Како опрати напонски плафон

Стретцх стропови у кући или стану су одлична опција за кориштење модерних материјала како би се интеријеру пружиле нове значајке и значајке. Овај тип третмана захтева пажњу током инсталације и рада, посебно када се користи танак ПВЦ филм. Ова врста материјала има антистатичку површину и практично не привлачи прашину, али с времена на време потребно је вршити мокро чишћење површине. У овом чланку ће бити размотрено како и што опрати таваницу куће.

Ствари које треба урадити је прање тензионог плафона

Да не би оштетили танки филм затезне површине, морају се користити следећи алати:

  • Мека спужва
  • Салвете меке (антилоп или микровлакана)
  • Било која мека тканина

Никада немојте користити:

  • четке
  • са тврдим тканинама

Чак и ако је затезна површина направљена од тканине, алати или материјали који имају круту структуру се не користе за чишћење.

Средства за чишћење растегљивих стропова

Како опрати стропове овиси о материјалу стропа. Ако треба да оперете ПВЦ плафон, онда морате користити само она средства која не уништавају вештачки материјал.

Пре употребе детерџента, мора се осигурати да не садржи компоненте које осигуравају повећано пјењење, као и абразивне честице, које често доводе до абразије површине тлачног плашта.

Чак иу случају тешке контаминације површине категоричкиЗабрањено је користити сода за чишћење материјала за затезање филма или тканине. Овај алат може трајно покварити површину.

Ако детерџент садржи ацетон, такође га не треба користити. Ацетон је растварач и може лако да "поједе" танку површину премаза од поливинилхлорида, а таванице тканине могу бити потпуно обојене сличним средствима.

Најефикасније су течности за прање, које укључују амонијак и амонијум хидроксид. Ови производи за заштиту од затезног плафона могу савршено да се носе са контаминацијом површине, док ће сјајност сјајних површина и савршена чистоћа без развода за матиране затезне плафоне бити загарантована.

процес прања

Тканина за затезање се лако може оштетити оштрим предметима, тако да је прије уклањања затезног стропа потребно уклонити накит, укључујући и вјенчане прстене.

Да не би дошло до развода на површини, а строп може издржати ову процедуру без формирања рупа и рупа, не треба избјегавати претјерани напор и оштре покрете током прања.

Да би се омогућило лако чишћење површине затезног плафона, користити мердевине. Употреба моп-а се не препоручује због недовољне контроле напора.

Ово су основне препоруке које се морају слиједити у процесу прања површине било које врсте. Треба узети у обзир и неке од нијанси чишћења површине стропа, које зависе од врсте материјалаИзрађена је од платна, као и од мјеста уградње затезне конструкције.

Како опрати сјајни плафон

Ова врста стропне површине је најсимпресивнија. Опрати сјајну површину без образовања развода је веома проблематично, а оштећење површине неће бити превише тешко. Као средство за чишћење треба користити само мекану крпу.

Шта, у овом случају, брине о напетости? Сјај, у већини случајева, може се очистити водом из славине, али његова температура мора бити око 30 степени. Немојте користити топлу воду, она може јако оштетити сјај.

Кемијски детерџенти могу се користити као детерџенти, али да бисте били сигурни да је производ сигуран за одређени материјал, прво га морате користити на малој површини стропа. Ако након 15 минута нема излагања детерџенту, можете користити течност за прање стакла да бисте очистили напетост од контаминације.

На исти начин можете "тестирати" детерџент за прање посуђа, који се такође може користити за добро испирање суспендованог материјала. У ту сврху није препоручљиво користити концентриране хемијске посуде за прање посуђа.

Упркос разноврсности опција за прање сјајне површине, неопходно је приступити процесу рада врло уредно. Најбоље је користити само специјалне детерџенте које препоручује произвођач за употребу сјајних затезних плафона.

Какоопере мат строп

Добар лек је топли сапунски раствор. Такође, добар домаћи лек је раствор амонијака у води. Може се кувати сам. Да би се то урадило, потребно је да се фармацеутски лек у количини од 50 мл помијеша са топлом водом запремине 1 л. Ово решење може савршено очистити мат површину плафона од загађења, док развод на површини материјала неће бити. Строп блата је лакше очистити од контаминације, али треба обратити пажњу на мјере опреза, иначе ће бити могуће оштетити површину стропа.

Како опрати плафон у кухињи

Могу ли у кухињи опрати стропове? Ово питање почиње да брине хостесе у фази инсталације.

Брига о затезним строповима у кухињи има своје посебности. Без обзира на врсту материјала, затезање стропа у кухињи захтијева чешће прање, а процес чишћења траје много дуже, чак и ако је површина кухиње мала.

Када се храна скува, дим и чађ се уклањају, што није у потпуности уклоњено због екстрактора. Много таквих супстанци пада у зрак и смирује се на зидовима и плафону. Такође постоји опасност од пада уља, које се може прскати по површини током кувања.

Од прања затезног плафона у кухињи, зависи од степена контаминације површине. Да бисте уклонили упорне мрље, немојте радити без употребе детерџената. Масноћом се савршено уклања течност за прање посуђа. Пре него што пређете на мокро чишћење стропа у кухињи, потребно јекако би се осигурала сигурност употријебљене кемикалије. Да бисте то урадили, очистите мали комад теста из контаминације. Ако је лек за масне мрље и капи чађе, онда се протеже мој плафон по целом подручју.

Приликом вршења чишћења стропа у близини плоче, треба пазити на максималну пажњу. Тада је боље да се у кухињи опере растезљиви стропови, на мјестима гдје се површина материјала може разриједити, није битно. Може се користити било који начин из горе наведеног, али се не препоручује предузимање претјераног напора при извођењу радова чишћења, у супротном се може лако оштетити танак лим, за који се дуго открива утицај повишених температура.

Када се користе растезљиви стропови и брину о њима, важно је запамтити да они имају ограничења температуре. ПВЦ платно се може поставити на 10-50 степени. Од топлоте се деформишу, а од мраза - пукотине. Али тканина плафони могу издржати чак и јаке мраз - до минус 40 ступњева.

Такође се не препоручује да се користи моп за суво или мокро чишћење. Када се користи моп, веома је тешко израчунати напор који може довести до пуцања танке ПВЦ фолије или тканине. Ако само требате уклонити прашину из затезног материјала у кухињи, онда можете користити усисивач. Требало би да се подеси на минималну радну фреквенцију, а такође потпуно отворите утикач на цреву.

Из овог чланка је јасно шта значи прање растезних плафона и да ли опрати таваницу опћенито. Ако радите на чишћењу површине од прашине и прљавштинеБудите пажљиви и пажљиво бирајте детерџенте, онда ће површина дуго времена имати веома атрактиван изглед, а тензиони строп ће украсити собу.