте израђују са великом прецизношћу. Овај дизајн је веома јак, прикључак треба бушити бушилицом, што ствара додатну сложеност.

корак по корак:

 1. Багует је исечен у деснисизе;
 2. Избушити рупе у багуетима. Погодније је то радити на поду или на столу. Удаљеност између рупа је око 20цм. Удаљеност од краја багета до првог отвора од приближно 5-6 цм
 3. Елементи се наносе на зид. У овом случају, користи се ниво, или се користи унапред направљена линија. Обележавамо зидове испод рупа.
 4. Након што сте извадили багет, означите рупе у зиду бушењем.
 5. Причвршћивачи су направљени са ударним типлама или вијцима.

Алуминијски багуетте је врло чврста конструкција, тако да ћете требати бушилицу за спајање

Комад багета се прави или металним ножем, или "бугарским".

Ниво уградње затезног плафона, обично испод основног стропа од 3-4 цм.Дужина вијака - 3 цм, пречник - 6мм. Са таквим прикључком можете бити 100% сигурни у поузданост читавог дизајна!

Типови багета за затезне стропове: пројект се узима у обзир све

Цјелокупна конструкција затезног стропа темељи се на багету.

Ако је тканина правилно растегнута, онда она, ако се не прогута, задржава свој оригинални облик дуго времена и задовољава власничко око.

Постоји више врста плафона за плафон.

Типови бајета (профили):

 • зид;
 • плафон;
 • линија раздвајања;
 • универзални;
 • Фиксирање.

Постоји неколико врста стропних кукица, па прије одабира овог или оног багета, размислите што вам је потребно (на примјер, за раздвајање или поправљање иитд.)

Поред тога, багети су подељени на невидљиве и видљиве. То значи да ако је једна од ивица профила видљива и да је мало испод тензионог плафона, онда се такав багует назива видљивим.

Като ти профили се поделени по типове материалов:

 1. алуминијум;
 2. Пластика.

Алуминијски багуетте је најпопуларнији, упркос вишој цени.

  Он је, наравно, трајнији и поузданији.
 • Алуминијски багует појавио се на грађевинском тржишту нешто раније од ПВЦ багета. Они су навикли да користе и дизајнере и руковаоце.

Недостаци овог профила су његова тежа тежина, као и чињеница да је алуминијумски профил тешко користити за двослојне (и више!) Плафоне кривуље. Профил бургије испод вијака је дуготрајнији и незгодан.

ПВЦ багует за затезне стропове: јефтин и љут

ПВЦ багуетте (то је пластика), наравно, много је лакши у тежини од алуминијумског багета, и много мобилнији.

Овај багует има неколико предности у односу на алуминијски багует.

предности:

 1. Багуетте је идеалан за закривљене стропне системе, а широко се користи и за уградњу вишеслојних плафона;
 2. Је јефтин, у поређењу са алуминијумом;
 3. Трошкови радова у вези са уградњом затезних плафона, када се користи ПВЦ багет, знатно су нижи;
 4. Већина руковаоца радије ради са овим профилом.

ПВЦ багет за напетостПлафони су много лакши у тежини и мобилнији, али када купујете пажљиво проверите квалитет материјала

Међутим, ПВЦ профил такође има значајне недостатке.

Недостаци:

 • При значајној напетости стропа може доћи до отклона пластичне шине, до његовог квара;
 • Материјал профила није увек квалитативан.

На основу горе наведених информација, узимајући у обзир све предности и недостатке описаних профила, потребно је направити рационалан избор.

Цена материјала је можда одлучујући фактор у годинама поправке буџета.

И тек након што одмјеримо све "за" и "против", морамо коначно одлучити о избору.

Како да ставим багет на напетост на плафону (видео)

И на крају, желим да напоменем следеће. Затезни плафон је један од најчешћих и естетских типова завршних обрада плафона. Одлична је алтернатива сухозиду. Наравно, сватко жели направити квалитетну поправку и, уз минималне трошкове. Као што сте већ схватили, значајну улогу у овом догађају има материјал из којег ће се користити багети. Рећи недвосмислено, што је боље - то је немогуће, јер неће бити потпуно тачно, јер сваки материјал има своје заслуге и неке недостатке у овом случају. Дакле, након што сте се консултовали са мајсторима, консултантима за продају, као и трезвеним мерењем буџета, морате направити прави избор. Сретно у уређењу вашег дома!

Багуета за затезне стропове (фото)

)